Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Γενέθλια με… εκπλήξεις για τη ΝΔ και το βλέμμα στις οικονομικές εξελίξεις

Γενέθλια με… εκπλήξεις για τη ΝΔ και το βλέμμα στις οικονομικές εξελίξεις

Στη «στροφή» των 44 ετών που γιορτάζει σήμερα η ΝΔ, την επικαιρότητα έμελλε να μονοπωλεί η οικονομία, ύστερα από το μίνι κραχ που υπέστη χθες στο Χρηματιστήριο ο τραπεζικός τομέας. Έτσι, η αξιωματική αντιπολίτευση «σήκωσε» το ζήτημα, εγκαλώντας την κυβέρνηση για μία ακόμη φορά με αφορμή τις εκτιμήσεις της περί «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια που διαψεύστηκαν, αλλά και τα «ανησυχητικά», κατά τη ΝΔ, μηνύματα για την ελληνική οικονομία εν γένει.

Σε ανακοίνωση από την οδό Πειραιώς απαριθμώνται μάλιστα συγκεκριμένα περιστατικά, όπως η απαξίωση της ΔΕΗ και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Επιχείρηση που την απειλούν με κατάρρευση, τα υψηλά επιτόκια δανεισμού σε πλαίσιο εντός αγορών για την Ελλάδα, η υπονόμευση των επενδύσεων, η αύξηση του ιδιωτικού χρέους κτλ.
Ειδική μνεία γίνεται στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, την οποία επισκέφθηκαν εσπευσμένα μετά από εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη οι Κωστής Χατζηδάκης, Χρήστος Σταϊκούρας και Κώστας Σκρέκας. Το κύριο αντικείμενο συζήτησης ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η υπόθεση Folli Follie και οι προεκτάσεις της.


Κατά τα λοιπά, στα 44α γενέθλιά της σήμερα, στο Μουσείο Μπενάκη, η ΝΔ αναμένεται να γιορτάσει με πανστρατιά στελεχών από όλες τις τάσεις και όλες τις… εποχές, δεδομένου πως ο κ. Μητσοτάκης θέλει να συμβολίσει την ενιαία υπόσταση του κόμματος και μια νέα, δυναμική πορεία στο δρόμο προς τις κάλπες. Εξ ου και θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο παρελθόν και σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ωστόσο δεν πρόκειται να λησμονήσει τους νέους.
Κι όχι μόνο τους νέους σε ηλικία, αλλά και τους νέους στο χώρο της ΝΔ, αφού πιστός στην τακτική που έχει εγκαινιάσει από τη ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να διεμβολίσει τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα από ένα άνοιγμα προς όλες τις κοινωνικές ομάδες και όλους τους ψηφοφόρους, προκειμένου να συγκροτήσει την «πλατιά κοινωνική συμμαχία» που ο ίδιος οραματίζεται. Μάλιστα, γι’ αυτό το σκοπό, ο πρόεδρος της ΝΔ συγκρίνει τη σημερινή εποχή με το 1974 και τον εκλογικό θρίαμβο του κόμματος που ίδρυσε ο Κώστας Καραμανλής και άγγιξε τότε την απόλυτη πλειοψηφία.
Υποστηρίζει συγκεκριμένα πως ενώ τότε υπήρχε το αίτημα από το σύνολο της κοινωνίας για εδραίωση της Δημοκρατίας μετά την επταετία των συνταγματαρχών, σήμερα η έξοδος από την κρίση απαιτεί – όπως αναμένεται να πει ξανά σήμερα ο κ. Μητσοτάκης – αποτέλεσμα μακριά από δεξιές ή αριστερές ιδεολογίες.
Το παρών στην πανηγυρική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη αναμένεται να δώσουν όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι ή γραμματείς της ΝΔ, οι βουλευτές και τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, αυτοδιοικητικοί και άλλοι, όπως επίσης και 140 νέα μέλη του Μητρώου Στελεχών. Ειδικά το τελευταίο, όπως λένε στη ΝΔ, συμβολίζει τη σύνδεση του χθες με το αύριο και την πορεία προς το μέλλον εν όψει των εκλογών.
Η έκπληξη έχει να κάνει με το έμβλημα της ΝΔ, το οποίο θα υποστεί ρετούς. Θα πρόκειται για μια διαφορετική γραφιστική απεικόνιση, με στοιχεία επίσης από το παρελθόν, αλλά και το παρόν. Θα έχει, δηλαδή, τον παραδοσιακό πυρσό, αλλά το πιθανότερο είναι όχι όπως στο αρχικό σήμα του 1974 ούτε με τις… τεθλασμένες γραμμές που καθιέρωσε ο Αντώνης Σαμαράς. Τα βασικά χρώματα, επίσης, θα παραμείνουν το μπλε και το λευκό, όπως και στην πρόσκληση για τη σημερινή εκδήλωση, από την οποία, όμως, απουσίαζε το κομματικό έμβλημα. Όχι τυχαία…

Του Αιμίλιου Περδικάρη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις