Πολιτική

Φόρος τιμής στα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου από τον πρωθυπουργό – Επισκέφθηκε το Ground Zero

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το μνημείο στο Ground Zero, στο σημείο όπου κατέπεσαν οι δίδυμοι πύργοι επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόβσκι-Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός τοποθέτησε στα ονόματα των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους ελληνικά σημαιάκια και κατέθεσε στεφάνι στο μοναδικό δέντρο στο συγκεκριμένο σημείο το οποίο στάθηκε όρθιο κατά την τρομοκρατική επίθεση.

Δίπλα στον πρωθυπουργό ήταν η κυρία Ανθούλα Κατσιματίδη η οποία έχασε τον αδερφό της Γιάννη στην τρομοκρατική επίθεση.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που έχετε έρθει σήμερα να μας τιμήσετε με την παρουσία σας σε αυτό το σημείο που για μένα είναι τόσο σημαντικό, ο αδερφός μου ο Γιάννης ήταν ένα απίστευτο παιδί, ένα παλικάρι γεμάτο χαρά και αγάπη. Χαίρομαι που ήρθατε να αφήσετε ένα στεφάνι και να μας τιμήσετε», δήλωσε η κυρία Κατσιματίδη απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό.

louloudi simaiaki

«Αισθάνθηκα την ανάγκη να έρθω σήμερα σε αυτόν τον ιερό τόπο να αφήσω ένα λουλούδι και να καταθέσω στη μνήμη των 2.977 αθώων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους άδικα στη τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Ανάμεσά τους ήταν και 41 Ελληνοαμερικανοί, ένας από τους οποίους ήτανε και ο Γιάννης ο οποίος βρέθηκε εγκλωβισμένος στο 104ο όροφο όταν χτύπησε το πρώτο αεροπλάνο τον βόρειο πύργο» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η μάχη κατά της τρομοκρατίας είναι μια μάχη διαρκής, είναι μια μάχη την οποία έχουμε υποχρέωση ως δημοκρατίες να δώσουμε για να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε τον τρόπο ζωής μας και για να μπορέσουμε να εξακολουθούμε να λειτουργούμε μέσα σε ανοιχτές δημοκρατικές κοινωνίες όπως αυτές τις οποίες με τόσο κόπο έχουμε χτίσει» τόνισε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε απευθυνόμενος προς την κυρία Κατσιματίδη: «Θέλω και πάλι να σε ευχαριστήσω για την παρουσία σου εδώ σήμερα και να ξέρεις ότι τα θύματα της τρομοκρατίας, διότι κι εμείς στη χώρα μας έχουμε πληγωθεί από τη δική μας εγχώρια τρομοκρατία, θα συνεχίσουμε πάντα να τα τιμούμε και δεν θα τα ξεχάσουμε ποτέ».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης κατευθύνθηκε προς το Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Εκεί τον υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και τον ξενάγησε στο εσωτερικό του Ναού ο οποίος είναι υπό κατασκευή.

elpidoforosmitsotakis elpidoforos mitsotakis

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Opinion Poll για την Αττική: ΝΔ 31,5%, ΕΛΑΣ 16,9%, ΠΑΣΟΚ 10,2% – Διχασμένοι οι πολίτες για την αυτοδυναμία
Στο 64,9% η παράσταση νίκης για το κυβερνών κόμμα - Ο Τσίπρας προηγείται του Ανδρουλάκη ως πιθανός αντίπαλος του Μητσοτάκη - «Αγκάθι» η ακρίβεια, ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά
(Φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 101
Σαμαράς για τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Τα γεγονότα στη Λιβύη εκθέτουν ανεπανόρθωτα Γεραπετρίτη και Μητσοτάκη»
Σφοδρή επίθεση του πρώην πρωθυπουργού στην κυβέρνηση μετά την αναφερόμενη έγκριση της συμφωνίας από τη Βουλή της Λιβύης - «Κοιμισμένοι, κολυμπάμε στα δήθεν ήρεμα νερά με την Τουρκία»
ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 31
Το ΥΠΕΞ απορρίπτει την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Βουλή της Λιβύης: Δεν μεταβάλλει τον παράνομο, άκυρο και ανυπόστατο χαρακτήρα του
«Η γεωγραφία και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας δεν αλλάζουν με μονομερείς, νομικά αβάσιμες κοινοβουλευτικές αποφάσεις»
Υπουργείο Εξωτερικών 53
Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας: AI και προσέλκυση επιστημόνων στο επίκεντρο – Ο σχεδιασμός για νέο υπουργείο
Οι νέες υποδομές «Δαίδαλος» και «Pharos», η αύξηση των δαπανών για έρευνα και η ενίσχυση της ελληνικής συμμετοχής στα ευρωπαϊκά προγράμματα
Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρία Λέπτιν
Ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλία: «Δεν αρκεί η πολιτική αλλαγή, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής»
Συναντήσεις με επαγγελματίες της εστίασης, νέους και κατοίκους στον Βόλο και στην Αγιά - Το μήνυμα για την κοινωνική εμπιστοσύνη, η αναφορά στην Εθνική Αντίσταση και η πρόταση για το Εθνικό Ταμείο Σύγκλισης
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Ανδρουλάκης: «Αντίπαλός μου είναι ο λαϊκισμός και η διαφθορά» – Αιχμές για Μητσοτάκη και Τσίπρα, στόχος η ήττα της ΝΔ
Τι είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τις μετεκλογικές συνεργασίες, τις διαδηλώσεις στην Ευρώπη και το ιδιωτικό χρέος
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ