Πολιτική

Φλαμπουράρης: Θετικά μόνιμα μέτρα για τους πολλούς, όπως η 13η σύνταξη

Μια σειρά από μόνιμα θετικά μέτρα προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης έκανε λόγο για μέτρα τα οποία θα αφορούν πολλούς μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η 13η σύνταξη.

«Μεθοδικά, σταδιακά και στοχευμένα, θα λαμβάνουμε επανορθωτικά και αναπτυξιακά μέτρα εντός των δημοσιονομικών περιθωρίων. Καθώς η χώρα εμπεδώνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και παγιώνει τη σταθερότητα στην οικονομία της, θα υπάρξουν και μόνιμα, θετικά για τους πολλούς, μέτρα. Προφανώς μέσα σε αυτά είναι η 13η σύνταξη», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, σε συνέντευξή του στην Realnews.

Ο κ. Φλαμπουράρης προκαλεί τη ΝΔ αν έχει πρόταση θεσμοποιημένων μόνιμων μέτρων εντός των δημοσιονομικών στόχων, να την καταθέσει δημοσίως. «Αλλά πώς να το κάνει», προσθέτει «αφού το πρόγραμμά της είναι πρόγραμμα βαθύτερης λιτότητας. Αντί να ζητάει αυξήσεις μισθών, ευαγγελίζεται την κατάργηση του οκτάωρου. Αντί να ζητάει αύξηση των συντάξεων, ευαγγελίζεται την ιδιωτική ασφάλιση. Για να κρύψει, λοιπόν, την αντιλαϊκή της πολιτική η ΝΔ, για να μην παραδεχθεί ότι τα μέτρα είναι θετικά, επιχειρεί να πει πως είναι πρόσκαιρα και “πονηρά”».

Σχετικά με το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, ο υπουργός Επικρατείας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει το κριτήριο της λοιπής περιουσίας εάν διαπιστωθεί ότι επηρεάζει την υπαγωγή του δανειολήπτη στη ρύθμιση.

Τέλος, για την προοπτική του εγχειρήματος της Προοδευτικής Συμμαχίας, σημειώνει ότι «είναι ο καθρέφτης των διεργασιών που συντελούνται στην κοινωνία, είναι προϊόν συλλογικής πολιτικής ανάγκης και όχι εκλογικό παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ τονίζει ότι το κόμμα του «ακούει την κοινωνία» και «αυτό το πλεονέκτημα θα υπαγορεύσει τις εξελίξεις».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης για το διάγγελμα Μητσοτάκη: «Άλλο να υπηρετείς τον λαό, και άλλο να συντηρείς τη διαφθορά»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΝΙΚΗ απορρίπτουν ως επικοινωνιακή διαχείριση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με αιχμή το ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή
Φάμελλος, Ανδρουλάκης και Κουτσούμπας
Νίκος Ανδρουλάκης: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι το βαθύ κράτος του ρουσφετιού, της διαφθοράς και της ατιμωρησίας – Εκλογές τώρα»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλεί τον πρωθυπουργό να αφήσει τα πρόχειρα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και σημειώνει ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και νέο άνεμο
Νίκος Ανδρουλάκης 8
Πρόταση για ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή: Τι ισχύει στην Κύπρο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες
«Θα εισηγηθώ προς συζήτηση στον δημόσιο διάλογο το ασυμβίβαστο Υπουργού και Βουλευτή, με αντικατάσταση του Υπουργού στη Βουλή από τον πρώτο επιλαχόντα για όσο συμμετέχει στο Υπουργικό Συμβούλιο, και με ταυτόχρονη αναβάθμιση του ρόλου του Βουλευτή», δήλωσε ο πρωθυπουργός
υπουργικό συμβούλιο