Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Φώφη Γεννηματά: Συγκίνηση στον επικήδειο του Κώστα Τασούλα

Φώφη Γεννηματά: Συγκίνηση στον επικήδειο του Κώστα Τασούλα

Στην εντιμότητα και τη γενναιότητα της Φώφης Γεννηματά στάθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας στον επικήδειο που εκφώνησε.

«Η Φώφη Γεννηματά έδωσε το καλό παράδειγμα της επιλογής της ζωής κι όχι της παραίτησης. Το παράδειγμα που έδινε, αυτό το στοιχείο κρατά συγκινημένους όλους τους Έλληνες, όλες τις πτέρυγες της Βουλής, κρατά τις σημαίες μεσίστιες, κρατά τη χώρα σε πάνδημο πένθος. Το παράδειγμα που έδινε, αυτό το στοιχείο κρατά συγκινημένους όλους τους Έλληνες, όλες τις πτέρυγες της Βουλής, κρατά τις σημαίες μεσίστιες, κρατά τη χώρα σε πάνδημο πένθος», ανέφερε ο κ. Τασούλας.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε: «Γεννήθηκε μέσα στην πολιτική και μέσα στον πρόλογο της μεταπολίτευσης, που κυριαρχούσε η πολιτική. Η Φώφη Γεννηματά κατάλαβε ότι ό,τι επιτύγχανε, θα το έκανε παρά τη σκληρή στροφή της μοίρας. Η βαρύτητα της υγείας της έγινε αντιληπτή με τον θάνατό της. Τίποτα δεν ήταν εύκολο γι’ αυτή και το καταλαβαίνουμε τώρα, αναδρομικά, καθώς μας καθησύχαζε το χαμόγελό της. Υπέκυψε όπως όλοι στο πεπερασμένο της ανθρώπινης μοίρας και ευχόμαστε στους δικούς της ανθρώπους κάθε κουράγιο και υπομονή. Αρνιόταν να περιφέρει δεξιά κι αριστερά την ασθένεια της, παρά μόνο όταν ήταν για να δώσει δύναμη σε άλλους».

Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η πολιτική για τη Φώφη Γεννηματά ήταν από τα κυρίαρχα κομμάτια της ζωής της, αλλά έφερε εις πέρας με επιτυχία όλους τους ρόλους που είχε αναλάβει. «Είχε παράλληλα πάντα στο νου της την έγνοια για την παράταξή της. Ήταν έτοιμη να συνεχίζει να προσφέρει στη χώρα. Η πολιτική ήταν ένα από τα κυρίαρχα κομμάτια της ζωής της. Επωμίστηκε άξια πολλούς ρόλους. Είχε ευγενικό πείσμα που την έκανε καλή σύζυγο, άξια μητέρα, σπουδαία πολιτικό. Το μεγαλύτερο χειροκρότημα είναι αυτό που δεν θα ακούσει η ίδια, είναι το σημερινό».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις