Πολιτική

Φορολογικές εξαιρέσεις για νησιά που έχουν πρόβλημα με το προσφυγικό

Μέτρα ανακούφισης για τα νησιά τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρές επιπτώσεις από τα κύματα προσφύγων και μεταναστών που δέχονται, και να ισχύσουν οι διευκολύνσεις του νόμου που ισχύει για περιοχές που έχουν πληγεί από θεομηνίες ή καταστροφές, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως διαβεβαίωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Τρύφων Αλεξιάδης, ένα από τα μέτρα που εξετάζεται σοβαρά είναι να δοθεί στους πολίτες των νησιών αυτών παράταση για την διευθέτηση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Το θέμα είχε θέσει ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του, ζητώντας την αναστολή καταβολής των υποχρεώσεων τους προς το δημόσιο. «Πρέπει να πάρουν ανάσα αυτά τα νησιά στα οποία δεν πήγε καλά η καλοκαιρινή σεζόν και ο τζίρος των επιχειρήσεων ήταν μειωμένος μέχρι και 60% σε κάποιες επιχειρήσεις», επεσήμανε ο κ. Καματερός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μετωπική» Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη στη Βουλή με φόντο το «Χωριάτικο» – Έδωσαν ραντεβού στα Χανιά
«Θα αλλάξω το εισιτήριο, θα βγάλω πρωινό για να τα πούμε», είπε ο Πολάκης με τον Γεωργιάδη να του απαντά: «Χαίρομαι που θα αλλάξεις την πτήση σου και θα είμαστε μαζί»
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης στην Ολομέλεια της Βουλής 11
Κοινή δήλωση από Ελλάδα, ΕΕ, Κύπρο, Αίγυπτο, Μπαχρέιν και ΗΑΕ στον ΟΗΕ: Άκυρο και ανυπόστατο το τουρκολιβυκό μνημόνιο
Μήνυμα προς Άγκυρα και Τρίπολη μετά την κύρωση της συμφωνίας από τη λιβυκή Βουλή - Οι δηλώσεις Γεραπετρίτη, Λαμπρινίδη και Γκουτέρες για το Δίκαιο της Θάλασσας
Γεραπετρίτης και Γκουτέρες 92
Κεραμέως για εργαζόμενους Pizza Fan και «Το Χωριάτικο»: «Το υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα τους»
««Το μείζον αυτήν την στιγμή είναι ότι όσο οι συμβάσεις εργασίας είναι ενεργές, ο εργοδότης έχει ευθύνη να πληρώσει μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία» λέει η υπουργός
Νίκη Κεραμέως
Ο Μιχάλης Μπεκίρης αποχωρεί προσωρινά από το γραφείο Μητσοτάκη στη Βουλή: «Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στα δικαστήρια»
Εν μέσω της αντιπαράθεσης για το πτυχίο και το ΦΕΚ διορισμού του, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κάνει λόγο για «πρωτοφανή εκστρατεία προσωπικής στοχοποίησης»
Μιχάλης Μπεκίρης 47