Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Φώφη Γεννημάτα: Ποιον νομίζει ότι κοροΐδεύει ο Τσίπρας; Σας πήραν όλους είδηση!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τέρμα στα σενάρια της συνεννόησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών έβαλε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράστασης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ασκώντας μετωπική επίθεση στην συγκυβένηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ζητώντας εκλογές.

Η κυρία Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Ολομέλειας κατά τη συζήτηση της πρότασης νόμου του κόμματος της «για το εγγυημένο εισόδημα» άσκησε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως ο «ίδιος τόνιζε πως θα υπάρχει λύση και καθαρός δρόμος. Πράγματι, όσο μετατίθεται η ρύθμιση του χρέος, τόσο υπονομεύεται η αναπτυξιακή πολιτική και λαμβάνονται εξοντωτικά μέτρα λιτότητας. Οι δεσμεύσεις για υψηλά πλεονάσματα δεν χρεώνουν μόνο τα εγγόνια μας, αλλά απειλούν κοινωνικές εκρήξεις και επαναφέρουν τα σενάρια του Grexit».

Η επικεφαλής της ΔΗΜ. ΣΥΜΠ ανέφερε πως «τα δώσατε όλα και δεν πήρατε τίποτα… Και όλα αυτά τα έχει συμφωνήσει ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του… τα “εάν” και τα “εφόσον” δeν πείθoυν κανένα… όταν ο Πρωθυπουργός ψελλίζει ότι τα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν εάν δεν υπάρξει ρύθμιση του χρέους. Ποιον επιτέλους νομίζει ότι κοροϊδεύει; Πουθενά δεν υπάρχει ρήτρα αιρεσιμότητας. Και οι ανακοινώσεις που βγάζετε για κομματικές ανάγκες δεν πείθουν πια κανένα. Σας έχουν πάρει όλους είδηση. Αλλά ως εδώ….».
Η κυρία Φώφη Γεννηματά ανέφερε πως το «ζήτημα του χρέους, χρειάζεται μια βιώσιμη και ολοκληρωμένη λύση με μια στρατηγική που δεν την έχετε. Αυτό που μπορεί να υλοποιήσει είναι η απόφαση του Eurogroup του 2012» και πρόσθεσε «εάν δεν γίνει αναδιάρθρωση θα υποχρεωθούμε σε τόσο υψηλά πλεονάσματα που θα πνίξουν τους πολίτες…».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, σχετικά με τα σενάρια πολιτικής συνεννόησης που αναζητά το Μαξίμου ανέφερε «εμείς προσπαθούμε με συνεχείς παρεμβάσεις στους ευρωπαίους σοσιαλιστές αλλά η κυβέρνηση δεν μπορεί να της αξιοποιήσει αυτές τις προσπάθειες. Όσο γρηγορότερα φύγει η κυβέρνηση τόσο καλύτερο θα είναι. Και αφήστε τα παραμύθια του διαλόγου. Μόνοι σας διαχειρισθήκατε τα πάντα. Τώρα που είστε στο παραπέντε μια ακόμα αποτυχίας προσπαθείτε να βρείτε συνενόχους…».

Η κυρία Φώφη Γεννηματά υποστήριξε πως «μόνο μια κυβέρνηση ευρείας έκφρασης του λαού θα μπορέσει να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις…» άσκησε κριτική στην τεχνική πώληση του δικομματισμού που επιδιώκουν να δημιουργήσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και κάλεσε τους πολίτες συμπορευτούν σήμερα με την Δημοκρατική Συμπαράταξη στην κοινωνία και αύριο στην Βουλή για να δημιουργηθεί εθνική γραμμή για την εξοδο από την επιτήρηση και τα Μνημόνια
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μάλιστα κάλεσε την κυβέρνηση εάν θα φέρει με την μορφή μάλιστα τροπολογιών το πάγωμα για χρόνια των συντάξεων και την μετάθεση των συλλογικών συμβάσεων σημειώωνοντας «εάν ναι δεν θα γλιτώσετε την καταδίκη του ελληνικού λαού. Είναι η ώρα για ριζική αλλαγή που θα δώσει προοπτική…».
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε