Πολιτική

Γαβρόγλου: Εκλογή μουφτή από την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης υπο προϋποθέσεις

Μια συνέντευξη που θα συζητηθεί θα προβληθεί απόψε από το κανάλι της Βουλής. Εκεί, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ανοίγει θέμα εκλογής μουφτή υπο προϋποθέσεις. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί απόψε, Παρασκευή, στις 21:00.

Υπέρ της εκλογής μουφτή, υπό προϋποθέσεις, τάσσεται ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου. Τονίζει ότι «θα πρέπει να αρχίσει μια πολύ σοβαρή συζήτηση με την ίδια την μουσουλμανική μειονότητα, ως προς το θέμα της ορθολογικοποίησης της εκλογής μουφτήδων».

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Τι λέει ο Νόμος» στο Κανάλι της Βουλής, που θα μεταδοθεί απόψε στις 9, αναφερόμενος ο κ. Γαβρόγλου στην μουσουλμανική μειονότητα και τους θρησκευτικούς λειτουργούς της, τονίζει ότι θα πρέπει «να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα που υπάρχει για συζητήσεις πάνω στο σοβαρό ζήτημα του προσδιορισμού του εκλεκτορικού σώματος».

«Τον Πατριάρχη δεν τον εκλέγει η ρωμαίικη κοινότητα στην Πόλη, δεν τον εκλέγουν καν ιερείς, τον εκλέγουν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Άρα υπάρχει πάντα στην εκλογή των θρησκευτικών ηγετών, ένα ειδικό εκλεκτορικό σώμα» σημειώνει ο κ. Γαβρόγλου.

Ο υπουργός Παιδείας επισημαίνει ακόμα, ότι μετά την ψήφιση του νόμου για προαιρετική εφαρμογή της σαρίας με προεδρικό διάταγμα, θα οριστούν οι δικονομικές αρμοδιότητες του μουφτή, ενώ θα ακολουθήσει σύσταση επιστημονικής επιτροπής, από νομικούς και ειδικούς, επί του ισλαμικού δικαίου.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της επίσκεψης στην Ελλάδα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν, ο κ. Γαβρόγλου τονίζει, ότι ο Τούρκος Πρόεδρος «έχασε την ευκαιρία να μιλήσει σε Ευρωπαίους εταίρους», ενώ στην ερώτηση αν υπήρξε όφελος για τη χώρα μας, απαντά πως «είναι καλό να σπάνε οι πάγοι».

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας προαναγγέλλει την κατάθεση ευνοϊκής νομοθετικής ρύθμισης για τις μετεγγραφές φοιτητών, με εισοδηματικά κριτήρια, τονίζοντας ότι θα μπορούν να φοιτούν κοντά στον τόπο κατοικίας τους, ενώ θα δοθεί δυνατότητα και για τους φοιτητές που είναι αδέλφια, να μπορούν φοιτούν στην ίδια πόλη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν χαρίζει τη δυναμική που καταγράφει – Τι ισχύει για τη συνεργασία με Κασσελάκη
Τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατίας σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για εκλογική συνεργασία, ευελπιστούν ωστόσο ότι μέσα από αυτή την κίνηση θα προκύψει η δημιουργία ενός «αλλού πόλου»
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τo αίτημα Μητσοτάκη στη Μελόνι για σύγχρονα τρένα από τη Hellenic Train και το «καμπανάκι» για την αμυντική συνεργασία της με τον Ερντογάν
Στη Ρώμη σήμερα ο Μητσοτάκης - Η ατζέντα της συνάντησης με την Ιταλίδα ομόλογό του - Αδειάζει η «κλεψύδρα» για τη σύσταση Προανακριτικής
Κυριάκος Μητσοτάκης με Τζόρτζια Μελόνι 1
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 5