Πολιτική

Φουλ επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ! Τι θα πει στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

Το πολιτικό πλαίσιο της μάχης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, 20 μέρες πριν από τη διεξαγωγή τους, αναμένεται να θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ σήμερα το πρωί.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να επαναλάβει ότι στόχος της παράταξης είναι μια μεγάλη και καθαρή νίκη στις ευρωεκλογές, η οποία θ’ αποτελέσει πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές και θα απονομιμοποιήσει την κυβέρνηση Τσίπρα και την παραμονή της στην εξουσία, έστω και γι’ αυτούς τους λίγους μήνες που της απομένουν με βάση τη συνταγματική προθεσμία για την τετραετία. Παράλληλα, θα επιμένει ότι στόχος της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι η καθολική επικράτηση των υποψηφίων που υποστηρίζει στις 13 περιφέρειες και τους τρεις μεγάλους δήμους.

Από την πρώτη στιγμή, άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε σαφές πολιτικό στίγμα στην εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου και γι’ αυτό θα σκιαγραφήσει τη στάση της ΝΔ την ερχόμενη εβδομάδα, όταν θα δοθεί διπλή μάχη στη Βουλή: για την πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη – την οποία θα μετατρέψει ο Αλέξης Τσίπρας σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του – και την τροπολογία που θα καταθέσει η ΝΔ για τη διατήρηση του αφορολόγητου.

Ειδικά για το τελευταίο, είναι γνωστό πως η ελάφρυνση των φορολογικών βαρών αποτελεί βασικό σημείο στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, ενώ αποδομεί την κριτική που δέχεται και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης για νεοφιλελεύθερες επιλογές που προσομοιάζουν σ’ αυτές του ΔΝΤ. Επίσης, θ’ αναφερθεί στη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα ως κεντρική επιλογή της κυβέρνησής του κι η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτή του κ. Τσίπρα, ιδιαίτερα με φόντο τις παροχές που ετοιμάζει η κυβέρνηση και οι οποίες έχουν αφενός επιδοματικό χαρακτήρα (σε αντίθεση με τα μόνιμα μέτρα που θέλει η ΝΔ), αφετέρου δε προέρχονται ακριβώς από αυτό το υπερπλεόνασμα.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται, επίσης, ν’ απαντήσει για μία ακόμη φορά στον κ. Τσίπρα ότι το debate που ζητά θα γίνει στη Βουλή, κατά την τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ θ’ αναφερθεί και στις νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Μάτι, αναδεικνύοντας τις ευθύνες και τους άστοχους επικοινωνιακούς χειρισμούς της κυβέρνησης.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το πολιτικό πλαίσιο των ευρωεκλογών, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επαναβεβαιώσει τη στήριξή του προς τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καρφιά από το κόμμα Καρυστιανού για τον ΔΣΑ: «Ακύρωσαν την εκδήλωση μέσα στα μεσάνυχτα, αναμένουμε την επίσημη αιτιολογία»
Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» καταγγέλλει παρέμβαση συνδικαλιστών δικηγόρων που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μετά την αναδίπλωση για την παραχώρηση αίθουσας
Μαρία Καρυστιανού
Ο Μάκης Βορίδης πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση - Πώς ψήφισαν τα κόμματα
Με 25 ψήφους ο Μάκης Βορίδης εκλέχθηκε πρόεδρος της Επιτροπής. Η Ευαγγελία Λιακούλη από το ΠΑΣΟΚ εκλέχθηκε αντιπρόεδρος και ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ γραμματέας
Το προεδρείο της Επιτροπής της Βουλής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Επιμένει ο Θεοχάρης για Σαμαρά: «Δεν ήταν δικός μου ο όρος ακροδεξιός, απλώς συμφώνησα»
Ο υφυπουργός Εξωτερικών επανήλθε στον χαρακτηρισμό για τον πρώην πρωθυπουργό, απέκλεισε πολιτικό κενό δεξιά της ΝΔ και άφησε αιχμές περί «προσωπικών κινήτρων» πίσω από τα σενάρια νέου κόμματος
Σαμαράς και Θεοχάρης
Ο ΔΣΑ αρνείται στην Καρυστιανού αίθουσα, που αρχικά έδωσε, για εκδήλωση – Το παρασκήνιο με την αφίσα και τις υπογραφές
Από την πλευρά της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» εκφράστηκε έντονη δυσφορία, με στελέχη του κόμματος να υποστηρίζουν ότι η συζήτηση αφορά αποκλειστικά τη Δικαιοσύνη
Μαρία Καρυστιανού 10
Μαρινάκης: Αυτονόητος ο σεβασμός Μητσοτάκη σε Σαμαρά και Καραμανλή, αλλά η κριτική τους δεν είναι πάντα δίκαιη
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά στα σενάρια για νέο κόμμα από τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ και απορρίπτει τα σενάρια αλλαγής πρωθυπουργού «στα γραφεία και στα καφέ»
Παύλος Μαρινάκης και Κυριάκος Μητσοτάκης
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Εγώ ήξερα ότι το δίπλωμα στο παίρνουν όταν παραβιάζεις τον ΚΟΚ και όχι όταν χάνεις τις εκλογές
«Άλλοι αριθμοί, αλλά σε άλλες συνθήκες. Που είναι το success story; Μιλάω με αριθμούς. Οι φόροι ελαφρύνθηκαν. Ναι, αλλά για μια ελίτ. Για ένα 10% των Ελλήνων»
Αλέξης Τσίπρας 53