Πολιτική

Γεννηματά: “Η πρόταση Μητσοτάκη για τον εκλογικό νόμο ανοίγει τον ασκό του Αιόλου”

Προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο συντονιστικό όργανο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, όπου συζητήθηκε ο εκλογικός νόμος.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ειδικότερα η κ. Γεννηματά επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι η πρότασή του για τον εκλογικό νόμο ανοίγει τον ασκό του Αιόλου.

Ταυτόχρονα, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ εκτόξευσε πυρά και κατά της ΝΔ, σημειώνοντας πως “συνεχίζει την συντηρητική λογική των πλαστών αυτοδυναμιών και του τεχνητού δικομματισμού”.

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την συντηρητική λογική των πλαστών αυτοδυναμιών και του τεχνητού δικομματισμού. Είναι λογική που συντηρεί την πόλωση και διχάζει τον λαό μας. Γι’ αυτό και καταψηφίζουμε την πρόταση της. Ο ελληνικός λαός θα καταλάβει πολύ γρήγορα, ότι έφυγε το χείρον, αλλά δεν ήρθε το βέλτιστον”, τόνισε η κ. Γεννηματά.

Πρόσθεσε ότι οι πολίτες στις εκλογές θα δώσουν την δική τους απάντηση και θα ακυρώσουν με την ψήφο τους την προσπάθεια για κατασκευασμένες πλειοψηφίες, ανοίγοντας τον δρόμο για πραγματικά προοδευτικές λύσεις με το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστή.

Γεννηματά για τις αμβλώσεις

Σχετικά με την επίμαχη αφίσα για τις αμβλώσεις, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε, ότι το θέμα της νομιμοποίησης τους έχει κριθεί από το 1986, με νόμο του ΠΑΣΟΚ. “Η μητρότητα είναι επιλογή και όχι εξαναγκασμός.

Προτεραιότητα είναι η αντισύλληψη, η ενημέρωση και η στήριξη της οικογένειας, όμως η άμβλωση παραμένει επιλογή”, τόνισε η κ. Γεννηματά και κατέκρινε ως ανεπίτρεπτη την ενέργεια της ΣΤΑΣΥ, ενός Οργανισμού του Δημοσίου, να προωθεί καμπάνια που αμφισβητεί ένα κατοχυρωμένο δικαίωμα των γυναικών.

“Πρέπει μαζί με την αφίσα να αποσύρουν και την Διοίκηση που πήρε αυτή την απόφαση”, επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο 20λογος του Αλέξη Τσίπρα: Η στρατηγική της ανατροπής, το οικονομικό πρόγραμμα και η υπόσχεση για ένα «σοκ εντιμότητας»
Ο πρώην πρωθυπουργός φιλοδοξεί ο «20λογος» του να λειτουργήσει ταυτόχρονα ως πρόγραμμα διακυβέρνησης και ως συμβόλαιο πολιτικής αξιοπιστίας και να ενώσει την κοινωνική ατζέντα με τη θεσμική υπόσχεση
Αλέξης Τσίπρας 27
Μη κρατικά πανεπιστήμια: «Συνταγματικό το πλαίσιο, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος» λέει το υπουργείο Παιδείας μετά την ακύρωση τριών αδειών από το ΣτΕ
Σε ζητήματα της διοικητικής διαδικασίας και όχι στον νόμο αποδίδει το υπουργείο τις πλημμέλειες που εντόπισε το δικαστήριο
Πανεπιστήμιο 36
Ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Βαρθολομαίο να στεφανώσει Κωνσταντίνο και Σάκκαρη τον Σεπτέμβριο του 2027: «Ίσως, αν έχω υγεία, θα δούμε»
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αποκάλυψε την πρόσκληση του πρωθυπουργού για τον γάμο, ο οποίος προγραμματίζεται για το φθινόπωρο του προσεχούς έτους
Κυριάκος Μητσοτάκης και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
178
Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές τη Δούρου, τον Πολάκη και τον Παππά: «Επιστρέφουμε, προχωράμε»
Με πρωταγωνιστές τη Ρένα Δούρου, τον Παύλο Πολάκη και τον Νίκο Παππά, η Κουμουνδούρου εγκαινιάζει νέα επικοινωνιακή καμπάνια, επιχειρώντας να αντιστρέψει την εικόνα αποσυσπείρωσης
Έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
81