Πολιτική

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Πάνω από 95 βουλευτές έχουν γραφτεί για να μιλήσουν στη Βουλή

Πάνω από 95 βουλευτές έχουν εγγραφεί στον κατάλογο ομιλητών για να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο (γάμος ομόφυλων ζευγαριών).

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr προσήλθαν και γράφτηκαν στη λίστα 95 βουλευτές και όπως όλα δείχνουν θα ακουστεί στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων πάνω από το ένα τρίτο, εάν συμπεριληφθούν και οι εισηγητές, οι ειδικοί αγορητές και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων. 

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ έχουν ζητήσει να μιλήσουν 28 βουλευτές, εκ των οποίων τουλάχιστον 10 έχουν καταγραφεί ως αντίθετοι και είτε θα απέχουν είτε ότι θα το καταψηφίσουν κατά την ονομαστική ψηφοφορία.

Πρώτος από τους «γαλάζιους» που θα ανέλθει στο βήμα της Ολομέλειας και θα ανοίξει τον κύκλο των τοποθετήσεων των βουλευτών θα είναι ο Θάνος Πλεύρης που έχει από την αρχή δηλώσει ότι θα το καταψηφίσει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Εκτός κυβέρνησης Τσιάρας, Κεφαλογιάννης και Βαρτζόπουλος – Μαργαρίτης Σχοινάς και Μακάριος Λαζαρίδης στο Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Τουρνάς στο Πολιτικής Προστασίας
Στις 12:30 οι επίσημες ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη
Οι Λαζαρίδης, Σχοινάς και Τουρνάς που μπαίνουν στην κυβέρνηση 21
Μαρία Καρυστιανού: Εντολή συγκάλυψης στη Λάρισα, δόλιος ελιγμός η αποχή της πρόεδρου από τη δίκη των «χαμένων» βίντεο των Τεμπών
«Η εκκίνηση της σε άγνωστο χρόνο ξανά από την αρχή, δεν ήταν μια πράξη ευθιξίας, αλλά ένας δόλιος ελιγμός, στερούμενος νομικού ερείσματος» αναφέρει
Μαρία Καρυστιανού 20