Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Φώφη Γεννηματά: Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με… άρωμα Πανελληνίων

Φώφη Γεννηματά
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Σκληρή επίθεση στην Βουλή εξαπέλυσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι «με τη θηλιά στο λαιμό μας για την οικονομία την υποβάθμιση και ναρκοθέτηση της εκπαίδευσης δεν διαλύετε απλά το παρόν, υπονομεύετε και το αύριο…. Ευτυχώς η αντίστροφη μέτρηση για σας έχει αρχίσει».

Παράλληλα η Φώφη Γεννηματά άσκησε μετωπική επίθεση καταλογίζοντας ευθύνες και στον ίδιο Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την μετατροπή των Πανεπιστημίων σε κέντρο ανομίας.

Η κυρία Φωφή Γεννηματά, σε παρέμβασή της στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την διοικητική αναδιάρθρωση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατήγγειλε την κομματικοποίηση στην Παιδεία σημειώνοντας ότι αυτός ο κατήφορος της συγκυβέρνηης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει τέλος.

Συγκεκριμένα «στο χώρο της Παιδείας με την προχειρότητα, τις πελατειακές σχέσεις, την απαξίωση επιτυχημένων θεσμών και δομών, το κυνήγι της αριστείας, την ισοπέδωση, διάλυση των πάντων. Μια πλήρης οπισθοδρόμηση. Η δήθεν αριστερή πολιτική σας δεν είναι τίποτα άλλο παρά διευθετήσεις συμφερόντων που καταλήγουν σε μια σκληρή ταξική πολιτική. Γιατί θίγει κυρίως τους νέους από τις λαϊκές τάξεις, μιας και τα παιδιά οικογενειών με οικονομική επιφάνεια έχουν την διέξοδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και κυρίως του εξωτερικού».

Καταλόγισε στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ότι «με την πολιτική που ακολουθείτε και στο χώρο τη παιδείας κουβαλάτε νερό στο μύλο της ΝΔ, η οποία επιχειρεί να εμφανισθεί ως δήθεν «εγγυητής» στον χώρο της Εκπαίδευσης, χωρίς να διαθέτει καμία νέα καινοτόμα πρόταση, χωρίς να πιστεύει στον ρόλο της Δημόσιας Εκπαίδευσης…. « και πρόσθεσε πως Καταργείτε το Προεδρικό Διάταγμα για την Αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών, εμείς σας λέμε ότι θα πρέπει να εγγυηθούμε ασφάλεια για την δουλειά του εκπαιδευτικού αλλά και να αξιολογείται για την εξέλιξή του. Καταργείτε τον πιο δημοκρατικό θεσμό των Εκπαιδευτικών συμβούλων και στην θέση τους δημιουργείτε νέα γραφειοκρατία για νέα ρουσφέτια και δημιουργείτε νέες πελατειακές σχέσεις ..».

Η Φώφη Γεννηματά για τις Πανελλήνιες

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφέρθηκε καις τις υποσχέσεις τις κυβέρνησης για κατάργηση των πανελληνίων λέγοντας πως «Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή τις καταργείτε. Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο τις επαναφέρετε. Σταματήστε τα παιχνίδια με τα παιδιά και τις οικογένειες τους».

Η κυρία Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε όμως και στην ανομία στα Πανεπιστήμια λέγοντας πως « αυτό αφορά και τον κ Τσίπρα που επιλέγει συνειδητά τον δρόμο της υποβάθμισης για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Έχετε εγκαταλείψει τα Πανεπιστήμια στο έλεος της βίας και της ανομίας. Από κέντρα εκπαίδευσης και διακίνησης ιδεών τα μετατρέπετε με την ανοχή σας σε ορμητήρια διαφόρων ομάδων και κέντρα παρανομίας. Αυτή είναι η πραγματική κατάργηση του ασύλου. Δείτε τι συμβαίνει στο Πολυτεχνείο, τι συμβαίνει στην ΑΣΟΕΕ , Τι συμβαίνει στο Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης και δεν είναι μόνο αυτά…».

Φώφη Γεννηματά

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σήκωσε το γάντι σε σχέση με την ανομία στα Πανεπιστήμια απαντώντας της ότι δεν θα πρέπει να υποτιμά την κοινωνία που ξέρει πως είναι τα πανεπιστήμιά μας και να τα παρουσιάζετε όλα σαν να είναι ορμητήρια ανομίας, δεν είναι αυτή η εικόνα…» . την προσκάλεσε μάλιστα «να πάνε μαζί να δούμε σε ποια κατάσταση είναι τα Πανεπιστήμια… και μην μου πείτε να πάμε στα Εξάρχεια, δεν είναι τα πανεπιστήμιά μας αυτά.. τα αδικείτε όταν τα παρουσιάζεται σαν κέντρο ανομίας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος ανταπάντησε στον υπουργό Παιδείας ότι «τα πανεπιστήμια από άσυλο ιδεών έχουν μετατραπεί σε άσυλο εγκληματικών οργανώσεων. Σας καλούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με προοδευτικό τρόπο και να μην το αφήσουμε να το κάνουν συντηρητικές δυνάμεις.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις