Πολιτική

Φωτίου: «Την πολιτική ευθύνη θα την πάμε, μέχρι τέλους, με όποιο κόστος»

«Την πολιτική ευθύνη που αναλαμβάνουμε θα την πάμε, μέχρι τέλους, με όποιο κόστος, γιατί η ιστορία της κατεδάφισης, έστω και μίας μάνδρας, έχει πολιτικό κόστος» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Θεανώ Φωτίου μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1 σχετικά με τις πυρκαγιές στις πληγείσες περιοχές.

Η Φωτίου και οι στόχοι

Στόχος, όπως σημείωσε, είναι η αποτροπή οποιασδήποτε πιθανότητας να συμβεί κάτι τέτοιο ξανά στο μέλλον. Τόνισε δε ότι η κυβέρνηση ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη διαχείριση της κρίσης, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είπε ότι θα διερευνηθούν τα πάντα, θα έρθουν όλα στο φως και θα αποδοθούν οι ευθύνες.

Σύμφωνα με την κ. Φωτίου, στη διάρκεια των τριών ετών, διαμορφώθηκε το νομοθετικό πλαίσιο και οριοθετήθηκαν τα δάση και το τι θα πει αιγιαλός. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι οι αναδασωτέες περιοχές είναι πλέον καθορισμένες και με ψηφιακή κατόπτευση.

Μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης τόνισε ότι αμέσως όλα τα υπουργεία έλαβαν εντολή από τον πρωθυπουργό να λάβουν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τσουκαλάς για «Βιολάντα»: Άμεση διερεύνηση των καταγγελιών για απολύσεις εργαζομένων – «Να καταθέσουν όσα γνωρίζουν»
«Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να εγγυηθούν την προστασία των εργασιακών σχέσεων των εργαζόμενων και του δικαιώματος τους να καταθέσουν όσα γνωρίζουν ενώπιον των δικαστικών αρχών» λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ
Κώστας Τσουκαλάς 8
«Γαλάζια ανάπτυξη τύπου Βιολάντα»: Σφοδρή επίθεση Τεμπονέρα στην κυβέρνηση για τις καταγγελίες εργαζομένων
Οκτώ μήνες μετά την τραγωδία από την έκρηξη και την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της «Βιολάντα» στα Τρίκαλα, νέες καταγγελίες γύρω από την υπόθεση προκαλούν πολιτικές αντιδράσεις
Διονύσης Τεμπονέρας 17
Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε έναν αβέβαιο κόσμο η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα με συμμαχίες και με σχέδιο, προτεραιότητά μας το κόστος ζωής
«Με την Τουρκία, είναι αναγκαίο να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, όμως ο ουσιαστικός διάλογος όμως δεν μπορεί να συνυπάρχει με μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν τη διεθνή νομιμότητα»
Κυριάκος Μητσοτάκης 122
Η επόμενη μέρα στην ΕΛΑΣ: Από την οργανωτική συγκρότηση στην «πολιτική κατάληψη» της περιφέρειας
Το επιτελείο Τσίπρα περνά από τη φάση της ίδρυσης στη φάση της εξάπλωσης - Το στοίχημα των 59 περιφερειών, οι περιοδείες και η προσπάθεια να αποκτήσει το νέο κόμμα πραγματικές ρίζες στην κοινωνία
Αλέξης Τσίπρας 19