Συμβαίνει τώρα:
Πολιτική

Γεννηματά: «Μαζί δίνουμε τη μάχη κατά της πανδημίας κ. Μητσοτάκη»

Στη δευτερολογία της στη Βουλή η  Φώφη Γεννηματά σχολίασε θετικά το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν.

«Μια τέτοια συνάντηση θα μπορούσε να ήταν χρήσιμη και με την κατάλληλη προετοιμασία ώστε να μην εξελιχθεί σε φιάσκο, υπό τον απαράβατο όρο ότι θα έχει σταματήσει οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια της Τουρκίας. Θεωρώ ότι αυτό μπορεί να συμφωνηθεί εδώ μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στην εξέλιξη των εμβολισμών υπό τα δεδομένα που διαμορφώνει η ανακοίνωση της Pfizer για καθυστερήσεις στις παραδόσεις των δόσεων τονίζοντας ότι μπορεί να κυβέρνηση να εμβολιάσει ακόμη 50.000 πέραν όσων έχουν εμβολιαστεί αλλά προχωρά με αργούς ρυθμούς. Κάλεσε την κυβέρνηση να ενισχύσει το ΕΣΥ υπό τον φόβο ενός τρίτου κύματος για να μην «πιαστείτε απροετοίμαστοι».

Η κ. Γεννηματά επέμεινε απευθυνόμενη στον κ. Μητσοτάκη πως η κατάσταση τον Νοέμβριο ξέφυγε από την κυβέρνηση και δεν ευσταθεί ότι υπήρξε απότομη άνοδος και πρόσθεσε ότι αμφισβητείται η μεθοδολογία στην καταγραφή των κρουσμάτων κι έτσι δεν είναι αξιόπιστα τα στοιχεία προς τους επιστήμονες.

Για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών στις επιχειρήσεις και την οικονομία σημείωσε πως απαιτούνται άμεσα μέτρα στήριξης στα οποία μεταξύ άλλων να περιλαμβάνονται γενναία ρύθμιση των οφειλών, το 80% τη πληρωτέας προκαταβολής να ρυθμιστεί, να παγώσουν άμεσα οι πλειστηριασμοί .

«Όλοι μαζί δίνουμε την μάχη κ. Πρωθυπουργέ, απέναντι στη πανδημία. Δεν είμαστε αντίπαλοι. Ακούστε τις προτάσεις μας για να την ξεπεράσουμε», κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέο μήνυμα Μαρινάκη στους αγρότες: «Δεν λειτουργούμε με όρους τελεσίγραφων» - Τρίτη στις 13.00 το πρώτο ραντεβού με τον πρωθυπουργό
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα μέτρα, υπενθυμίζοντας τις ενισχύσεις που έχουν δοθεί έως σήμερα
Παύλος Μαρινάκης
67
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Πυρά της αντιπολίτευσης για συγκάλυψη και αποκλεισμό μαρτύρων – «Αφήστε τα παραμυθάκια», «Επιλέγετε τη συσκότιση»
Οι πρώτοι που θα καταθέσουν είναι ο Μωυσίδης Αντώνιος, πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ και ο Καργιώτης Ιωάννης, πρώην αντιπρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ
Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Κωστής Χατζηδάκης: «Θα είναι τελείως ακατανόητο οι αγρότες να μην έρθουν στον διάλογο» – Εισηγήσεις στα μπλόκα να μην πάνε στο ραντεβού με Μητσοτάκη
«Να σε καλεί ο πρωθυπουργός και να αρνείσαι να μην πηγαίνεις, δεν έχει προηγούμενο ούτε στην Ελλάδα» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, την ώρα που οι αγρότες από τα μεγάλα μπλόκα σκέφτονται να μην προσέλθουν στη συνάντηση
Μπλόκα αγροτών
52