Πολιτική

Φωτιά στην Αττική: Κικίλιας και Κοντοζαμάνης στα νοσοκομεία που εφημερεύουν εκτάκτως

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο νοσοκομείο ΚΑΤ βρέθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση των εγκαυματιών από τη φωτιά που έχουν διακομιστεί εκεί.

«Έχουμε διακομίσει με το ΕΚΑΒ 9 περιστατικά σε νοσοκομεία της Αθήνας. Πέντε εγκαυματίες, έναν τραυματία, και τρεις συμπολίτες μας με αναπνευστικά προβλήματα. Από τη Βόρεια Εύβοια έχουμε διακομίσει 11 περιστατικά στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας. Αν και εφόσον παραστεί ανάγκη, οι συγκεκριμένοι συμπολίτες μας θα μεταφερθούν μάλλον στο νοσοκομείο Λαμίας», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

«Χθες στις 03.30 τα ξημερώματα ξεκινήσαμε την εκκένωση του γηροκομείου στη Νέα Θάλπη, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, με 47 συμπολίτες μας που είναι κατάκοιτοι και μεταφέρονται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στην Παμμακάριστο και στο Ελπίς», συνέχισε.

«Ήρθα σήμερα με τη διοίκηση του νοσοκομείου και τους διευθυντές στο ΚΑΤ για να δω τους εγκαυματίες εθελοντές πυροσβέστες μας, να ενημερωθώ για την πορεία της υγείας τους και στη συνέχεια να ενημερώσω τον πρωθυπουργό», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Ενημερώθηκε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης

Στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) και στα νοσοκομεία ΚΑΤ και Σισμανόγλειο μετέβη, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Τα δύο νοσοκομεία έχουν τεθεί, μαζί με άλλες δομές υγείας, σε αυξημένη ετοιμότητα. Στο ΕΚΑΒ ο κ. Κοντοζαμάνης ενημερώθηκε από τη διοίκηση και στελέχη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων για την κατάσταση που επικρατεί και για το επιχειρησιακό σχέδιο που αφορά στην ανάπτυξη των κινητών μονάδων του Κέντρου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα περιστατικά τα οποία, λόγω των πυρκαγιών, χρήζουν βοήθειας, τόσο στο λεκανοπέδιο της Αττικής όσο και στα υπόλοιπα σημεία της χώρας που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.

Στο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύονται εγκαυματίες από τις πυρκαγιές της Αττικής, μεταξύ των οποίων και δύο εθελοντές πυροσβέστες που έχουν εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, ο κ. Κονταζαμάνης ενημερώθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου, Ιωάννη Ηλιόπουλο και το υγειονομικό προσωπικό για την κατάσταση της υγείας τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επισκέφθηκε και το νοσοκομείο Σισμανόγλειο, το οποίο έχει τεθεί εκτάκτως σε εφημερία για την αντιμετώπιση περιστατικών αναπνευστικών προβλημάτων, τα οποία σχετίζονται με τις πυρκαγιές. Ο κ. Κοντοζαμάνης συναντήθηκε με το νοσηλευτικό προσωπικό και ενημερώθηκε για την ετοιμότητα του νοσοκομείου από τον υποδιοικητή του Ιω. Ευθυμιάδη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος για Αλέξη Τσίπρα: «Κάθε φράση και ένα ψέμα ή μια ανακρίβεια, αδιόρθωτος»
«Κανείς δεν φρόντισε να τον ενημερώσει ότι οι επενδύσεις στην αναβάθμιση δικτύων έχουν 4πλασιαστεί από το 2019 και πλέον ξεπερνούν το 1,5 δις ετησίως από μόλις 400 εκ. ευρώ το 2019;» διερωτάται ο υπουργός Επικρατείας
Άκης Σκέρτσος 6
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου δέχτηκε φραστική επίθεση από ομάδα Ρομά σε πλοίο για την Τήνο - «Καρ@@λα, αει στο δ@@@λο»
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου ταξίδευε χωρίς τον αστυνομικό φρουρό που της έχει διατεθεί, ωστόσο μετά την άφιξή της φέρεται να ενημέρωσε την αστυνομία για το περιστατικό
Αφροδίτη Λατινοπούλου
Αλέξης Τσίπρας: «Κάλπη ανατροπής» η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση – Έτοιμα στο 80% τα ψηφοδέλτια της ΕΛΑΣ
Η εκλογική στρατηγική, οι συνεργασίες και η απάντηση για τη χρηματοδότηση - Πώς περιγράφει τον δρόμο προς μια προοδευτική κυβέρνηση και γιατί δίνει ιδιαίτερο βάρος στη δεύτερη κάλπη
O Αλέξης Τσίπρας 69
Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει «παρών» και ξαναστήνει τον μηχανισμό του – Restart με 70.000 μέλη και πλώρη για τη ΔΕΘ
Δούρου, Παππάς και Πολάκης μπαίνουν μπροστά στη νέα καμπάνια, σε μια κίνηση με σαφή συμβολισμό ενότητας - Η Κουμουνδούρου απαντά στα σενάρια περί «τέλους εποχής» με ανασυγκρότηση των Νομαρχιακών
Η Ρένα Δούρου και ο Παύλος Πολάκης 9