Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: Ένας χρόνος από τον θάνατό της – Συγκίνηση στο ετήσιο μνημόσυνο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Η Ελληνίδα πολιτικός έφυγε από τη ζωή στις 25 Οκτωβρίου 2021 έπειτα από πολύχρονη και σκληρή μάχη με τον ν καρκίνο.

Ένας χρόνος χωρίς τη Φώφη Γεννηματά και η οικογένεια της αδικοχαμένης πολιτικού πραγματοποίησε μνημόσυνο στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων.

Έκδηλη ήταν η συγκίνηση για τα τρία παιδιά της Φώφης Γεννηματά, την Αιμιλία, τον Γιώργο και την Κατερίνα αλλά και για τον σύζυγό της, Ανδρέα Τσούνη, χωρίς να παραλείψουν να αφήσουν και μερικά λουλούδια στο μνήμα της.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του MEGA: 

 

Φωτογραφίες από το ετήσιο μνημόσυνο για τη Φώφη Γεννηματά:

Fofi Gennimata Kideia  Intime

Fofi Gennimata Kideia  Intime

Fofi Gennimata Kideia  Intime

Fofi Gennimata Kideia  Intime

Fofi Gennimata Kideia  Intime

Fofi Gennimata Kideia  Intime

Fofi Gennimata Kideia  Intime

Fofi Gennimata Kideia  Intime

Fofi Gennimata Kideia  Intime

Μετά το ετήσιο μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε:

«Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την τραγική απώλεια της Προέδρου μας Φώφης Γεννηματά. Η απουσία της μεγάλη για την οικογένειά της, για τον κοινοβουλευτικό βίο και για την παράταξή μας. Όμως παραμένει πυξίδα η παρακαταθήκη της, για το ΠΑΣΟΚ για αυτόνομη πορεία, για πολιτικές που θα έχουν επίκεντρο πάντοτε τον άνθρωπο».

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Νίκος Ανδρουλάκης δημοσίευσε μαζί και τρεις σχετικές φωτογραφίες:

«Ένας χρόνος πέρασε από την τραγική απώλεια της Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά. Σήμερα και αύριο (σ.σ. 24.10.2022) μπροστά στα γραφεία μας βρίσκεται η κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, προσφέροντας δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο σε όσες γυναίκες το επιθυμούν», αναφέρει 

«Τους ευχαριστώ θερμά για την τιμή που αποτίουν στην αείμνηστη Πρόεδρό μας, μια γυναίκα που νίκησε το φόβο και αγωνίστηκε για να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να ενταχθούν προγράμματα πρόληψης τέτοιων ασθενειών» προσθέτει σχετικά ο ίδιος στην ανάρτηση.

Η ανάρτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ:

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δείπνο Μητσοτάκη προς τιμήν της Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο Μαξίμου για τα 250 χρόνια από την Αμερικανική Ανεξαρτησία
Στο επίκεντρο οι διαχρονικές σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ, με τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών, μελών της αμερικανικής πρεσβείας και εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας
Γκιλφόιλ και Μητσοτάκης
Η ΝΔ ζητά τη διαγραφή Σγουρού μετά την ένταση στον αέρα του One: «Ο Ανδρουλάκης αποδέχεται αυτή τη συμπεριφορά;»
Η Αλεξάνδρα Σδούκου κατηγορεί τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι σε δημοσιογράφο και καλεί τον πρόεδρο του κόμματος να πάρει σαφή θέση
Η ΝΔ ζητά τη διαγραφή Σγουρού μετά την ένταση στον αέρα του One: «Ο Ανδρουλάκης αποδέχεται αυτή τη συμπεριφορά;»
Μητσοτάκης από Ιπποκράτειο για τις επιθέσεις κατά στελεχών της ΝΔ: «Θα τους βρούμε και θα τους οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη»
Μαζί με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης
Μητσοτάκης
65
Συλλυπητήρια από Τασούλα και Μητσοτάκη για τον θάνατο του Βασίλη Λεβέντη: «Υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα στη δημόσια ζωή»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του ιδρυτή της Ένωσης Κεντρώων, ενώ ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι υπηρέτησε τις απόψεις του «με πάθος επί δεκαετίες»
Βασίλης Λεβέντης Ένωση Κεντρώων