Πολιτική

Φόρεσε τα ροζ η Μέρκελ για να υποδεχτεί τον Τσίπρα

Τα σακάκια της Άνγκελα Μέρκελ (και έχει πολλά) γίνονται πάντα θέμα συζήτησης. Όπως αυτό που επέλεξε να φορέσει στη συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Λονδίνο.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η συνάντηση των δυο ηγετών έγινε στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης Δωρητών “Supporting Syria and the Region” στο Λονδίνο και φυσικά στο επίκεντρο, πέρα από τις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου για την πρώτη αξιολόγηση, βρέθηκε και το προσφυγικό, στη σκιά της απειλής της Κομισιόν να απομονώσει την Ελλάδα και να της δείξει την έξοδο από τη συνθήκη Σένγκεν.

Εκείνο πάντως που προκάλεσε εντύπωση ήταν οι ενδυματολογικές επιλογές της καγκελαρίου της Γερμανίας. Η Άνγκελα Μέρκελ υποδέχτηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό έχουσα επιλέξει να φορέσει ένα ροζ σακάκι συνδυασμένο με γκρι παντελόνι και αντίστοιχο κολιέ.

Τα χαμόγελα κατά τη συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ περίσσεψαν όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που έστειλε στα μέσα το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε την κα. Μέρκελ σχετικά με τα θετικά στοιχεία πουπαρουσιάζει η ελληνική οικονομία, όπως και για την πρόταση ασφαλιστικής μεταρρύθμισης εν αναμονή της απάντησης των Θεσμών. Επίσης, επισημάνθηκε η σημασία της ταχείας και επιτυχούς ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Συμφωνήθηκε ότι ο Φεβρουάριος αποτελεί κρίσιμο μήνα για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, καθώς και ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των κρατών-μελών της Ε.Ε. και της Τουρκίας, θα πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσειςπου έχουν αναλάβει.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Κάμερον. 

 

Η συνάντησή τους επικεντρώθηκε στο προσφυγικό ζήτημα και συζητήθηκε η σημασία της ανάπτυξης προγραμμάτων εκπαίδευσης και απασχόλησης για τους Σύρους πρόσφυγες στις γειτονικές με τη Συρία χώρες, η οποίαπεριλαμβάνεται στους στόχους της Διάσκεψης Δωρητών.

Υπογραμμίστηκαν, επίσης, οι προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για ανθρώπινη καιαποτελεσματική διαχείριση των προσφυγικών ροών, καθώς και η αναγκαιότητα άμεσηςεφαρμογής του Σχεδίου Δράσης που συμφωνήθηκε μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας. Σε αυτό τοπλαίσιο, συζητήθηκαν οι δυνατότητες συμβολής του Ηνωμένου Βασιλείου στη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Επιπλέον, συζητήθηκαν το Κυπριακό, καθώς και οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονταισχετικά με την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Επαφές Μητσοτάκη, Μακρόν και Χριστοδουλίδη για επανεκκίνηση του GSI
Η είσοδος της γαλλικής Meridiam στο GSI και η πολιτική βούληση Αθήνας, Λευκωσίας και Παρισιού - «Η Ελλάδα θα κάνει όλα τα προβλεπόμενα για την πλήρη και ανεμπόδιστη υλοποίηση», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές
Μακρόν, Χριστοδουλίιδης, Μητσοτάκης
13
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον κορυφαίο κοινωνιολόγο – «Φώτισε τη δομή της ελληνικής κοινωνίας και του κράτους»
Μηνύματα από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία για τον ακαδημαϊκό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών - Οι αναφορές στο έργο, τη δημόσια παρουσία και την πνευματική παρακαταθήκη του
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Ο «καθαρός δρόμος» της Δούρου προς τη ΔΕΘ: Το παρασκήνιο της διαγραφής της Κασιμάτη και το τελεσίγραφο στη Γεροβασίλη
Με δέκα βουλευτές πλέον η Κουμουνδούρου, η πρόεδρος της ΚΟ ποντάρει στο «ξεκαθάρισμα» πριν από τη Θεσσαλονίκη και προαναγγέλλει επιστροφές - Το ορόσημο της 24ης Αυγούστου
Γεροβασίλη, Δούρου, Κασιμάτη 22
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μειώνει συνεχώς το δημόσιο χρέος της ταχύτερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα
«Με ορίζοντα το 2031, το δημόσιο χρέος θα έχει μειωθεί κάτω από 110%, καθώς από το 2021 μέχρι σήμερα έχει συρρικνωθεί κατά το 1/3» υπογραμμίζει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης 48