Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: Πισωγύρισμα αν κοιτάξουμε λίγο δεξιά ή αριστερά, αντί για την αυτόνομη πορεία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνεχίζει τον «προεκλογικό αγώνα» η Φώφη Γεννηματά η οποία το απόγευμα της Παρασκευής μίλησε σε κλειστή σύσκεψη στελεχών που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά της. 

Τόνισε ότι το διακύβευμα της εσωκομματικής αναμέτρησης «συνδέεται άρρηκτα με την ύπαρξη της παράταξής μας και της πορείας προς τα εμπρός. Οποιοδήποτε πισωγύρισμα, αν θολώσουμε το μήνυμά μας, αν κοιτάξουμε λίγο δεξιά, λίγο αριστερά, αντί για την αυτόνομη πορεία που έχουμε χαράξει, κινδυνεύουμε με την καταστροφή» και προειδοποίησε για τον κίνδυνο «να διχαστούμε, θα οδηγηθούμε σε μία διάσπαση μοιραία για το χώρο μας αν παίξουμε το παιχνίδι των αντιπάλων μας που επιδιώκουν μέσα από αυτή τη διαδικασία, να μοιράσουν τα ιμάτια μας. Δεν θα τους το επιτρέψουμε», όπως είπε.

Ανέφερε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε στις εθνικές εκλογές που έρχονται η παράταξή μας να αναδειχθεί και πάλι ισχυρή, πρωταγωνίστρια, εγγυήτρια της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου, όμως αυτό προϋποθέτει την ενότητα, την καθαρή προοδευτική ταυτότητα, την αυτόνομη πορεία μας απέναντι στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσθεσε ότι «τώρα που φαίνεται ότι οι πολιτικές του κ. Μητσοτάκη χτυπούν την κοινωνία, τώρα που φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί ούτε ως αντιπολίτευση, τώρα που η Σοσιαλδημοκρατία επανακάμπτει σε διεθνές επίπεδο μπορούμε να είμαστε εμείς, αν το πιστέψουμε, που θα γκρεμίσουμε τη Δεξιά».

Για τη συζήτηση γύρω από το όνομα του ΠΑΣΟΚ και τον ήλιο, η Φώφη Γεννηματά μίλησε για επικοινωνιακά κόλπα. «Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει σήμερα επειδή υπάρχει το Κίνημα Αλλαγής. Αν δεν υπήρχε το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ θα είχε καταστραφεί, θα είχε καταρρεύσει υπερχρεωμένο υπό την πίεση και το βάρος της συκοφαντίας και των επιθέσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Προστατεύοντας το ΠΑΣΟΚ μέσα στο Κίνημα Αλλαγής, καταφέραμε οι προοδευτικοί πολίτες να νοσταλγούν το ΠΑΣΟΚ», υποστήριξε.

Κάνοντας αυτοκριτική αναγνώρισε λάθη που έγιναν με σημαντικότερο ότι «δεν καταφέραμε να έχουμε εκλεγμένα όργανα, εξαιτίας της πανδημίας», όπως είπε.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πόλεμος» ΕΛΑΣ – ΠΑΣΟΚ: Στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει η Παπαδοπούλου κατά του Κωνσταντόπουλου – «Ούτε βήμα πίσω»
Νέα ανάρτηση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ μετά την καταγγελία για εξύβριση και εκφοβισμό - Αιχμές προς τη Χαριλάου Τρικούπη και τον Νίκο Ανδρουλάκη
Άννα Παπαδοπούλου, ΕΛΑΣ 12
Μπακογιάννης κατά Δούκα για τη Γκράβα: «Εμφανίζεται στις κάμερες στα εύκολα και εξαφανίζεται στα δύσκολα»
Σκληρή ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης για την ασφάλεια των μαθητών, τις καθυστερήσεις στους ελέγχους και την αναστολή λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος
Χάρης Δούκας και Κώστας Μπακογιάννης
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο στόχαστρο της WSJ: Πίεζε δωρητή να της καταθέσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της – Η στήριξη Ρούμπιο και τα ερωτήματα
Η Χριστίνα Κοραή, μιλώντας στο Live News, σχολίασε το νέο δημοσίευμα – Η απουσία προσωπικής απάντησης της πρέσβειρας και η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ το ΠΑΣΟΚ μετά την καταγγελία Παπαδοπούλου: «Με αποκάλεσε σκουπίδι» – Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου
Το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη παραδέχεται τους υψηλούς τόνους της αντιπαράθεσης και υποστηρίζει ότι ζήτησε συγγνώμη - «Αναγνωρίζω το λάθος μου», «Εργαλειοποιεί το περιστατικό»
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Άννα Παπαδοπούλου
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Κάνει τη στεγαστική κρίση μπίζνα για τους μεγαλοεργολάβους» – «Θα πληρώσετε την αλαζονεία σας στις εκλογές»
Σφοδρή επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση - Οι τροπολογίες για μείωση ΦΠΑ στα μικρά νησιά και ενίσχυση των αλιέων
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
9
Νέα επίθεση Σαμαρά μέσω Τσιούτσια: «Ιδεολογική μετάλλαξη» στη ΝΔ – «Ο κόσμος πιέζει για πολιτικές πρωτοβουλίες»
Αιχμές κατά Μητσοτάκη για την οικονομία, την Κάσο και την «παρακμή» της χώρας - «Αντί να αποπεμφθεί ο Γεραπετρίτης, διαγράφηκε ο Σαμαράς» - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κόμματος
Αντώνης Σαμαράς
16