Πέμπτη, 30 Μαΐ
20oC Αθήνα

Φλαμπουράρης: Η κυβέρνηση απέτυχε να διαχειριστεί αποτελεσματικά την πανδημία

Φλαμπουράρης: Η κυβέρνηση απέτυχε να διαχειριστεί αποτελεσματικά την πανδημία

Με αφορμή τη νέα απαγόρευση συναθροίσεων την ημέρα μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης σε συνέντευξη του σχολίασε πως η κυβέρνηση δεν διδάχτηκε τίποτα από ότι έγινε την ημέρα του Πολυτεχνείου διότι θεωρεί ότι με τον αυταρχισμό μπορεί να επιβάλλει περιορισμό των αντιδράσεων στις πολιτικές που εφαρμόζει.

«Πρόκειται για τραγικό λάθος της κυβέρνησης που όμως συνάδει με τον πυρήνα της ιδεολογικής φυσιογνωμίας της δεξιάς που έχει και κάποια ακροδεξιά χαρακτηριστικά στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη».

Αναφερόμενος ακόμα στο θέμα της διαχείριση σ της πανδημίας ανέφερε ότι: «Η κυβέρνηση απέτυχε να διαχειριστεί αποτελεσματικά την πανδημία γιατί έχει αλλεργία σε οτιδήποτε δημόσιο, είτε στο δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας, είτε στο κοινωνικό κράτος». Πρόσθεσε ακόμα ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες σε ότι αγορά  στη «διπλή» καταγραφή των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ.

«Χρειαζόμαστε επιστημονική αξιόπιστη καταγραφή των κρουσμάτων, με γεωγραφική αντιπροσωπευτικότητα. Υπήρξε ανευθυνότητα και προχειρότητα στο άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι, όπου δεν καταγράφηκε πραγματική εικόνα των κρουσμάτων «είπε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σε ότι αγορά την προστασία της πρώτης κατοικίας ανέφερε: Το Μάρτιο του 2019 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την προστασία της 1ης κατοικίας μέχρι 250  χιλιάδες ευρώ και δημιούργησε ηλεκτρονική πλατφόρμα για να μπορούν τα νοικοκυριά να πληρώνουν τη δόση του δανείου με κρατική ενίσχυση, που θα έφτανε τα 200 εκατ. ευρώ το χρόνο. Η επιδότηση της δόσης μεγάλωνε και μπορούσε να φτάσει το 90%, όσο πιο αδύναμο ήταν το νοικοκυριό. Στην πλατφόρμα μπορούσαν να μπουν όσοι χρωστούσαν έως 130 χιλιάδες ευρώ και αυτοί ήταν περίπου 300 χιλιάδες με βάση τα στοιχεία που έλαβα από την Ένωση Τραπεζών. Η πλατφόρμα ολοκληρώθηκε την 1η Ιουλίου  και αμέσως μετά έγιναν εκλογές. Επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε προστασία της κύριας κατοικίας και μάλιστα στην πλατφόρμα μπορούσαν να μπουν για πρώτη φορά, μετά από μεγάλη επιμονή,  επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες. Κανένας πλειστηριασμός δεν έγινε στην πρώτη κατοικία».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις