Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Φίλης κατά Παππά για την ΕΡΤ: Κρίμα, υπέπεσε σε ολίσθημα

Φίλης κατά Παππά για την ΕΡΤ: Κρίμα, υπέπεσε σε ολίσθημα
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Στα άκρα για την ΕΡΤ Νίκος Φίλης και Νίκος Παππάς. Σκληρή απάντηση του πρώην υπουργού Παιδείας στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής που χαρακτήρισε τις απόψεις του για τη δημόσια τηλεόραση ταυτόσημες με εκείνες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Νίκος Φίλης δεν άφησε αναπάντητα όσα είπε ο Νίκος Παππάς σχολιάζοντας δηλώσεις του για την ΕΡΤ και τη λειτουργία της. Και με μια σκληρή δήλωση το μεσημέρι της Παρασκευής (05.10.2018) έδωσε νέα συνέχεια στην κόντρα τους.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για ολέθριες αντιλήψεις του παρελθόντος, από τις οποίες πίστευε πως έχει απαλλαγεί η σύγχρονη Αριστερά. Κατηγόρησε, επί της ουσίας τον Νίκο Παππά ότι εξέλαβε την κριτική του για την ΕΡΤ ως «δήθεν προσχώρηση στις γραμμές του αντιπάλου» και σημειώνει πως είναι κρίμα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής να «πέφτει» σε τέτοιο ολίσθημα. Του διαμηνύει, δε, ότι «ο στρουθοκαμηλισμός είναι ο χειρότερος σύμβουλος».

Όλη η δήλωση του Νίκου Φίλη

«Πίστευα ότι η σύγχρονη Αριστερά θα είχε απαλλαγεί από τις ολέθριες αντιλήψεις του παρελθόντος και δεν θα εκλάμβανε την κριτική συντρόφων ως δήθεν προσχώρηση στις γραμμές του αντιπάλου. Κρίμα για τον Νίκο Παππά που επέτρεψε στον εαυτό του να υποπέσει σε ένα τέτοιο ολίσθημα.

Τα γεγονότα και τα προβλήματα στην ΕΡΤ είναι ξεροκέφαλα , ενώ ο αντίπαλος καραδοκεί για να ξαναρίξει ‘μαύρο’. Ο στρουθοκαμηλισμός είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Χρειάζεται διάλογος και αποφάσεις για την υπεράσπιση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».

Το χρονικό της… κόντρας

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της εβδομάδας, όταν ο Νίκος Φίλης διατύπωσε την άποψη πως όλα στην ΕΡΤ θυμίζουν τελευταία την περίοδο πριν από το “μαύρο” του Ιουνίου του 2013.

Η ΕΡΤ δεν λειτουργεί όπως είναι αναγκαίο για μια δημόσια τηλεόραση. Η ΕΡΤ είναι ένα κανάλι που έχει παραδιοίκηση. Κυβερνάται από το παλιό συντεχνιακό καθεστώς, ένα καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων. Πολιτικά αυτό που παράγεται, δεν είναι ποιοτικό προϊόν. Ούτε προσφέρει απροκατάληπτη και σε βάθος ενημέρωση. Το ότι τα ιδιωτικά κανάλια είναι χειρότερα κατά κανόνα, δεν δίνει άλλοθι στην ΕΡΤ για να τα συναγωνίζεται στην έλλειψη ποιότητας. Αναγνωρίζω ότι ήταν δύσκολο να αλλάξει το τοπίο της ιδιωτικής τηλεόρασης. Θα μπορούσαν να γίνουν πράγματα, αλλά ήταν δύσκολο. Στον τομέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης η ευθύνη της κυβέρνησης είναι αποκλειστική“, είχε πει ο Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στο newpost.gr.

Την τοποθέτηση αυτή κλήθηκε να σχολιάσει ο Νίκος Παππάς. Μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απάντησε, όταν ρωτήθηκε σχετικά: «Δεν θέλω να πω τίποτα για τις δηλώσεις Φίλη, απάντησα στον κ. Μητσοτάκη. Είναι ταυτόσημη η κριτική».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις