Πολιτική

Γ. Βαρουφάκης: Ρουκέτες κατά Eurogroup – Τσίπρα

Τη δική του γνώμη για την επόμενη ημέρα στην χώρα, μετά τα προγράμματα και τις ρυθμίσεις για το χρέος, γνωστοποίησε σήμερα ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε γραπτή ανακοίνωσή του το κόμμα ΜέΡΑ25 που έχει ιδρύσει ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτηρίζει αναμενόμενα τα αποτελέματα του χθεσινού Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Όπως σημειώνει, “η Ελλάδα δεσμεύτηκε να διατηρήσει τα τερατώδη πρωτογενή πλεονάσματα (3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και 2,2% από το 2023 έως το 2060) και να συνεχίσει τις μνημονιακές επιταγές, με τους ελέγχους από τους δανειστές να παραμένουν τριμηνιαίοι. Το… καρότο είναι πως αν αυτές οι τριμηνιαίες αξιολογήσεις είναι επιτυχείς, η χώρα θα λαμβάνει 1,2 δισ. ευρώ τον χρόνο από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που διακρατά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα”.

Γιάνης (Βαρουφάκης) με ένα “ν” και πολλή οργή

Για το χρέος ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι “αυτό που ορίστηκε χθες στο Λουξεμβούργο είναι απλώς μία επιμήκυνση των ωριμάνσεων των δανείων του δεύτερου μνημονίου κατά δέκα χρόνια, ακριβώς όπως είχαμε προβλέψει. Καμία ουσιαστική, δηλαδή, παρέμβαση στο χρέος, απλώς φληναφήματα”.

Ανάρτηση – φαρμάκι Βαρουφάκη στο Twitter:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Μητσοτάκης ετοιμάζει απόβαση στα «κάστρα» Καραμανλή και Σαμαρά – Σε ρυθμούς εκλογών η ΝΔ
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή στην εκπομπή Live News του MEGA, ο πρωθυπουργός σχεδιάζει περιοδείες στη Μεσσηνία και τις Σέρρες, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα «πανστρατιάς» σε υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του κόμματος
Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία
Βενιζέλος: «Όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός μιλά στον ΟΗΕ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, οφείλω να τον υποστηρίξω»
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε γιατί στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν υπερασπίζεται τις ελληνικές θέσεις στον ΟΗΕ - Οι δύο δηλώσεις της Τουρκίας και οι αιχμές για την απουσία εθνικής συναίνεσης
Μητσοτάκης και Βενιζέλος
7