Πολιτική

Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης: Αθλιότητες τα δημοσιεύματα περί συγκάλυψης υπόθεσης – Προσφεύγω στη δικαιοσύνη

Αθλιότητες και καταφανώς αναληθή, αβάσιμα και συκοφαντικά κατασκευάσματα, χαρακτηρίζει ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης και τέως αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης, το δημοσίευμα που αναφέρει ότι παρενέβη για να συγκαλύψουν υπόθεση που αφορούσε συγγενικό πρόσωπο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, πριν από δύο χρόνια.

Ο κ. Καραμαλάκης, σε ανακοίνωση του εξέδωσε, αναφέρει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, «ώστε να τιμωρηθούν ηθικοί αυτουργοί και εκτελεστικά όργανα», ενώ συσχετίζει την καταγγελία του αξιωματικού για την υπόθεση, με τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ, κατά τις οποίες αποστρατεύτηκε.

Σημειώνεται ότι ιδιαιτέρως σκληρή δήλωση για το θέμα έκανε και ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος επίσης ανέφερε ότι θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Καραμαλάκη αναφέρει:

«Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου, στα 40 χρόνια που αφιέρωσα στην Ελληνική Αστυνομία, που έρχομαι αντιμέτωπος με δημοσιεύματα τα οποία αμφισβητούν την προσήλωσή μου στο καθήκον, τη νομιμότητα και τη διαφάνεια. Αξίες που υπηρέτησα και υπηρετώ με αυταπάρνηση.

Ευτυχώς όλα αυτά είναι γνωστά στους χιλιάδες Έλληνες αστυνομικούς με τους οποίους είχα την τιμή να συνεργαστώ στην υπηρεσία της ασφάλειας του πολίτη και της χώρας μας, όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως και στους πολίτες, τους οποίους είχα επίσης την τιμή να υπηρετήσω στη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου και από τη θέση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόκειται για καταφανώς αναληθή, αβάσιμα και συκοφαντικά κατασκευάσματα. Για τα οποία και προσφεύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη, ώστε να τιμωρηθούν ηθικοί αυτουργοί και εκτελεστικά όργανα.

Πρόκειται για αθλιότητες!

Άξιο αναφοράς είναι ότι όλα αυτά ξεκίνησαν με την έναρξη της διαδικασίας των τακτικών κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μου είναι αδιανόητο να δεχτώ πως ανώτατος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας έλαβε παράνομη εντολή πριν από περίπου δύο χρόνια και αποφάσισε να το δημοσιοποιήσει την ημέρα της αποστρατείας του. Η ευθύνη τους για τη ζημιά που προκαλούν στο Σώμα είναι μεγάλη. Η αλήθεια θα λάμψει και οι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στα «χαρακώματα» κυβέρνηση και αντιπολίτευση για την τραγωδία στη «Βιολάντα»: Fake news, σενάρια συνωμοσίας και «τυμβωρυχίες» βλέπει το Μαξίμου
Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει και για τον αριθμό των θανάτων σε εργατικά δυστυχήματα, με φόντο τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος ότι μόνο το 2025 ανήλθαν στους 201
Έκρηξη στο εργοστάσιο «Βιολάντα»
Δημοσκόπηση MRB: Η Καρυστιανού αντίπαλο δέος του Μητσοτάκη λέει το 30% – Πρωτιά ΝΔ με 16 μονάδες, η Κωνσταντοπούλου ξεπέρασε το ΠΑΣΟΚ
Διαφωνούν οι πολίτες με τις δηλώσεις Καρυστιανού για τις αμβλώσεις - Σε ρηχά νερά το κόμμα Τσίπρα - Καταλληλότερος για πρωθυπουργός με μεγάλη διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Εκλογές 132
Ο Αυγενάκης απορρίπτει τη θέση προέδρου σε νέο αναπτυξιακό φορέα και κατηγορεί ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
«Στην πολυετή πολιτική μου διαδρομή έχω μάθει να πορεύομαι με πίστη στη θεσμικότητα με επιμονή στη διαφάνεια και στην έμπρακτη στήριξη πρωτοβουλιών ανάπτυξης» αναφέρει ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής της ΝΔ
Λευτέρης Αυγενάκης