Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: Πισωγύρισμα αν κοιτάξουμε λίγο δεξιά ή αριστερά, αντί για την αυτόνομη πορεία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνεχίζει τον «προεκλογικό αγώνα» η Φώφη Γεννηματά η οποία το απόγευμα της Παρασκευής μίλησε σε κλειστή σύσκεψη στελεχών που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά της. 

Τόνισε ότι το διακύβευμα της εσωκομματικής αναμέτρησης «συνδέεται άρρηκτα με την ύπαρξη της παράταξής μας και της πορείας προς τα εμπρός. Οποιοδήποτε πισωγύρισμα, αν θολώσουμε το μήνυμά μας, αν κοιτάξουμε λίγο δεξιά, λίγο αριστερά, αντί για την αυτόνομη πορεία που έχουμε χαράξει, κινδυνεύουμε με την καταστροφή» και προειδοποίησε για τον κίνδυνο «να διχαστούμε, θα οδηγηθούμε σε μία διάσπαση μοιραία για το χώρο μας αν παίξουμε το παιχνίδι των αντιπάλων μας που επιδιώκουν μέσα από αυτή τη διαδικασία, να μοιράσουν τα ιμάτια μας. Δεν θα τους το επιτρέψουμε», όπως είπε.

Ανέφερε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε στις εθνικές εκλογές που έρχονται η παράταξή μας να αναδειχθεί και πάλι ισχυρή, πρωταγωνίστρια, εγγυήτρια της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου, όμως αυτό προϋποθέτει την ενότητα, την καθαρή προοδευτική ταυτότητα, την αυτόνομη πορεία μας απέναντι στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσθεσε ότι «τώρα που φαίνεται ότι οι πολιτικές του κ. Μητσοτάκη χτυπούν την κοινωνία, τώρα που φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί ούτε ως αντιπολίτευση, τώρα που η Σοσιαλδημοκρατία επανακάμπτει σε διεθνές επίπεδο μπορούμε να είμαστε εμείς, αν το πιστέψουμε, που θα γκρεμίσουμε τη Δεξιά».

Για τη συζήτηση γύρω από το όνομα του ΠΑΣΟΚ και τον ήλιο, η Φώφη Γεννηματά μίλησε για επικοινωνιακά κόλπα. «Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει σήμερα επειδή υπάρχει το Κίνημα Αλλαγής. Αν δεν υπήρχε το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ θα είχε καταστραφεί, θα είχε καταρρεύσει υπερχρεωμένο υπό την πίεση και το βάρος της συκοφαντίας και των επιθέσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Προστατεύοντας το ΠΑΣΟΚ μέσα στο Κίνημα Αλλαγής, καταφέραμε οι προοδευτικοί πολίτες να νοσταλγούν το ΠΑΣΟΚ», υποστήριξε.

Κάνοντας αυτοκριτική αναγνώρισε λάθη που έγιναν με σημαντικότερο ότι «δεν καταφέραμε να έχουμε εκλεγμένα όργανα, εξαιτίας της πανδημίας», όπως είπε.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ: Το στοίχημα Τσίπρα μέχρι το Συνέδριο – Περιοδείες, πολιτική ταυτότητα και οργανωτική συγκρότηση
Η απόφαση για Προγραμματικό Συνέδριο στις αρχές του 2027 δίνει χρονικό ορίζοντα στην επόμενη φάση της Συμπαράταξης. Τι σηματοδοτούν οι παρεμβάσεις για τη Δικαιοσύνη και την οικονομία και ποιος είναι ο ρόλος των εβδομαδιαίων εξορμήσεων στην περιφέρεια
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
«Εμφύλιος» στην Κεντροαριστερά: Τα νεότερα «πολεμικά ανακοινωθέντα» ΠΑΣΟΚ – ΕΛΑΣ, η κόντρα Καρτερού – Δουδωνή και το «βλακόμετρο»
Στη Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν ότι πίσω από το επίμαχο άρθρο Καρτερού κρύβεται ο Αλέξης Τσίπρας και τονίζουν ότι καμία πρόκληση δεν θα μένει αναπάντητη, παρά το γεγονός ότι ο αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ είναι η Νέα Δημοκρατία
Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης 11
Παράθυρο Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες για νέα μέτρα: Δεν θα ρίξουμε τη χώρα στα βράχια λόγω εκλογών απάντησε στην αντιπολίτευση
«Όχι» σε εκπτώσεις για ΚΑΠ και πολιτική συνοχή - «Τα γαλάζια γράμματα έχουν συχνά σημαντική ανταπόκριση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» είπε για το μεταναστευτικό
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
124
Κέλλυ Σταμούλη: «Έλεος κυβέρνηση, είμαστε όλοι λούτσα» – Η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ βγήκε στη βροχή και έκανε βίντεο
«Γι' αυτό σας λέω ΠΑΣΟΚ… Και έγινα και λούτσα» κλείνει το βίντεό της η κυρία Σταμούλη, αποκαλύπτοντας ότι τον ρόλο του εικονολήπτη τον είχε αναλάβει η μητέρα της
Κέλλυ Σταμούλη
19
«Μπρα ντε φερ» ΠΑΣΟΚ – Τσίπρα μετά τα πυρά του προέδρου της ΕΛΑΣ: Ο «χρυσός χορηγός» του Μητσοτάκη έχει πια αποκαλυφθεί
«Το ΠΑΣΟΚ θα φέρει την πολιτική αλλαγή σε πείσμα των κυρίων Μητσοτάκη και Τσίπρα και των συμφερόντων που τους στηρίζουν» σημειώνει ακόμη η Χαριλάου Τρικούπη
Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης 9