Τετάρτη, 29 Μαΐ
24oC Αθήνα

Φλαμπουράρης: Διπλό μήνυμα σε Eurogroup και κυβέρνηση για κορονοϊό και μεταναστευτικό

Φλαμπουράρης: Διπλό μήνυμα σε Eurogroup και κυβέρνηση για κορονοϊό και μεταναστευτικό
ΑΠΕ - ΜΠΕ (αρχείο)

Την ανάγκη να αλλάξουν δραστικά οι πολιτικές που εφαρμόζονται στα πεδία της οικονομίας τη στιγμή που οξύνονται εντονότατα τα ανθρωπιστικά προβλήματα στην κοινωνία – συνέπειες από κορονοϊό και η κρίση στο μεταναστευτικό – εκφράζει ο βουλευτής Επικρατείας και συντονιστής των ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης, παραμονή του Eurogroup (σ.σ. 16.03.2020)

“Η ΕΕ πρέπει να εγκαταλείψει άμεσα τις εμμονικές πολιτικές της λιτότητας και της περιοριστικής διαχείρισης των οικονομιών των κρατών μελών της και να κοιτάξει κατάματα την κατάσταση που βιώνει αυτή τη στιγμή η Ευρώπη. Δεν μπορεί την ώρα που καταρρέει το σαθρό οικοδόμημα των νεοφιλελεύθερων επιλογών της να παραμένει αγκυλωμένη στο δόγμα της νομισματικής και δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Οι κοινωνίες, οι άνθρωποι και οι αγορές δοκιμάζονται σκληρά και δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς και αναβλητικοί σε πολιτικές που εξυπηρετούν μόνο τις ιδεοληψίες των ισχυρών, ενώ είναι πασιφανές ότι οδηγούν σε ύφεση και ανθρωπιστική κρίση.

Η ελληνική κυβέρνηση που αντιμετωπίζει το εκρηκτικό μείγμα του προσφυγικού και του κορονοϊού, οφείλει να απαιτήσει την αλλαγή της πολιτικής που της έχει επιβληθεί, διεκδικώντας εξαίρεση των δαπανών για την υγεία και την κοινωνική πρόνοια, των μέτρων για την τόνωση της εργασίας και της κοινωνίας και την αναπροσαρμογή του πλεονάσματος.

Αρκετά πλήρωσε ο ελληνικός λαός με τις περιοριστικές πολιτικές των μνημονίων”, καταλήγει σδτη δήλωσή του ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις