Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, καθώς και αντιπροσωπεία της κυβέρνησης, είχαν αναχωρήσει από την Τουρκία, όπου έδωσαν το παρών στην ορκωμοσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και ταξίδευαν με προορισμό το Μιλάνο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας στις 11.54 το Embraer 209 προσγειώθηκε στην Άγκυρα για να μεταφέρει τον κ. Βενιζέλο στην πόλη της Ιταλίας. Ξαφνικά κι ενώ πετούσε πάνω από τη Θάσο, το αεροσκάφος παρουσίασε ρωγμή στο εξωτερικό τζάμι του πιλοτηρίου χωρίς, ωστόσο, να δημιουργηθεί πρόβλημα συμπίεσης.
Ο πιλότος ζήτησε να προσγειωθεί εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη, από όπου ένα δεύτερο Embraer παρέλαβε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναγκαστική προσγείωση έκανε το αεροπλάνο που μεταφέρει τον Ε. Βενιζέλο
Με άλλο Embraer πάει Μιλάνο ο Βενιζέλος μετά την αναγκαστική προσγείωση