Πολιτική

Φωτιές: «Μίνι» υπουργικό για τους πυρόπληκτους και δήλωση Μητσοτάκη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τον σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα και τη στήριξη των πυρόπληκτών σε Αττική, Βόρεια Εύβοια και Πελοπόννησο αρχίζει η κυβέρνηση, την ώρα που η «μάχη» με τις φωτιές συνεχίζεται.

Σήμερα, Δευτέρα στις 11:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με θέμα τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών, με τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού, του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά, του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Θοδωρή Λιβάνιου, του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, αρμόδιου για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκη Σκέρτσου, του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, του Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Αθανάσιου Πετραλιά, του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστου Τριαντόπουλου και του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη.

Θα ακολουθήσουν το απόγευμα δηλώσεις του Πρωθυπουργού.

Αύριο, Τρίτη, στις 15.00, θα συνεδριάσει, με το ίδιο θέμα, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη το Υπουργικό Συμβούλιο. Τέλος, εντός της εβδομάδας, ο Πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Νέο πρόγραμμα για την Πολιτική Προστασία

Στις αρχές Σεπτεμβρίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει ένα νέο πρόγραμμα για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, ύψους 1,71 δις.

Μεταξύ άλλων θα προβλέπει τη δημιουργία 13 Περιφερειακών Κέντρων Πολιτικής Προστασίας, καθώς και την αγορά πιο σύγχρονων μέσων για τη διαχείριση φυσικών καταστροφών, όπως drones για εναέρια παρακολούθηση και καταγραφή δεδομένων, νέα «έξυπνα» συστήματα πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης. Επίσης σχεδιάζεται η αγορά επιπλέον εναέριων μέσων (αεροσκάφη και ελικόπτερα), πυροσβεστικών οχημάτων και εξοπλισμού.

Ο σχεδιασμός για τις οικονομικές επιπτώσεις της τραγωδίας

Παράλληλα η κυβέρνηση προετοιμάζει σειρά παρεμβάσεων προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Καταρχήν επεξεργάζεται πρόταση για αναθεώρηση – επικαιροποίηση των βασικών πυλώνων, στους οποίους θα κατευθυνθούν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης. Στόχος να κατευθυνθούν περισσότεροι ευρωπαϊκοί πόροι στην κάλυψη των αναγκών που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές, καθώς οι εθνικοί πόροι δεν μπορούν να καλύψουν το μέγεθος των αναγκών που προκύπτουν για τη χώρα.

Επιπλέον σχεδιάζεται να επιδιωχθούν συμμαχίες με άλλες χώρες, κυρίως του Ευρωπαϊκού Νότου, προκειμένου ως κράτη που δοκιμάστηκαν από τις πυρκαγιές, να στηριχθούν κατά προτεραιότητα με κονδύλια από την Ευρώπη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σταύρος Παπασταύρου: «Ο Κάθετος Διάδρομος είναι έργο εθνικής σημασίας – Τον Νοέμβριο η νομοθετική ρύθμιση για το Καραϊσκάκη»
Σχετικά με την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου, ο υπουργός επανέλαβε ότι το έργο προχωρά, υπογραμμίζοντας τη στρατηγική του σημασία για την ενεργειακή ασφάλεια και τη γεωπολιτική θέση της χώρας
Ο Σταύρος Παπασταύρου
Άδωνις Γεωργιάδης: 11 μηνύσεις για παράνομα γραφεία διαιτολόγων – διατροφολόγων, εξετάζονται άλλες 36 αναφορές
«Την προηγούμενη εβδομάδα κατατέθηκαν από το Σύλλογο 11 μηνύσεις, 2 για παράνομα γραφεία και 9 για παράνομη άσκηση επαγγέλματος μέσω social media» έγραψε ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης
Παύλος Μαρινάκης: Μπορούμε να καταφέρουμε την αυτοδυναμία, στις εκλογές οι πολίτες συγκρίνουν πραγματικές, χειροπιαστές εναλλακτικές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τοποθετείται για την εξωτερική πολιτική, τις διεθνείς συμμαχίες της Ελλάδας, τη δημοσιονομική στρατηγική και τα μέτρα κατά της ακρίβειας και τη νοοτροπία της νέας γενιάς στην πολιτική
Ο Παύλος Μαρινάκης
ΕΛΑΣ: Πληθωρισμός 5% και νέο μέτωπο για την ακρίβεια – Ζητά μείωση φόρων και πλαφόν στα κέρδη για τα καύσιμα
Με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Σεπτέμβριο, η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη επαναφέρει την πρόταση για ελέγχους στην αγορά, περιορισμό των περιθωρίων κέρδους και μειώσεις φόρων σε καύσιμα και βασικά αγαθά
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ