Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Γεννηματά κατά κυβέρνησης για «συστηματική εξαπάτηση στον εμβολιασμό» και «Μαξίμου ΑΕ»

Γεννηματά κατά κυβέρνησης για «συστηματική εξαπάτηση στον εμβολιασμό» και «Μαξίμου ΑΕ»

Επίθεση στην Κυβέρνηση από την Φώφη Γεννηματά για την ανοργανωσιά του επιτελικού Κράτους αλλά και τις προσλήψεις ημετέρων. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μίλησε για Μαξίμου ΑΕ κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τον εκσυγχρονισμό του ΑΣΕΠ.

Η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε σχετικά με την οργάνωση του εμβολιασμού λέγοντας ότι «στην χθεσινή συνέντευξή του ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα των εμβολιασμών. Περιέγραψε πάλι μαγικές εικόνες. Με τα λόγια κτίζω ανώγια και κατώγια. Προχθές αναφερόταν σε 8.000 εμβολιασμούς την ημέρα, χθες μίλησε για 20.000. Επιτέλους λιγότερα λόγια, περισσότερες πράξεις. Να λειτουργήσουν τα κέντρα εμβολιασμού, να προσληφθεί άμεσα επαρκές προσωπικό από τον ιδιωτικό τομέα».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής απέρριψε ως προπαγάνδα της Κυβέρνησης το μεταρρυθμιστικό προφίλ που καλλιεργεί λέγοντας πως «αυτό τον ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ δεν είδαμε καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση. Η μεταρρυθμιστική σας ατζέντα είναι από αρνητική έως ανύπαρκτη. Αυτή είναι η αλήθεια, τα άλλα είναι προπαγάνδα. Μεταρρύθμιση δεν είναι, η παραβίαση κάθε κανόνα καλής νομοθέτησης, που ευτελίζει το Κοινοβούλιο, με αποκορύφωμα το νομοσχέδιο «κουρελού» των 150 και πλέον διατάξεων, πάσης φύσεως «εξυπηρετήσεων», τρεις μόλις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. Μεταρρύθμιση δεν είναι ο αυταρχισμός, η αλαζονεία και -πάνω από όλα- η αναγωγή της «καρέκλας» σε ύψιστη αξία.

Γεννηματά: «Μαξίμου ΑΕ»

Η ανυπαρξία στρατηγικού σχεδιασμού για κρίσιμους τομείς της δημόσιας ζωής. Μεταρρύθμιση δεν είναι το Μαξίμου ΑΕ, το πρωθυπουργικό κεντρικό κράτος, που αποδεικνύεται καθημερινά ολοένα και πιο ανίκανο να εξυπηρετήσει τους πολίτες και να εκσυγχρονίσει τη δημόσια διοίκηση. Το δήθεν «επιτελικό κράτος» των υπουργικών αλληλοαναιρέσεων, των συνεχών «ράβε – ξήλωνε» και πρόσθεσε ότι «μεταρρύθμιση δεν είναι το κρεσέντο συγκεντρωτισμού, η απαξίωση των Αιρετών της Αυτοδιοίκησης και η ενίσχυση οργάνων τεχνητών πλειοψηφιών και αμφίβολης δημοκρατικότητας. Μεταρρύθμιση δεν είναι ο πόλεμος στην πολυφωνία της ενημέρωσης και η άκρως επιλεκτική, κρατική οικονομική ενίσχυση των μέσων, αυτό θίγει τη δημοκρατία (με συνεπακόλουθο να βρισκόμαστε στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου για το 2020 των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, ουραγοί και συγκρινόμενοι με την Ουγγαρία του Όρμπαν…

Μεταρρύθμιση βέβαια, δεν είναι σε καμία περίπτωση και το συζητούμενο σχέδιο νόμου, όπως αποδείξαμε» σημειώνοντας ότι « τα περί «κεντρώου προφίλ» σας έχουν ξεφτίσει…».

Η Φώφη Γεννηματά υπερασπίστηκε το νόμο Πεπονή για το ΑΣΕΠ λέγοντας πως «είμαστε περήφανοι γιατί η παράταξη μας έκανε πράξη μια ουσιαστική, μια σπουδαία, μια εμβληματική, προοδευτική μεταρρύθμιση για τη λειτουργία του δημόσιου τομέα και τις προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων» και σημείωσε πως «δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η ΝΔ ήταν η παράταξη που πολέμησε με πραγματική λύσσα τη μεταρρύθμιση, καταψήφισε τον Νόμο και ως Κυβέρνηση αργότερα έκανε ότι μπορούσε για να τον υπονομεύσει και να τον ακυρώσει στην πράξη.

Γεννηματά για «πελατειακό κράτος»

Πιστή στο πελατειακό κράτος, η Κυβέρνηση της ΝΔ, του Κώστα Καραμανλή, προχώρησε σε ένα όργιο κομματικών διορισμών και αλόγιστη σπατάλη που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δημοσιονομική κρίση…» και «θέλει περίσσιο θράσος για να παρουσιαστεί η παράταξη της ΝΔ, με τέτοιο «πολιτικό βιογραφικό», ως «αναμορφωτής» αυτής της μεταρρύθμισης. Είμαστε εδώ, ακριβώς και για να διαφυλάξουμε το κύρος και το θεσμό και για να αποκαλύψουμε τα σχέδιά σας και τις μεθοδεύσεις σας», «το δήθεν μεταρρυθμίσεις είναι ουσιαστικά κατεδαφίσεις» και δήλωσε πως «το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να συναινέσει στην καταστρατήγηση και αποδυνάμωση αυτής της ιστορικής μεταρρύθμισης, που η προοδευτική δημοκρατική παράταξη έκανε πράξη και αποτελεί θεσμικό εγγυητή. Είναι σαφές ότι καταψηφίζουμε αυτό το σχέδιο που εξυπηρετεί μόνο τους ρουσφετολογικούς στόχους της Μαξίμου Α.Ε.».

Η κυρία Γεννηματά, τόνισε πως «οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις είναι στο DNA της δημοκρατικής παράταξης. Με έργα και όχι με συνθήματα και ταμπέλες. μείς επιμένουμε στην ενίσχυση του ΑΣΕΠ, στην πλήρη αποκομματικοποίηση του κράτους. Εμείς είμαστε έτοιμοι για τις μεγάλες τομές που οδηγούν σε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό κράτος».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις