Πολιτική

Γεννηματά: “Η πρόταση Μητσοτάκη για τον εκλογικό νόμο ανοίγει τον ασκό του Αιόλου”

Προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο συντονιστικό όργανο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, όπου συζητήθηκε ο εκλογικός νόμος.

Ειδικότερα η κ. Γεννηματά επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι η πρότασή του για τον εκλογικό νόμο ανοίγει τον ασκό του Αιόλου.

Ταυτόχρονα, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ εκτόξευσε πυρά και κατά της ΝΔ, σημειώνοντας πως “συνεχίζει την συντηρητική λογική των πλαστών αυτοδυναμιών και του τεχνητού δικομματισμού”.

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την συντηρητική λογική των πλαστών αυτοδυναμιών και του τεχνητού δικομματισμού. Είναι λογική που συντηρεί την πόλωση και διχάζει τον λαό μας. Γι’ αυτό και καταψηφίζουμε την πρόταση της. Ο ελληνικός λαός θα καταλάβει πολύ γρήγορα, ότι έφυγε το χείρον, αλλά δεν ήρθε το βέλτιστον”, τόνισε η κ. Γεννηματά.

Πρόσθεσε ότι οι πολίτες στις εκλογές θα δώσουν την δική τους απάντηση και θα ακυρώσουν με την ψήφο τους την προσπάθεια για κατασκευασμένες πλειοψηφίες, ανοίγοντας τον δρόμο για πραγματικά προοδευτικές λύσεις με το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστή.

Γεννηματά για τις αμβλώσεις

Σχετικά με την επίμαχη αφίσα για τις αμβλώσεις, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε, ότι το θέμα της νομιμοποίησης τους έχει κριθεί από το 1986, με νόμο του ΠΑΣΟΚ. “Η μητρότητα είναι επιλογή και όχι εξαναγκασμός.

Προτεραιότητα είναι η αντισύλληψη, η ενημέρωση και η στήριξη της οικογένειας, όμως η άμβλωση παραμένει επιλογή”, τόνισε η κ. Γεννηματά και κατέκρινε ως ανεπίτρεπτη την ενέργεια της ΣΤΑΣΥ, ενός Οργανισμού του Δημοσίου, να προωθεί καμπάνια που αμφισβητεί ένα κατοχυρωμένο δικαίωμα των γυναικών.

“Πρέπει μαζί με την αφίσα να αποσύρουν και την Διοίκηση που πήρε αυτή την απόφαση”, επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
32
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21