Πολιτική

Γεννηματά: “Η πρόταση Μητσοτάκη για τον εκλογικό νόμο ανοίγει τον ασκό του Αιόλου”

Προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο συντονιστικό όργανο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, όπου συζητήθηκε ο εκλογικός νόμος.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ειδικότερα η κ. Γεννηματά επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι η πρότασή του για τον εκλογικό νόμο ανοίγει τον ασκό του Αιόλου.

Ταυτόχρονα, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ εκτόξευσε πυρά και κατά της ΝΔ, σημειώνοντας πως “συνεχίζει την συντηρητική λογική των πλαστών αυτοδυναμιών και του τεχνητού δικομματισμού”.

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την συντηρητική λογική των πλαστών αυτοδυναμιών και του τεχνητού δικομματισμού. Είναι λογική που συντηρεί την πόλωση και διχάζει τον λαό μας. Γι’ αυτό και καταψηφίζουμε την πρόταση της. Ο ελληνικός λαός θα καταλάβει πολύ γρήγορα, ότι έφυγε το χείρον, αλλά δεν ήρθε το βέλτιστον”, τόνισε η κ. Γεννηματά.

Πρόσθεσε ότι οι πολίτες στις εκλογές θα δώσουν την δική τους απάντηση και θα ακυρώσουν με την ψήφο τους την προσπάθεια για κατασκευασμένες πλειοψηφίες, ανοίγοντας τον δρόμο για πραγματικά προοδευτικές λύσεις με το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστή.

Γεννηματά για τις αμβλώσεις

Σχετικά με την επίμαχη αφίσα για τις αμβλώσεις, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε, ότι το θέμα της νομιμοποίησης τους έχει κριθεί από το 1986, με νόμο του ΠΑΣΟΚ. “Η μητρότητα είναι επιλογή και όχι εξαναγκασμός.

Προτεραιότητα είναι η αντισύλληψη, η ενημέρωση και η στήριξη της οικογένειας, όμως η άμβλωση παραμένει επιλογή”, τόνισε η κ. Γεννηματά και κατέκρινε ως ανεπίτρεπτη την ενέργεια της ΣΤΑΣΥ, ενός Οργανισμού του Δημοσίου, να προωθεί καμπάνια που αμφισβητεί ένα κατοχυρωμένο δικαίωμα των γυναικών.

“Πρέπει μαζί με την αφίσα να αποσύρουν και την Διοίκηση που πήρε αυτή την απόφαση”, επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Έτοιμη η διάταξη για επίσπευση ποινικής διερεύνησης υποθέσεων για πολιτικά πρόσωπα- Έως την Παρασκευή στη Βουλή από το υπουργείο Δικαιοσύνης
Προστίθεται νέο άρθρο στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που αφορά την επίσπευση της ανάκρισης και εκδίκασης αξιοποίνων πράξεων βουλευτών
Γιώργος Φλωρίδης
Βαρθολομαίος από το Προεδρικό Μέγαρο: «Ο ρατσισμός και οι φυλετικές διακρίσεις είναι μακριά από το ήθος της Ορθοδοξίας»
Η συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Τασούλα, οι αναφορές στην ειρήνη και τον διαθρησκειακό διάλογο και η αιχμή κατά όσων «διασπούν την πανορθόδοξη ενότητα»
Τασούλας, Βαρθολομαίος
Νίκος Ανδρουλάκης κατά κυβέρνησης: «Μπαλώματα αντί για λύσεις, επικοινωνία αντί για πολιτική»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι αφήνει τους πολίτες αντιμέτωπους με ακρίβεια, ακριβά ενοίκια και ισχυρά ολιγοπώλια, τονίζοντας πως «υπάρχει άλλος πολιτικός δρόμος»
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Τσουκαλάς κατά Μητσοτάκη: «Η ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ ήταν η προσωποποίηση του τακτικισμού»
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αντιφάσεις στη Συνταγματική Αναθεώρηση, υπαναχώρηση στις Ανεξάρτητες Αρχές και προσπάθεια να κλείσει τη συζήτηση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Κώστας Τσουκαλάς
Υπουργείο Εξωτερικών: Δεν υπήρξε καμία προηγούμενη συνεννόηση με το Ισραήλ σχετικά με τον στολίσκο για τη Γάζα
«Η αποβίβαση των επιβαινόντων έγινε με μέσα του Λιμενικού Σώματος. Η Ελλάδα για ανθρωπιστικούς ρόλους προσφέρθηκε να αποβιβαστούν οι 176 πολίτες στο έδαφος της»
Το υπουργείο Εξωτερικών