Πολιτική

Γαβρόγλου: Εκλογή μουφτή από την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης υπο προϋποθέσεις

Μια συνέντευξη που θα συζητηθεί θα προβληθεί απόψε από το κανάλι της Βουλής. Εκεί, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ανοίγει θέμα εκλογής μουφτή υπο προϋποθέσεις. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί απόψε, Παρασκευή, στις 21:00.

Υπέρ της εκλογής μουφτή, υπό προϋποθέσεις, τάσσεται ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου. Τονίζει ότι «θα πρέπει να αρχίσει μια πολύ σοβαρή συζήτηση με την ίδια την μουσουλμανική μειονότητα, ως προς το θέμα της ορθολογικοποίησης της εκλογής μουφτήδων».

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Τι λέει ο Νόμος» στο Κανάλι της Βουλής, που θα μεταδοθεί απόψε στις 9, αναφερόμενος ο κ. Γαβρόγλου στην μουσουλμανική μειονότητα και τους θρησκευτικούς λειτουργούς της, τονίζει ότι θα πρέπει «να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα που υπάρχει για συζητήσεις πάνω στο σοβαρό ζήτημα του προσδιορισμού του εκλεκτορικού σώματος».

«Τον Πατριάρχη δεν τον εκλέγει η ρωμαίικη κοινότητα στην Πόλη, δεν τον εκλέγουν καν ιερείς, τον εκλέγουν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Άρα υπάρχει πάντα στην εκλογή των θρησκευτικών ηγετών, ένα ειδικό εκλεκτορικό σώμα» σημειώνει ο κ. Γαβρόγλου.

Ο υπουργός Παιδείας επισημαίνει ακόμα, ότι μετά την ψήφιση του νόμου για προαιρετική εφαρμογή της σαρίας με προεδρικό διάταγμα, θα οριστούν οι δικονομικές αρμοδιότητες του μουφτή, ενώ θα ακολουθήσει σύσταση επιστημονικής επιτροπής, από νομικούς και ειδικούς, επί του ισλαμικού δικαίου.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της επίσκεψης στην Ελλάδα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν, ο κ. Γαβρόγλου τονίζει, ότι ο Τούρκος Πρόεδρος «έχασε την ευκαιρία να μιλήσει σε Ευρωπαίους εταίρους», ενώ στην ερώτηση αν υπήρξε όφελος για τη χώρα μας, απαντά πως «είναι καλό να σπάνε οι πάγοι».

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας προαναγγέλλει την κατάθεση ευνοϊκής νομοθετικής ρύθμισης για τις μετεγγραφές φοιτητών, με εισοδηματικά κριτήρια, τονίζοντας ότι θα μπορούν να φοιτούν κοντά στον τόπο κατοικίας τους, ενώ θα δοθεί δυνατότητα και για τους φοιτητές που είναι αδέλφια, να μπορούν φοιτούν στην ίδια πόλη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για την κάρτα εργασίας: «Στον τουρισμό μόνο τον Μάιο δηλώθηκαν 1000% περισσότερες υπερωρίες»
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως τον Μάιο υπήρξε τεράστια αύξηση στις υπερωρίες και ξεκαθάρισε πως αλλάζουν και στην πράξη οι καταστάσεις λόγω της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας
Κυριάκος Μητσοτάκης
10
Σακελλαροπούλου: Δεν παρέλαβα ποτέ ηχητικό των πρακτικών του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών – Παυλόπουλος: Διαβιβάσθηκαν γραπτώς
«Τα συγκεκριμένα πρακτικά δεν συνοδεύονταν από ηχητικό αρχείο, είναι μόνο το γραπτό, ανυπόγραφο κείμενο», αναφέρει η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου 6
Τζορτζ Τσούνης: «Η Γκιλφόϊλ θα είναι η καλύτερη πρέσβης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα»
«Έχει πολλά χαρίσματα, έχει θάρρος και πιστεύει στο κράτος δικαίου και νομίζω πως τα 3,5 χρόνια που θα είναι στην Ελλάδα, θα είναι από τα καλύτερα χρόνια στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας»
Ο Τζορτζ Τσούνης
2
Μαρινάκης: Ο Τσακαλώτος ομολόγησε στους Financial Times την εξαπάτηση των πολιτών με το δημοψήφισμα του 2015 
Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό επιτρέποντας στη μισή του κυβέρνηση να μεθοδεύει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και στην άλλη μισή να προωθεί ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα
Ο Παύλος Μαρινάκης 3