Φρουζής: “Φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό με την κατάθεση – βόμβα για Τουλουπάκη!

Φωτογραφία: Intime

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής κατέθεσε για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια… φαγούρας για την υπόθεση Novartis κι ενώ του έχει ασκηθεί δίωξη!
“Καταπέλτης” για την Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, η οποία -σύμφωνα με τον ίδιο- τον πίεζε να “δείξει” πολιτικά πρόσωπα.
Δεδομένο πως θα κληθεί να ονοματίσει τα πολιτικά πρόσωπα με τα οποία συναντήθηκε.
Πότε θα συνεχιστεί η εξέταση, τι ειπώθηκε στην Προανακριτική… απουσία Πολάκη – Τζανακόπουλου.

Διάρκειας 40 λεπτών ήταν η εισήγηση που έκανε ο Κωνσταντίνος Φρουζής ενώπιον της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης νωρίς το βράδυ της Τρίτης, 12.11.2019.

Η εξέτασή του θα συνεχιστεί την προσεχή Πέμπτη, καθώς στη σημερινή του κατάθεση, δεν του υπεβλήθησαν ερωτήσεις. Κατά την σημερινή πρώτη κατάθεσή του, ο κ. Φρουζής ευχαρίστησε την επιτροπή επειδή του δίνει την ευκαιρία να μιλήσει, δεδομένου όπως είπε, ότι ενώ του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, δεν έχει κληθεί μέχρι σήμερα να καταθέσει.

“Βόμβες” ο Φρουζής!

Φέρεται ακόμη να δήλωσε ότι ενώ του είχε ασκηθεί δίωξη, στη συνέχεια προσεκλήθη σε άτυπη συνάντηση με την προϊσταμένη της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, και παρουσία δύο επίκουρων εισαγγελέων του προτάθηκε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και να καταθέσει για τα 10 πολιτικά πρόσωπα.

“Mου ζήτησαν να καταθέσω κατά πολιτικών προσώπων ότι χρηματίστηκαν” φέρεται να ανέφερε συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος Φρουζής.

Click4more: Δεν… μπήκαν Πολάκης – Τζανακόπουλος στην Προανακριτική! Όλο το παρασκήνιο

Όπως κατά πληροφορίες υποστήριξε, κλήθηκε άτυπα στο γραφείο της Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, με πρωτοβουλία της ιδίας τον Μάιο του 2018, και πως ήταν μια συνάντηση ενός τετάρτου με παρόντα έξι άτομα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Φρουζής κατέθεσε πως η κυρία Τουλουπάκη του πρότεινε με επιμονή να κάνει χρήση του ευεργετικού νόμου προστασίας του ποινικού κώδικα, αρκεί να μιλήσει για πολιτικούς. Μάλιστα φέρεται να κατέθεσε πως η κυρία Τουλουπάκη του είπε ότι δεν πρέπει απλά να καταθέσει ό, τι ξέρει για την υπόθεση, αλλά -επειδή έχει συντριπτικά στοιχεία εναντίον του- να πει για την υπόθεση των δέκα πολιτικών.

Ο ίδιος ο κ. Φρουζής δεν απάντησε και όπως φέρεται να είπε στην Προανακριτική, η κυρία Τουλουπάκη ήταν ο μοχλός πίεσής του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες όταν βουλευτές της ΝΔ τον διέκοψαν και τον ρώτησαν εάν χρησιμοποιήθηκε η έκφραση “πολιτικά πρόσωπα” ο κ. Φρουζής απάντησε «ναι».

Δείτε τον να μπαίνει στην Προανακριτική

Φρουζής… ο πρώτος

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής, αντιπρόεδρος της NOVARTIS Hellas, είναι το πρώτο πρόσωπο που κλήθηκε να καταθέσει στην επιτροπή. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της NOVARTIS δεν έχει κληθεί σε κατάθεση, ενώ αρχειοθετήθηκε η υπόθεση για τα 7 από τα 10 πολιτικά πρόσωπα. Τα μέλη της ειδικής επιτροπής, προσδοκούνε η κατάθεσή του να φωτίσει πράξεις της εισαγγελίας Διαφθοράς, και αν αυτές είχαν χαρακτηριστικά πίεσης, όπως αντίστοιχα έχει καταθέσει ο Νικόλαος Μανιαδάκης. Αναμένεται επίσης να ερωτηθεί, εάν υπήρξαν πράξεις και παραλείψεις που συνδέονται με την προϊσταμένη της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, σε πρώτη φάση.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου, χωρίς να έχει κληθεί ακόμα να καταθέσει ο κ. Φρουζής γι’ αυτό το θέμα», ανέφερε νωρίτερα απόψε πηγή της επιτροπής και τόνιζε ότι «δεν δικαιολογείται αυτός ο χειρισμός από εισαγγελικό λειτουργό».

Ποια είναι τα πολιτικά πρόσωπα;

Εκ των πραγμάτων, ο Κωνσταντίνος Φρουζής θα ερωτηθεί ποια πολιτικά πρόσωπα είχε συναντήσει και ποιο ήταν το αντικείμενο των συζητήσεων που είχε με πολιτικά πρόσωπα. Αναμένεται να ερωτηθεί για τη νομοθεσία που ίσχυε την περίοδο για την οποία διενεργείται έλεγχος, αλλά και για τη νομοθεσία που ισχύει σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Δημοσκόπηση MRB: Κουφοντίνας, Λιγνάδης και έντονο πολιτικό σκηνικό στο επίκεντρο

Δημοσκόπηση MRB: Κουφοντίνας, Λιγνάδης και έντονο πολιτικό σκηνικό στο επίκεντρο

Σύμφωνα με αυτή τη νέα δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία παραμένει μπροστά και μάλιστα με 13,1 μονάδες. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως απάντησαν ... Διαβάστε περισσότερα
Κλέων Γρηγοριάδης για Δημήτρη Λιγνάδη: Δεν μπορούσαμε να τον καταγγείλουμε για φαντασιώσεις που εξιστορούσε

Κλέων Γρηγοριάδης για Δημήτρη Λιγνάδη: Δεν μπορούσαμε να τον καταγγείλουμε για φαντασιώσεις που εξιστορούσε

Ο Δημήτρης Λιγνάδης έγινε αντικείμενο μιας ακόμη «σύγκρουσης» στη Βουλή. Αυτή τη φορά η κόντρα ήταν ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Κλέων Γρηγοριάδη. Αφορμή ... Διαβάστε περισσότερα
Μητσοτάκης: Θέλει πολλή προσοχή για ν’ ανοίξουμε οικονομία και σχολεία γρήγορα

Μητσοτάκης: Θέλει πολλή προσοχή για ν’ ανοίξουμε οικονομία και σχολεία γρήγορα

Το lockdown συνεχίζεται, νέα μέτρα ισχύουν από σήμερα και το «άνοιγμα» της οικονομίας και της… καθημερινότητας συνεχίζει να αποτελεί γρίφο. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ... Διαβάστε περισσότερα