Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

«Φουντώνουν» οι σκέψεις στον ΣΥΡΙΖΑ για άρση του εμπάργκο στον ΣΚΑΙ

«Φουντώνουν» οι σκέψεις στον ΣΥΡΙΖΑ για άρση του εμπάργκο στον ΣΚΑΙ
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Η άρση του εμπάργκο της ΕΡΤ από την ΝΔ πυροδότησε, όπως ήταν φυσικό, και τις συζητήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για το εμπάργκο στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

«Βρισκόμαστε σε σκέψεις για το τι πρέπει να κάνουμε σχετικά με αυτό το θέμα» είπε στο newsit.gr κορυφαίος κομματικός παράγοντας, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που ήθελαν αρκετούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ζητούν την άρση της απαγόρευσης των εμφανίσεων τους καθώς βρισκόμαστε σε μια μακρά προεκλογική περίοδο.

Το θέμα της άρσης του εμπάργκο στον ΣΚΑΙ είχε απασχολήσει τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγο καιρό καθώς από πολλές πλευρές έφταναν μηνύματα που έλεγαν ότι αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώσει δεδομένου ότι οι πολιτικές εκπομπές σε όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα έχουν περιοριστεί και άρα οι εμφανίσεις των βουλευτών θα είναι περιορισμένες.

Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης αλλά και του κόμματος έλεγαν ακόμα ότι «το μήνυμα  διαμαρτυρίας που ήθελε να στείλει η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν αντιμετωπίζονται με απόλυτα δημοσιογραφικούς όρους από τον σταθμό εστάλη με τον πλέον ηχηρό τρόπο αλλά τώρα αυτή η ιστορία θα πρέπει να λάβει τέλος».

Από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές αυτής της άποψης είναι ο Νίκος Φίλης ο οποίος αμέσως μετά την βόμβα στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ είχε ζητήσει από το βήμα της Βουλής να αρθεί το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό που θα έπρεπε να κάνουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, είναι να άρουν το εμπάργκο προς τον ΣΚΑΙ και την ΕΡΤ. Σήμερα κιόλας. Για να δείξουν έμπρακτα ότι σέβονται όσα κηρύσσουν υπέρ της ελευθερίας του Τύπου» είχε πει υιοθετώντας την άποψη του αρθρογράφου της Καθημερινής, Παντελή Μπουκάλα.

Από την άλλη πλευρά πάντως υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν ότι το εμπάργκο στο ΣΚΑΙ δεν έβλαψε καθόλου το κυβερνών κόμμα –παρά μόνο κάποιους βουλευτές που είχαν συχνή παρουσία στα τηλεοπτικά παράθυρα του σταθμού- καθώς πέρασε στην κοινή γνώμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε έτσι ζητώντας μια πιο αντικειμενική και δημοσιογραφική αντιμετώπιση των θεμάτων που τον αφορούν.

Όπως και να έχουν πάντως τα πράγματα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το θέμα αυτό αναμένεται να βρεθεί στα κομματικά όργανα προς συζήτηση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις