Πολιτική

Φωτιές – Βουλή: Σύγκρουση πολιτικών αρχηγών στην επανέναρξη των εργασιών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πύρινη … η επανέναρξη από αύριο, Τετάρτη (25.08.2021) των εργασιών της Βουλής μετά τις θερινές διακοπές και τις… καταστροφικές φωτιές. Μία έναρξη που ξεκινάει με πολιτική σύγκρουση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών που γίνεται με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που ζήτησε να διεξαχθεί συζήτηση – ενημέρωση σχετικά με τη διαχείριση του πύρινου ολέθρου και τα μέτρα αποκατάστασης.

Μια κοινοβουλευτική κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης που αναμένεται να αναζωπυρωθεί και να διευρυνθεί μεθαύριο Πέμπτη (26.08.2021), σε επίπεδο υπουργών και βουλευτών, κατά την κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών όπου εισάγονται για συζήτηση και ψήφιση οι ΠΝΠ που εκδόθηκαν για την άμεση βοήθεια στους πυρόπληκτους, την αντιμετώπιση των κινδύνων από πυρκαγιές και την ταχεία αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις.

Αύριο, Τετάρτη (25.08.2021) η συνεδρίαση στην Ολομέλεια για την ενημέρωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών και τα μέτρα αποκατάστασης, έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 10 και μισή το πρωί.

Φωτιές – Βουλή: Διασταυρώνουν τα ξίφη τους 

Η συζήτηση, την οποία ο πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στις 12 Αυγούστου, θα διεξαχθεί με βάση το άρθρο 142 Α του ΚτΒ . Πρώτος τον λόγο θα λάβει ο πρωθυπουργός. Μετά θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη των κοινοβουλευτικών τους ομάδων, ενώ θα ανταπαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που θα κλείσει και τη συζήτηση.

Ο πρωθυπουργός – εκτός από τα θέματα της διαχείρισης των μεγάλων καταστροφικών πυρκαγιών σε Βαρυμπόμπη και Βόρεια Εύβοια, την άμεση ενίσχυση των πληγέντων και τα έργα αποκατάστασης που έχουν δρομολογηθεί ήδη για τις καμένες περιοχές, αναμένεται να αναφερθεί εκτενώς και στις δομικές αλλαγές και τις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που θα δρομολογηθούν σχετικά όχι μόνο με τα σχέδια κατάσβεσης των πυρκαγιών, των έργων πρόληψης αλλά και εν γένει μιας νέας δασικής πολιτικής.

Η αντιπολίτευση αναμένεται να «σφυροκοπήσει» την κυβέρνηση καταλογίζοντας ανικανότητα, εγκληματική έλλειψη προετοιμασίας, επιχειρησιακά λάθη στην κατάσβεση, να ζητήσει προσωποποίηση ευθυνών σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και για υιοθέτηση δασοκτόνων πολιτικών που ανοίγει την όρεξη σε καταπατητές και εμπρηστές.​

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναβάθμιση από Moody’s και Scope Ratings: «Η Ελλάδα – νησίδα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας»
«Η Ελλάδα αποτελεί πλέον παράδειγμα ανθεκτικότητας, ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και ταχείας μείωσης του δημόσιου χρέους», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Γιώργος Μαζωνάκης 5
Τα μαζεύει ο Φρέντι Μπελέρης μετά τις αντιδράσεις: Ανακαλώ τα όσα είπα για τον Κασιδιάρη, η αποστροφή μου ήταν άστοχη
«Αυτή είναι και η διαχρονική στάση μου: να στέκομαι απέναντι σε αντιλήψεις και πρακτικές που υπονομεύουν τις δημοκρατικές αξίες και να δίνω μάχες ώστε οι συμπολίτες μας να μην παρασύρονται σε επικίνδυνα μονοπάτια»
O Φρεντι Μπελέρης 159
Στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Επενδύσεις και Κυπριακό στην ατζέντα – Με μηνύματα προς την Τουρκία η ομιλία στον ΟΗΕ
Ο Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει ότι η Ελλάδα αποτελεί ασφαλή και φιλόξενη χώρα εγκατάστασης των περιφερειακών δραστηριοτήτων διεθνών εταιρειών, με ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για τα στελέχη τους
Κυριάκος Μητσοτάκης 5
ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ: Ο Μπελέρης εκθειάζει τον Κασιδιάρη και ο Μπεκίρης από το γραφείο Μητσοτάκη συναντήθηκε με συνομιλητή του
Το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αποδοκιμάσει δημοσίως τον ευρωβουλευτή της Φρέντι Μπελέρη
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντι Μπελέρης 6
Παύλος Μαρινάκης: «Προφανώς και μας καλύπτουν οι εξηγήσεις Πλεύρη για την υπόθεση Μαζωνάκη» – Δεν ζητάμε άδεια για μείωση ΕΦΚ
Ο Παύλος Μαρινάκης απέρριψε την ερμηνεία ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως απαιτείται ευρωπαϊκή άδεια για τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα
Παύλος Μαρινάκης