Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Γεννηματά για εκλογικό νόμο: Ο Μητσοτάκης φαντάζεται τζούφιες εκλογές με απλή αναλογική

Γεννηματά για εκλογικό νόμο: Ο Μητσοτάκης φαντάζεται τζούφιες εκλογές με απλή αναλογική
Φωτογραφία InTime News

Μετωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο, «Η πρόταση σας, είναι πρόταση αδυναμίας και όχι δύναμης», είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Πιθανά νομίζει ότι με πρόωρες διπλές εκλογές θα επιμηκύνει την παραμονή του στην εξουσία. Φαντάζεται τζούφιες εκλογές με απλή αναλογική. Μπορεί όμως αυτή να είναι η πρώτη του αυταπάτη».

Για τη Φώφη Γεννηματά, τα σενάρια των διπλών εκλογών ξεκινούν «από την ίδια την κυβέρνηση» καθώς «βιάζονται να μην καταλάβει ο λαός ότι ναι μεν έφυγε το χειρότερο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν βρήκε και το επιθυμητό που επιθυμούσε». Και πρόσθεσε πως «οι θεσμικές ζαριές των  διπλών εκλογών είναι και τυχοδιωκτισμός και ένδειξη μεγάλης αδυναμίας».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προσπαθεί να κόψει και ράψει τους θεσμούς στα δικά του μέτρα. «Όχι μόνο δεν θέλει συναίνεση αλλά ούτε καν επιδιώξει να κάνει έναν  διάλογο για τον εκλογικό νόμο έστω για τα μάτια του κόσμου». Και θύμισε ότι και τις δυο προηγούμενες φορές που η ΝΔ έφερε τέτοιο ενισχυμένο εκλογικό σύστημα για το πρώτο κόμμα, έχασε τις εκλογές. «Στις εκλογές θα μιλήσει ο λαός και μονάχα αυτός θα καθορίσει το ρόλο και τη δύναμη του κάθε κόμματος και τότε όλοι αυτοί οι αλαζονικοί σχεδιασμοί θα γυρίσουν μπούμερανγκ».

Προσφυγικό, Τουρκία, Λιβύη

Η Φώφη Γεννηματά έκανε εφ’ όλης της ύλης τοποθέτηση και αναφέρθηκε στο προσφυγικό, τα εθνικά θέματα και την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας.

Για το μεταναστευτικό είπε ότι η κυβέρνηση ομολόγησε την αποτυχία της και ζήτησε να ενταθούν οι πιέσεις για να αλλάξει η κοινή δήλωση Τουρκίας – ΕΕ που «έχει παραδώσει τα κλειδιά στον Ερντογάν και έχει τη δυνατότητα να μας εκβιάζει». «Αν χρειαστεί να μπλοκάρουμε και αποφάσεις στην ΕΕ», πρόσθεσε.

Για την τουρκική προκλητικότητα ανέφερε πως οι απειλές Ερντογάν ξεπερνούν κάθε όριο. «Στο Βερολίνο χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Καλά τα ευχολόγια του κ. Πομπέο, αλλά τι έκανε; Εξισώνει το θύμα με τον θύτη και πανηγυρίζετε γι’ αυτό».

Για την Λιβύη, η Φώφη Γεννηματά τόνισε πως θα πρέπει «να γνωρίζουν όλοι ότι αν η Τουρκία απλώσει το δάκτυλο, θα χάσει το χέρι της» και απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό είπε ότι «εάν περιμένετε να μας καλέσετε εν μέσω κρίσης σε ένα Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών τότε θα είναι αργά, ήδη έχετε καθυστερήσει να διαμορφώσουμε μια εθνική γραμμή».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις