Πολιτική

Φίλης για Κασσελάκη: Δεν έχουμε ανάγκη Μεσσίες και πολιτικούς του instagram

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο… άρμα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είδαν με «καλό μάτι» την είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στη μάχη για την αρχηγία του κόμματος ανέβηκε, δημόσια, και ο Νίκος Φίλης.

Ο πρώην υπουργός δεν… «κράτησε» τα λόγια του και μίλησε με σκληρά λόγια για τον 35χρονο ομογενή. Ο Νίκος Φίλης, ερωτηθείς στην πρωινή εκπομπή του Action 24 για τον Στέφανο Κασσελάκη, έκανε λόγο για πολιτικούς του Instagram και «Μεσσίες», τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανάγκη και είπε ότι ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος δεν… ξέρει τι είναι ΣΥΡΙΖΑ!

«Πρέπει να δούμε τις θέσεις. Έχουμε ανάγκη από πολιτικούς οι οποίοι θα προκύπτουν από την κοινωνία, τα κινήματα, τις συλλογικές διαδικασίες, θα έχουν σχέσεις με τα πολιτικά κόμματα, όχι υποταγής.

Δεν έχουμε ανάγκη από Μεσσίες. Διεθνώς έχουμε το μοντέλο των πολιτικών του Instagram, των πολιτικών που γίνονται γνωστοί “από τα πάνω”, δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνία, διατυπώνουν τις πολιτικές τους απόψεις, όχι με σαφήνεια πάντοτε, είναι περιηγητές κομμάτων…

Άκουσα χθες τον κ. Κασσελάκη να υποστηρίζει τον κ. Μητσοτάκη όταν ήταν υποψήφιος για αρχηγός της Νέα Δημοκρατία και να μιλάει με σεβασμό, όπως λέει, στον πολιτικό του αντίπαλο.

Άρα, δεν έχουμε ανάγκη από Μεσσίες. Έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που θα δίνουν λόγο στην κοινωνία και δεν θα “φυτεύονται” από το Instagram και τα διάφορα συμφέροντα. Αφορά όλα τα κόμματα αυτό. Όχι Μεσσίες, όχι μοντέλα μεταπολιτικής στην εκπροσώπηση των πολιτών», είπε ο Νίκος Φίλης.

Στην ερώτηση αν ο Στέφανος Κασσαλάκης είναι «φυτευτός», ο Νίκος Φίλης απάντησε πως «δεν προκύπτει μέσα από τις ελληνικές πολιτικές διαδικασίες. Ήταν υποψήφιος στις τελευταίες θέσεις του Επικρατείας λόγω της ομογένειας. Άλλο υποψήφιος εκεί και άλλο να γίνει αρχηγός κόμματος».

  

Κατά τον Νίκο Φίλη, το μοντέλο των «πολιτικών του instagram» από το οποίο, όπως είπε προκύπτει ο Στέφανος Κασσελάκης, είναι αυτό που «έβγαλε» τον Ντόναλντ Τραμπ! «Με αυτό το μοντέλο βγήκε ο Τραμπ», τόνισε.

«Ο κ. Κασσελάκης δεν γνωρίζει καν ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο Νίκος Φίλης σχολιάζοντας τη δήλωση Κασσελάκη ότι θα επαναφέρει δημοκρατικές διαδικασίες στο κόμμα. Άφησε πάντως και αιχμές για τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία στοίχισε στις εκλογές. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κόμμα δημοκρατικό. Βεβαίως υπήρχαν προβλήματα λειτουργίας, ένα θέμα αρχηγικής λειτουργίας και ανάγκη μιας συλλογικής λειτουργίας και είναι από τα στοιχεία που πληρώσαμε στις εκλογές», σημείωσε. 

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το κόμμα αν βγει πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης. Αλλά πρόσθεσε ότι «με πρόεδρο τον Κασσαλάκη, δεν βλέπω τι ανάγκες της κοινωνίας θα ικανοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ». 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου
ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη: «Απύθμενο θράσος, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ» – «Θα ήταν υπουργός της δραχμής»
Σφοδρή απάντηση στη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών - «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από πολιτικούς που περιφέρουν τις φιλοδοξίες τους από το ένα κόμμα στο άλλο»
Κυριάκος Πιερρακάκης 16
Γιάννης Λοβέρδος: «Ανυπόστατα» τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα – «Η Ελλάδα δεν απειλείται από κανέναν»
Ο υφυπουργός Εξωτερικών για τις νέες κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τις αντιδράσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) - «Αδιανόητο» να επιχειρήσει η Αγκυρα να εμποδίσει την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Γιάννης Λοβέρδος 7
Η ΕΛ.Α.Σ. ανοίγει στεγαστικό μέτωπο με την κυβέρνηση για την «μαύρη τρύπα» των 14.000 σπιτιών
Μόλις 9.000 Βεβαιώσεις Επιλεξιμότητας λίγο πριν κλείσει η πλατφόρμα - Για «χάσμα» ανάμεσα στις εξαγγελίες και στο πραγματικό αποτέλεσμα μιλά η αντιπολίτευση, ζητώντας παράταση και πλήρη δημοσιοποίηση των στοιχείων
Ακίνητα