Πολιτική

Γεννηματά για Αγιά Σοφιά: Να αντιδράσουμε στην προσβολή και πρόκληση Ερντογάν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σκληρή γλώσσα για την απόφαση Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά χρησιμοποίησε η Φώφη Γεννηματά από την Κομοτηνή την Τρίτη (14.07.2020).

Για την απόφαση να γίνει τζαμί η Αγιά Σοφιά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά ανέφερε τα εξής: “Είμαστε πολύ υπερήφανοι γιατί εδώ στη Θράκη έχουμε ένα παγκόσμιο παράδειγμα ειρηνικής συμβίωσης Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Με απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των πολιτών. Αυτό που δυστυχώς δεν συμβαίνει στη γειτονική μας Τουρκία και ιδιαίτερα μάλιστα μετά από την τελευταία ενέργεια για την Αγιά Σοφιά, που είναι και πρέπει να παραμείνει ένα σύμβολο παγκόσμιου πολιτισμού, που ανήκει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα”.

Και η κ. Γεννηματά σημείωσε πως “όλος ο πολιτισμένος κόσμος, ανεξάρτητα από θρησκευτικές πεποιθήσεις, οφείλει να αντιδράσει τώρα ώστε να αλλάξει αυτή η απαράδεκτη απόφαση, που είναι και προσβλητική και προκλητική από την πλευρά του κ. Ερντογάν”.

Όταν ρωτήθηκε για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και την είσοδο των τουριστών, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ επέκρινε την κυβέρνηση λέγοντας ότι “έδωσε το μήνυμα και το σήμα της χαλάρωσης, στη συνέχεια πήρε αποφάσεις να κλείσει διόδους χωρίς κανένα σχεδιασμό και άνοιξε μία δίοδο προς τη χώρα, χωρίς να έχει προαπαιτούμενο να υπάρξει υγειονομικό πρωτόκολλο και συγκεκριμένες απαιτήσεις για όσους εισέρχονται στον τόπο. Το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε και νέα κρούσματα και σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα και επιπτώσεις στην περιοχή, πέρα από τις αρχικές. Και βεβαίως, τώρα τρέχει και δεν φτάνει η κυβέρνηση να επιβάλλει εκ των υστέρων υγειονομικά μέτρα”.

Υπογράμμισε ότι η χώρα δεν αντέχει νέο lockdown, ούτε γενικό ούτε τοπικό. “Γι’ αυτό ακριβώς, το Κίνημα Αλλαγής από την αρχή είχε προτείνει να υπάρξουν υγειονομικά πρωτόκολλα, διμερείς συμφωνίες, να είναι υποχρεωτική η αρνητική απόδειξη εξέτασης στον κορονοϊό πριν μπουν οι τουρίστες στη χώρα και βεβαίως κινητά συνεργεία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με πολλά τεστ, έτσι ώστε να μπορούν να εντοπίζουν το πρόβλημα εγκαίρως, να γίνεται σοβαρή και αξιόπιστη ιχνηλάτηση και άρα περιορισμός των κρουσμάτων, που είναι και το ζητούμενο για όλους μας”.

Για τη στήριξη της οικονομίας και τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής η Φώφη Γεννηματά είπε πως όσα μέχρι τώρα είχε αποφασίσει η κυβέρνηση δεν ήταν αρκετά, με κορυφαίο το γεγονός ότι ανακοίνωσε μέτρα για τον τουρισμό μέσα στην πρώτη βδομάδα του Ιουλίου δείχνει πόσο μεγάλη ήταν η καθυστέρηση της αντίδρασης. “Το τονίζω αυτό γιατί το πού θα φτάσει η ύφεση και η ανεργία για φέτος, εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το τι θα μπορέσει να σώσει η χώρα μας από αυτή τη σεζόν του τουρισμού” προσέθεσε και κατέληξε:

“Οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής είναι εδώ. 150 προτάσεις για όλα τα θέματα. Και για την υγειονομική θωράκιση της χώρας, αλλά και για την ανάπτυξη και για το να κρατήσουμε ζωντανή την οικονομία. Είναι εδώ και προσφέρουν λύσεις. Η κυβέρνηση δεν έχει παρά να τις υιοθετήσει”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 5
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 48
ΝΔ: Μαρινάκης, Παπαστεργίου, Ρωμανός ανάμεσα στα πρώτα ονόματα των ψηφοδελτίων – «Μπαράζ» περιοδειών από γαλάζια στελέχη
«Πρόκειται για ένα μαραθώνιο δρόμο μέχρι τις εκλογές του 2027» δηλώνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι σε αυτόν τον αγώνα θα μετέχει συντεταγμένα όλη η ΝΔ
Μητσοτάκης σε εκδήλωση για τη λειτουργία του gov.gr 11
Crash test για Τσίπρα, Καρυστιανού και Ανδρουλάκη: ΕΛΑΣ, Ελπίδα και ΠΑΣΟΚ διεκδικούν τη 2η θέση – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Στη «μεγάλη εικόνα» καταγράφεται μια σταθερή πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το νέο τρίγωνο της αντιπολίτευσης αναζητά ακόμη σαφές πολιτικό αφήγημα
Οι Αλέξης Τσίπρας, Μαρία Καρυστιανού και Νίκος Ανδρουλάκης 110
Μετωπική Καρυστιανού κατά ΔΣΑ για την αναβολή της εκδήλωσης: «Φίμωση του διαλόγου με παλαιοκομματικά κριτήρια»
Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» αφήνει αιχμές για παρεμβάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επισημαίνει ότι η εκδήλωση για τη Δικαιοσύνη αναβάλλεται, αλλά δεν ακυρώνεται
Μαρία Καρυστιανού