Πολιτική

Φουλ επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ! Τι θα πει στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

Το πολιτικό πλαίσιο της μάχης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, 20 μέρες πριν από τη διεξαγωγή τους, αναμένεται να θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ σήμερα το πρωί.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να επαναλάβει ότι στόχος της παράταξης είναι μια μεγάλη και καθαρή νίκη στις ευρωεκλογές, η οποία θ’ αποτελέσει πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές και θα απονομιμοποιήσει την κυβέρνηση Τσίπρα και την παραμονή της στην εξουσία, έστω και γι’ αυτούς τους λίγους μήνες που της απομένουν με βάση τη συνταγματική προθεσμία για την τετραετία. Παράλληλα, θα επιμένει ότι στόχος της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι η καθολική επικράτηση των υποψηφίων που υποστηρίζει στις 13 περιφέρειες και τους τρεις μεγάλους δήμους.

Από την πρώτη στιγμή, άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε σαφές πολιτικό στίγμα στην εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου και γι’ αυτό θα σκιαγραφήσει τη στάση της ΝΔ την ερχόμενη εβδομάδα, όταν θα δοθεί διπλή μάχη στη Βουλή: για την πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη – την οποία θα μετατρέψει ο Αλέξης Τσίπρας σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του – και την τροπολογία που θα καταθέσει η ΝΔ για τη διατήρηση του αφορολόγητου.

Ειδικά για το τελευταίο, είναι γνωστό πως η ελάφρυνση των φορολογικών βαρών αποτελεί βασικό σημείο στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, ενώ αποδομεί την κριτική που δέχεται και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης για νεοφιλελεύθερες επιλογές που προσομοιάζουν σ’ αυτές του ΔΝΤ. Επίσης, θ’ αναφερθεί στη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα ως κεντρική επιλογή της κυβέρνησής του κι η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτή του κ. Τσίπρα, ιδιαίτερα με φόντο τις παροχές που ετοιμάζει η κυβέρνηση και οι οποίες έχουν αφενός επιδοματικό χαρακτήρα (σε αντίθεση με τα μόνιμα μέτρα που θέλει η ΝΔ), αφετέρου δε προέρχονται ακριβώς από αυτό το υπερπλεόνασμα.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται, επίσης, ν’ απαντήσει για μία ακόμη φορά στον κ. Τσίπρα ότι το debate που ζητά θα γίνει στη Βουλή, κατά την τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ θ’ αναφερθεί και στις νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Μάτι, αναδεικνύοντας τις ευθύνες και τους άστοχους επικοινωνιακούς χειρισμούς της κυβέρνησης.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το πολιτικό πλαίσιο των ευρωεκλογών, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επαναβεβαιώσει τη στήριξή του προς τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Το δίλημμα είναι ανάμεσα σε ένα κόμμα με σχέδιο για το αύριο και στο άλλο που θέλει να μας γυρίσει στο 1980
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε το δίλημμα της επόμενης περιόδου, τη σταθερότητα, τον σχεδιασμό και την προοπτική έναντι της, όπως είπε, πολιτικής του μηδενισμού
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα του 4ου προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο Κρήτης
50
Κυβερνητικές πηγές απαντούν στο ΠΑΣΟΚ: Μετά την αποστρατεία η συμμετοχή του νέου υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε εταιρεία
«Πώς ενώ υπηρετούσε από το 1983 έως το 2006 από θέσεις ευθύνης στην Πολεμική Αεροπορία, ταυτόχρονα το 1987 δημιούργησε όπως δηλώνει την επιχείρηση ''Εμπόριο Ποτών Καββαδάς'';» σχολίαζε το ΠΑΣΟΚ
Αθανάσιος Καββαδάς
Κυβέρνηση σε ΠΑΣΟΚ: Δεν ευθυνόμαστε που ο κύριος Ανδρουλάκης πήγε στη Βαρκελώνη για σέλφι και βιντεάκι στα social media χωρίς να κάνει ομιλία
Νωρίτερα, η Χαριλάου Τρικούπη είχε εξαπολύσει επίθεση κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου, κατηγορώντας τον για προπαγάνδα και υπαινιγμούς
Μέγαρο Μαξίμου