Πολιτική

Γεννηματά: “Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι και δεν θα γίνει δεκανίκι” του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ

«Δεν είμαστε, ούτε θα γίνουμε εφεδρεία σας κ. Τσίπρα. Είμαστε δύναμη μάχης», υπογράμμισε ο Φώφη Γεννηματά, μιλώντας, στη πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που προέκυψε από τις εκλογές, με τη συμμετοχή του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ο χώρος μας δεν θα γίνει ποτέ άλλοθι και δεκανίκι, είτε σε συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές της δεξιάς, είτε σε λαϊκιστικές, θολές και παρωχημένες δήθεν αριστερές πολιτικές», προσέθεσε η κ. Γεννηματά, θέτοντας ως όρους για συνεργασία τον διάλογο, την εθνική συνεννόηση, και την προγραμματική συνεργασία. «Αλλά θα διαψευστεί απόλυτα όποιος, θεωρήσει ότι αυτό σημαίνει ιδεολογική ταύτιση ή πολιτικό αφοπλισμό», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ανέφερε ακόμη ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι τρίτος εναλλακτικός πόλος στη πολιτική σκηνή της χώρας και απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση, όπως είπε «προς όλα τα κόμματα, τις κινήσεις, τις προσωπικότητες του χώρου μας, για να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας, με σεβασμό πάντα στην αυτονομία τους».
Εξέφρασε την άρνηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε πέντε υφεσιακά και άδικα σημεία του Μνημονίου: Τις ελεύθερες ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, τις συντάξεις πείνας και αναξιοπρέπειας, την εξοντωτική φορολόγηση των αγροτών, την επιβολή ΦΠΑ 23% στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, την ανασφάλεια δανειοληπτών και επιχειρήσεων, ιδιαίτερα στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, καλώντας την κυβέρνηση να βελτιώσει αυτούς τους όρους, με σκληρή διαπραγμάτευση και προτάσεις με τα σχετικά ισοδύναμα.
Περιέγραψε την αντιπολίτευση που θα ακολουθήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη λέγοντας ότι θα είναι δυναμική και εφ’ όλης της ύλης, αξιόπιστη, τεκμηριωμένη και προγραμματική με καθημερινό έλεγχο της κυβέρνησης, με συγκεκριμένες θέσεις και θετικές προτάσεις.
Σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημείωσε ότι «οι Κασσάνδρες, που είχαν προδικάσει την εξαΰλωση του ΠΑΣΟΚ έκαψαν όλες τις προφητείες τους» και πώς «η πρόσκλησή μας για ”επιστροφή στο κοινό μας σπίτι” έγινε αποδεκτή».
Επίσης διαβεβαίωσε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα διατυπώσει τη δική της πρόταση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας στη βάση των προγραμματικών δεσμεύσεων που παρουσίασε προεκλογικά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πιερία: Δεν υπάρχει για εμάς καμία ξεχασμένη περιοχή
«Μιλάω για μια Ελλάδα που όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες θα έχουν ίδιες ευκαιρίες και πρόσβαση στις ίδιες υπηρεσίες» δήλωσε ο πρωθυπουργός που επισκέφτηκε τον δήμο Πύδνας - Κολυνδρού
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
Με «τα γαλάζια σου γράμματα» της Γαλάνη η επίθεση του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση
«Ακρίβεια στα καύσιμα; Επιστολή στην φον Ντερ Λάιεν. Επιστολή στην φον Ντερ Λάιεν για την ακρίβεια. Επιστολή στην φον Ντερ Λάιεν για τον ΦΠΑ τώρα. Πόσες επιστολές θα στείλετε πια για αυτά που πρέπει εσείς να λύσετε;»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Μαρία Καρυστιανού: Ελέγχθηκε το ιατρείο μου, νόμιμο το μηχάνημα βιοσυντονισμού – Υπάρχει κβαντική ιατρική αλλά όχι εξειδίκευση
Κάλεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη και την Ματίνα Παγώνη να ανακαλέσουν για το μηχάνημα - Κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας για πολιτικά κίνητρα πίσω από τη δημοσιοποίηση του ονόματός της - Τι είπε για τη δίκη των Τεμπών και την κόρη της
Μαρία Καρυστιανού 148
Στην Αθήνα την Τρίτη ο Μάρκο Ρούμπιο: F-35, Τουρκία, συμφωνία αμυντικής συνεργασίας και ενέργεια στο τραπέζι
Η Ουάσιγκτον δίνει τεράστια σημασία στον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακή πύλη, καθώς μέσω αυτής μεταφέρεται αμερικανικό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη
O Μάρκο Ρούμπιο
Κωνσταντοπούλου: Να μας πει ο Φλωρίδης ποιος είναι τώρα «για τα μπάζα» – Είναι ψέματα ότι δε θα συνεργαστούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
«Είναι ψέματα η απόφασή τους ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούν. Διότι ήδη συνεργάζονται» τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας»
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
9