Πολιτική

Γεννηματά: Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες Μόριες

«Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες Μόριες» δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, μετά την επίσκεψή της στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε ερώτηση για το σχέδιο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το θέμα του προσφυγικού/μεταναστευτικού, η κ. Γεννηματά τόνισε πως πρόκειται για ένα σχέδιο «που απ’ ό,τι φαίνεται δεν απαντά και δεν λύνει τα προβλήματα όλων αυτών των περιοχών».

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στα Διαβατά, λέγοντας όπως και πολλές άλλες περιοχές της χώρας μας έχουν σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες Μόριες. Έρχεται χειμώνας και τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα. Μην ρίχνουμε νερό στο μύλο της ακροδεξιάς που καραδοκεί».

«Η κυβέρνηση έχει ευθύνη να δώσει λύσεις τώρα», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά, και προσέθεσε: «Και κυρίως έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και κάθε χώρα μέλος θα αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν γιατί το προσφυγικό – μεταναστευτικό δεν είναι ένα θέμα της Ελλάδας, είναι ένα θέμα της Ευρώπης».

gennimata
photo intime
gennimata
photo intime

Η κ. Γεννηματά επισκέφθηκε τη δομή των Διαβατών συνοδευόμενη από τον βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης του ΚΙΝΑΛ Γιώργο Αρβανιτίδη και τους: Παύλο Χρηστίδη, εκπρόσωπο Τύπου, Μανώλη Χριστοδουλάκη, γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Κυριάκο Κυριάκο, γραμματέα επικοινωνίας, Νίκο Κριθαρίδη, γραμματέα ΚΙΝΑΛ Θεσσαλονίκης και Γιάννη Κυανίδη, γραμματέα ΠΑΣΟΚ Β΄ Θεσσαλονίκης.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ περιηγήθηκε στον χώρο και ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους της δομής και τον δήμαρχο Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη για ζητήματα λειτουργίας της δομής. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Δέλτα τόνισε σε δηλώσεις του ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στον Δήμο με την υπερφόρτωση στα camp.

Η κυβέρνηση άλλαξε αλλά οι πολιτικές παραμένουν ίδιες

«Η κυβέρνηση άλλαξε αλλά οι πολιτικές παραμένουν ίδιες. Οι δεσμεύσεις Τσίπρα είναι ακόμα ακόμα εδώ», δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) Φώφη Γεννηματά.

«Τα υπέρπλεονάσματα ισχύουν, τα βάρη θα τα σηκώσουν και πάλι οι μικρομεσαίοι και οι πιο αδύναμοι» τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, σε δηλώσεις της μετά την επίσκεψή της στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα Διαβατά.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι στα περίφημα φορολογικά μέτρα που διατυμπανίζει η κυβέρνηση δεν περιλαμβάνεται τίποτα ουσιαστικό για μισθωτούς και συνταξιούχους» σημείωσε και εξήγησε: «Συνεχίζονται οι περικοπές για κοινωνικές δαπάνες και για τα αναπτυξιακά έργα. Εάν δεν υπάρξει άμεσα αλλαγή πολιτικής η ανάπτυξη θα παραμείνει καθηλωμένη, η κοινωνική δικαιοσύνη δεν έρχεται και τα αδιέξοδα θα παραμείνουν για την ελληνική κοινωνία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης και Κυρανάκης καλούν τον Τραμπ να παρέμβει για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μπορεί να αφήσει ιστορική παρακαταθήκη»
Τα δύο «γαλάζια» στελέχη υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει τη δυνατότητα να ασκήσει πίεση στη Βρετανία, χαρακτηρίζοντας μια τέτοια εξέλιξη παρακαταθήκη για τον δυτικό πολιτισμό
Κυρανάκης και Γεωργιάδης 19
Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από το κόμμα Καρυστιανού: «Δεν συνθέτει, αλλά λειτουργεί με αρχηγικά στερεότυπα»
Κλιμακώνεται η αμφισβήτηση προς την ηγεσία - Τρία ακόμη πρώην στελέχη κάνουν λόγο για έλλειμμα συλλογικότητας, συγκεντρωτική λειτουργία και απόκλιση από τις ιδρυτικές αρχές του κινήματος
Μαρία Καρυστιανού 41
Ινστιτούτο Τσίπρα για ΔΕΔΔΗΕ: Αυξάνονται οι χρεώσεις, αλλά η θωράκιση του δικτύου μένει πίσω
Ανάλυση του ΙΝΑΤ συνδέει τις πρόσφατες πυρκαγιές με τις καθυστερήσεις στην αναβάθμιση του δικτύου διανομής και θέτει ερωτήματα για τις προτεραιότητες της διοίκησης, τις επενδύσεις, τα μερίσματα και την αξιοποίηση των δημόσιων πόρων
O Αλέξης Τσίπρας (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στρατηγική προτεραιότητα η βιομηχανία, στόχος μας το αναπτυξιακό άλμα»
Ο πρωθυπουργός κατά την συνεδρίαση με την Κυβερνητική Επιτροπή Βιομηχανίας τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις και τεχνολογική αναβάθμιση
Κυριάκος Μητσοτάκης
6
ΕΛΑΣ κατά Άδωνι Γεωργιάδη για την κατάρρευση οροφής στο Νοσοκομείο Κορίνθου: Έργα «επικοινωνιακής βιτρίνας» στο ΕΣΥ
Το περιστατικό στο Νοσοκομείο Κορίνθου, λίγες ημέρες μετά τα εγκαίνια έργων ανακαίνισης από τον υπουργό Υγείας, πυροδοτεί νέα πολιτική αντιπαράθεση για την κατάσταση του ΕΣΥ
Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια του ΤΕΠ πριν από λίγες ημέρες ΓΡ.ΤΠ.