Πολιτική

Φωτιές: Αυτά είπαν Δούρου και Ψινάκης στον Τσίπρα

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα της Τετάρτης, 25.07.2018, η έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, όπου αποφασίστηκαν μέτρα ανακούφισης των πληγεισών από τις φωτιές περιοχών.

Εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου υπογράμμισε για την πολύνεκρη τραγωδία από της φωτιές: «Αυτές τις στιγμές με σεβασμό στη μνήμη των συμπολιτών μας δεν έχουμε απλά τη σκέψη μας δίπλα τους, αλλά προχωρούμε με σοβαρή δράση και πρωτοβουλίες».

Η κ. Δούρου συμπλήρωσε πως «με αίσθηση καθήκοντος όλοι υπουργοί, δήμαρχοι, υπηρεσιακοί παράγοντες προχωράμε με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης» τόνισε.

Σε ερώτηση για το εάν μιλάμε για διαφορετικό σχεδιασμό για το σύνολο της περιοχής, η περιφερειάρχης απάντησε καταφατικά προσθέτοντας με νόημα πως «έχουμε υποχρέωση να μην ξανά περπατήσουμε στους ίδιους δρόμους που δίνουμε ραντεβού το καλοκαίρι με τις φωτιές και το χειμώνα με τις πλημμύρες».

Ψινάκης για φωτιές: “Αναπόφευκτη η καταστροφή”

Για τεράστια κρίση έκανε λόγο, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος επέμεινε πως η καταστροφή ήταν αναπόφευκτη, καθώς η περιοχή παραδόθηκε στις φλόγες μέσα σε ελάχιστο χρόνο, μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά από τη στιγμή που μύρισε τη φωτιά το σπίτι του παραδόθηκε στις φλόγες.

[read4more]

Ο κ. Ψινάκης υπογράμμισε πως προέχει να εντοπιστούν οι αγνοούμενοι αλλά και να αναγνωριστούν οι σοροί των θυμάτων.

Ερωτηθείς για το εάν δόθηκε εντολή για εκκένωση της περιοχής, ο δήμαρχος Μαραθώνα είπε πως αυτή η εντολή δίνεται από την πυροσβεστική, ωστόσο υπογράμμισε πως όλα έγιναν πολύ γρήγορα και το αποτέλεσμα ήταν αναπόφευκτο.

Σημειώνεται πως στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας, Γιώργος Χουλιαράκης και Αλέξης Χαρίτσης, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, καθώς και οι δημάρχοι των πληγεισών περιοχών, Ραφήνας – Πικερμίου, Μεγαρέων και Μαραθώνα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προσωπικός Αριθμός Πολίτη: Στον «αέρα» η πλατφόρμα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες – Τι θα ισχύσει με τις ταυτότητες
«Βρισκόμαστε πια στις τελευταίες συνεννοήσεις, οι πλατφόρμες που χρειάζονται είναι έτοιμες και μένει μέσα στον Μάιο να βγούμε στον αέρα», τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Η εφαρμογή gov.gr wallet στα κινητά
«Πυρά» Κακλαμάνη κατά Κωνσταντοπούλου μετά τις καταγγελίες της για τη δικογραφία των Τεμπών - «Επιθυμεί προνομιακή πρόσβαση»
«Να πει ότι ψάχνει δικαιολογίες για τη μη ενημέρωση των βουλευτών της, οι οποίοι για πρώτη φορά χθες πήγαν να δουν τη δικογραφία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης 9
Βαθαίνει το χάσμα Νίκου Ανδρουλάκη - Χάρη Δούκα στο ΠΑΣΟΚ, φουντώνει η γκρίνια για τον στόχο της πρώτης θέσης
Πολλοί θεωρούν ότι το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι ότι εάν δεν καταφέρει να φέρει το κόμμα στην πρώτη θέση θα αμφισβητηθεί ως αποτυχημένος
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας
Στη Ρώμη για επαναδιαπραγμάτευση με τη Hellenic Train o Κυρανάκης: Σύγχρονα τρένα «και όχι “σαπάκια”» θέλει η κυβέρνηση
Η επίσκεψη Κυρανάκη είναι ουσιαστικά προπαρασκευαστική της επίσκεψης που προγραμματίζει να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Ρώμη για συνάντηση με την ομόλογο του, Τζόρτζια Μελόνι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 2
Δημοσκόπηση Alco: Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης
Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε για Πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης (28%) διατηρεί μεγάλο προβάδισμα από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο με μεγάλη διαφορά προηγείται ο... κανένας (35%)
Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης 1