Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Φλαμπουράρης: Διεκδικούμε δίκαιη ανάπτυξη – Δηλαδή σωστό μεροκάματο και 8ωρη εργασία

Φλαμπουράρης: Διεκδικούμε δίκαιη ανάπτυξη – Δηλαδή σωστό μεροκάματο και 8ωρη εργασία

Τον ορισμό της «δίκαιης ανάπτυξης» που διεκδικεί η κυβέρνηση περιέγραψε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Υποστηρίζοντας το νομοσχέδιο με τη σύμβαση του Ελληνικού, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης απευθύνθηκε στο ΚΚΕ που καταψηφίζει το νομοσχέδιο λέγοντας « ότι η δίκαιη ανάπτυξη έχει σχέση με τις συνθήκες που ζούμε κύροι του ΚΚΕ. Και πραγματικά όταν ζούμε σε μια κοινωνία που έχει 1,5 εκατ ανέργους και εργασιακές σχέσεις τετραώρου ή δίωρων και κυριαρχεί η λιτότητα, εμείς επιλέξαμε να συμβάλλουμε με την σύμβαση αυτή στην δίκαιη ανάπτυξη. Δηλαδή θα δίνει σωστό μεροκόμαμτα και 8ωρο. Και σε αυτή τα ην γραμμή σας καλούμε να μπείτε και εσείς και να διεκδικήσουμε μαζί…»

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης υποστήριξε πως «χρόνια εμείς λέμε ότι είμαστε κατά των ιδιωτικοποιήσεων αλλά υπέρ της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Εμείς είμαστε ενάντια από αυτό το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων που κάνετε εσείς και το ΠΑΣΟΚ… Το κράτος έχει συνέχεια, αυτές τις συμβάσεις που βρήκαμε από εσάς εμείς καταφέραμε και κερδίσαμε να τις βελτιώσουμε…»

Απέδωσε τις καθυστερήσεις που υπήρξαν στο γεγονός ότι υπήρχαν ελλείψεις στην συμφωνία που είχατε κάνει εσείς. Αυτή ήταν ένα μπίζνες πλαν χωρίς τοπογραφικό…. Ένα επιχειρησιακό σχέδιο που μπορούσε να μεταφερθεί σε οποιοδήποτε άλλη περιοχή με την ίδια έκταση. Το έργο είπε ξεκίνησε πριν 13 χρόνια από εσάς και αντί να μας πείτε γιατί δεν προχώρησε αυτά τα 13 χρόνια μας κάνετε κριτική γιατί τον ένα χρόνο που είμαστε εμείς στην κυβέρνηση. Εμείς, είπε, καθυστερήσαμε γιατί επιδιώξαμε και σε μεγάλο βαθμό πετύχαμε να την βελτιώσουμε και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυξήθηκαν κατά 330 τα στρέμματα πρασίνου και ο χώρος για μεταφορά κτηρίων από το κέντρο της Αθήνας που θα δώσουν την θέση τους σε πράσινο της γειτονίας.

Ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης επίσης, είπε ότι αυξήθηκε κατά ένα χιλιόμετρο το ανοικτό μέτωπο στην θάλασσα, που θα είναι ανοικτό, δηλαδή μπορεί να έχει καρέκλες, πολυθρόνες και ομπρέλες αλλά θα είναι ανοικτός χώρος χωρίς κτήρια… Μια αναφορά που προκάλεσε σχόλια από τα έδρανα των βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε