Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Φωτιές – Βουλή: Σύγκρουση πολιτικών αρχηγών στην επανέναρξη των εργασιών

Φωτιές – Βουλή: Σύγκρουση πολιτικών αρχηγών στην επανέναρξη των εργασιών

Πύρινη … η επανέναρξη από αύριο, Τετάρτη (25.08.2021) των εργασιών της Βουλής μετά τις θερινές διακοπές και τις… καταστροφικές φωτιές. Μία έναρξη που ξεκινάει με πολιτική σύγκρουση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών που γίνεται με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που ζήτησε να διεξαχθεί συζήτηση – ενημέρωση σχετικά με τη διαχείριση του πύρινου ολέθρου και τα μέτρα αποκατάστασης.

Μια κοινοβουλευτική κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης που αναμένεται να αναζωπυρωθεί και να διευρυνθεί μεθαύριο Πέμπτη (26.08.2021), σε επίπεδο υπουργών και βουλευτών, κατά την κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών όπου εισάγονται για συζήτηση και ψήφιση οι ΠΝΠ που εκδόθηκαν για την άμεση βοήθεια στους πυρόπληκτους, την αντιμετώπιση των κινδύνων από πυρκαγιές και την ταχεία αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις.

Αύριο, Τετάρτη (25.08.2021) η συνεδρίαση στην Ολομέλεια για την ενημέρωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών και τα μέτρα αποκατάστασης, έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 10 και μισή το πρωί.

Φωτιές – Βουλή: Διασταυρώνουν τα ξίφη τους 

Η συζήτηση, την οποία ο πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στις 12 Αυγούστου, θα διεξαχθεί με βάση το άρθρο 142 Α του ΚτΒ . Πρώτος τον λόγο θα λάβει ο πρωθυπουργός. Μετά θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη των κοινοβουλευτικών τους ομάδων, ενώ θα ανταπαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που θα κλείσει και τη συζήτηση.

Ο πρωθυπουργός – εκτός από τα θέματα της διαχείρισης των μεγάλων καταστροφικών πυρκαγιών σε Βαρυμπόμπη και Βόρεια Εύβοια, την άμεση ενίσχυση των πληγέντων και τα έργα αποκατάστασης που έχουν δρομολογηθεί ήδη για τις καμένες περιοχές, αναμένεται να αναφερθεί εκτενώς και στις δομικές αλλαγές και τις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που θα δρομολογηθούν σχετικά όχι μόνο με τα σχέδια κατάσβεσης των πυρκαγιών, των έργων πρόληψης αλλά και εν γένει μιας νέας δασικής πολιτικής.

Η αντιπολίτευση αναμένεται να «σφυροκοπήσει» την κυβέρνηση καταλογίζοντας ανικανότητα, εγκληματική έλλειψη προετοιμασίας, επιχειρησιακά λάθη στην κατάσβεση, να ζητήσει προσωποποίηση ευθυνών σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και για υιοθέτηση δασοκτόνων πολιτικών που ανοίγει την όρεξη σε καταπατητές και εμπρηστές.​

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις