Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: Πισωγύρισμα αν κοιτάξουμε λίγο δεξιά ή αριστερά, αντί για την αυτόνομη πορεία

Συνεχίζει τον «προεκλογικό αγώνα» η Φώφη Γεννηματά η οποία το απόγευμα της Παρασκευής μίλησε σε κλειστή σύσκεψη στελεχών που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά της. 

Τόνισε ότι το διακύβευμα της εσωκομματικής αναμέτρησης «συνδέεται άρρηκτα με την ύπαρξη της παράταξής μας και της πορείας προς τα εμπρός. Οποιοδήποτε πισωγύρισμα, αν θολώσουμε το μήνυμά μας, αν κοιτάξουμε λίγο δεξιά, λίγο αριστερά, αντί για την αυτόνομη πορεία που έχουμε χαράξει, κινδυνεύουμε με την καταστροφή» και προειδοποίησε για τον κίνδυνο «να διχαστούμε, θα οδηγηθούμε σε μία διάσπαση μοιραία για το χώρο μας αν παίξουμε το παιχνίδι των αντιπάλων μας που επιδιώκουν μέσα από αυτή τη διαδικασία, να μοιράσουν τα ιμάτια μας. Δεν θα τους το επιτρέψουμε», όπως είπε.

Ανέφερε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε στις εθνικές εκλογές που έρχονται η παράταξή μας να αναδειχθεί και πάλι ισχυρή, πρωταγωνίστρια, εγγυήτρια της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου, όμως αυτό προϋποθέτει την ενότητα, την καθαρή προοδευτική ταυτότητα, την αυτόνομη πορεία μας απέναντι στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσθεσε ότι «τώρα που φαίνεται ότι οι πολιτικές του κ. Μητσοτάκη χτυπούν την κοινωνία, τώρα που φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί ούτε ως αντιπολίτευση, τώρα που η Σοσιαλδημοκρατία επανακάμπτει σε διεθνές επίπεδο μπορούμε να είμαστε εμείς, αν το πιστέψουμε, που θα γκρεμίσουμε τη Δεξιά».

Για τη συζήτηση γύρω από το όνομα του ΠΑΣΟΚ και τον ήλιο, η Φώφη Γεννηματά μίλησε για επικοινωνιακά κόλπα. «Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει σήμερα επειδή υπάρχει το Κίνημα Αλλαγής. Αν δεν υπήρχε το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ θα είχε καταστραφεί, θα είχε καταρρεύσει υπερχρεωμένο υπό την πίεση και το βάρος της συκοφαντίας και των επιθέσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Προστατεύοντας το ΠΑΣΟΚ μέσα στο Κίνημα Αλλαγής, καταφέραμε οι προοδευτικοί πολίτες να νοσταλγούν το ΠΑΣΟΚ», υποστήριξε.

Κάνοντας αυτοκριτική αναγνώρισε λάθη που έγιναν με σημαντικότερο ότι «δεν καταφέραμε να έχουμε εκλεγμένα όργανα, εξαιτίας της πανδημίας», όπως είπε.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΝΔ για αποκαλύψεις Στουρνάρα: Ο Τσίπρας που συνεχίζει με πάθος το πολιτικό του comeback, τι έχει να πει για όλα αυτά;
Για σκοτεινές πρακτικές, απόπειρα πολιτικής παρέμβασης στο τραπεζικό σύστημα και στοχοποίηση του ίδιου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κάνει λόγο η Αλεξάνδρα Σδούκου
Ο Αλέξης Τσίπρας
Γιάννης Στουρνάρας: Όταν αρνήθηκα τη διοίκηση στην Τράπεζα Αττικής, ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε το ΣΔΟΕ στη σύζυγό μου
Ο διοικητής της ΤτΕ αποκαλύπτει το παρασκήνιο των επιλογών για τη διοίκηση της τράπεζας και μιλά για τη ρήξη με την τότε κυβέρνηση, λέγοντας ότι οι πιέσεις «δοκίμασαν» στην πράξη την ανεξαρτησία του θεσμικού του ρόλου
Τσίπρας και Στουρνάρας
Συνάντηση Ζαχαράκη με Γκιλφόιλ: «Η ελληνοαμερικανική συνεργασία στην παιδεία είναι επένδυση στο κοινό μας μέλλον»
Η υπουργός Παιδείας και η πρέσβης των ΗΠΑ συζήτησαν για κοινές δράσεις με αφορμή τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου και τα 250 χρόνια από τη Διακήρυξη της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας
Κίμπερλι Γκιλφόιλ και Σοφία Ζαχαράκη
«Ροντέο» στη Βουλή: Η Κωνσταντοπούλου αποκάλεσε «άθλιο υποκείμενο» τον Γεωργιάδη – «Είμαι αυτός που θα σε βάλει φυλακή» απάντησε ο υπουργός Υγείας
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας προκάλεσε επεισόδιο και με την υπουργό Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, ενώ νωρίτερα είχε αποκαλέσει «κηφήνες» τους βουλευτές της ΝΔ
Η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου
113