Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Φωτιές: Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε τηλεφωνήματα από Ευρωπαίους ομολόγους της

Φωτιές: Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε τηλεφωνήματα από Ευρωπαίους ομολόγους της

Τηλεφωνική επικοινωνία με Ευρωπαίους ομολόγους της, είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή τις φωτιές που μαίνονται στη χώρα μας και την τραγωδία με τους δύο πιλότους του Canadair

Ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κλιματική κρίση που πλήττει την περιοχή της Μεσογείου με ιδιαίτερη σφοδρότητα.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τον ευχαρίστησε για την αποστολή στην Ελλάδα εναέριων μέσων πυρόσβεσης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και τόνισε την ανάγκη ανάληψης κοινής πρωτοβουλίας, εκ μέρους των ευρωπαϊκών χωρών του Νότου για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο.

Ο Σέρτζιο Ματαρέλα, αφού εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην Ελλάδα και ανέφερε ότι και η Ιταλία βιώνει σοβαρές συνέπειες λόγω της κλιματικής αλλαγής, ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση. Ελλάδα και Ιταλία μπορούν να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο για την ευαισθητοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των λοιπών χωρών της Μεσογείου, καθώς και ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας, για την αποτελεσματική και γρήγορη αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης.

Οι δύο πρόεδροι, τέλος, συμφώνησαν να ενημερώσουν και να επιδιώξουν τη σύμπραξη ομολόγων τους από τις ευρωπαϊκές μεσογειακές χώρες.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε επίσης με τους Προέδρους της Πορτογαλίας, Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, της Μάλτας, Τζορτζ Βέλα, και της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα εξ αιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών, και ευχαρίστησε τους κυρίους Βέλα και Ράντεφ για την αποστολή βοήθειας. Οι τρεις Πρόεδροι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό και μετέφεραν τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια των δύο χειριστών του Canadair, το οποίο κατέπεσε στην Εύβοια.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις