Σάββατο, 4 Μαΐ
19oC Αθήνα

Φορολογία και Κυπριακό στο επίκεντρο των συναντήσεων Τσίπρα στο Πεκίνο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την ανάγκη συνεργασίας των φορολογικών και δικαστικών αρχών Ελβετίας – Ελλάδας τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο Πεκίνο με την πρόεδρο της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, Ντόρις Λέιτχαρντ, στο περιθώριο του διεθνούς φόρουμ One Belt One Road.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, από την πλευρά της η κ. Λέιτχαρντ συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για τη στάση που επέδειξε η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός στο μεταναστευτικό.
Η κ. Λέιτχαρντ τόνισε την ανάγκη αναθεώρησης της Συνθήκης Δουβλίνο 2 στη βάση της αλληλεγγύης.
Να σημειωθεί ότι η Ελβετία είναι χώρα μέλος της Συνθήκης Σένγκεν.
Η πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδιας έδειξε, επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στα δυτικά Βαλκάνια.

 

Συνάντηση με Γκουτέρες

 

Στη συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κύπρου, ως κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο κ. Τσίπρας επισήμανε στον κ. Γκουτέρες τη θέση της Ελλάδας ότι για να επανασυγκληθεί η Διάσκεψη της Γενεύης πρέπει να υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες και η Αθήνα θα εργαστεί σε αυτή την κατεύθυνση.
Από ελληνικής πλευράς στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, όπως και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε