Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Φώφη Γεννηματά: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε στην Εύβοια

Φώφη Γεννηματά: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε στην Εύβοια

Την ώρα που η φωτιά στο Μαρμάρι βρίσκεται σε εξέλιξη, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, επισκέφτηκε τις περιοχές στη Βόρεια Εύβοια και μίλησε με κατοίκους που είδαν σπίτια και το δάσος που τους έδινε ζωή να τυλίγονται στις φλόγες και να γίνονται στάχτη.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μίλησε για πρωτοφανή καταστροφή στην Εύβοια καθώς κάηκαν ήδη 520.000 στρέμματα δάσους, σπίτια, καλλιέργειες και καταστράφηκε η παραγωγική βάση της περιοχής.

«Οι δικαιολογίες της Κυβέρνησης και η προσχηματική συγνώμη του κ. Μητσοτάκη δεν πείθουν. Οι ευθύνες τους είναι μεγάλες και επιμένουμε να αποδοθούν. Το κυβερνητικό σύστημα πολιτικής προστασίας δοκιμάστηκε και στην Εύβοια και απέτυχε», τόνισε η Φώφη Γεννηματά ενώ πρόσθεσε ότι προτεραιότητα για το Κίνημα Αλλαγής «είναι να φυτρώσει η ελπίδα στα καμένα. Να απαντήσουμε στην αγωνία των ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων που θέλουν να μείνουν και να δουλέψουν στον τόπο τους. Να ξαναχτιστούν τα σπίτια. Να αποζημιωθούν για τις απώλειες. Να δημιουργηθούν νέες δραστηριότητες και θέσεις εργασίας. Να σχεδιασθεί η αναδάσωση της περιοχής».

Όπως υπογράμμισε η κ. Γεννηματά χρειάζεται «ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης με επαρκείς πόρους, στο οποίο κύριοι μέτοχοι και διαχειριστές θα είναι η Αυτοδιοίκηση, οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής και όχι η Μαξίμου Α.Ε.».

«Δεν θα αφήσουμε να εγκαταλειφθεί η Εύβοια, ούτε να γίνει όμηρος ιδιωτικών συμφερόντων», κατέληξε.

Η κυρία Γεννηματά συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού, τις λιμενικές αρχές και εκπροσώπους φορέων των καμένων περιοχών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις