Πολιτική

Γεννηματά: «Μαζί δίνουμε τη μάχη κατά της πανδημίας κ. Μητσοτάκη»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στη δευτερολογία της στη Βουλή η  Φώφη Γεννηματά σχολίασε θετικά το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν.

«Μια τέτοια συνάντηση θα μπορούσε να ήταν χρήσιμη και με την κατάλληλη προετοιμασία ώστε να μην εξελιχθεί σε φιάσκο, υπό τον απαράβατο όρο ότι θα έχει σταματήσει οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια της Τουρκίας. Θεωρώ ότι αυτό μπορεί να συμφωνηθεί εδώ μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στην εξέλιξη των εμβολισμών υπό τα δεδομένα που διαμορφώνει η ανακοίνωση της Pfizer για καθυστερήσεις στις παραδόσεις των δόσεων τονίζοντας ότι μπορεί να κυβέρνηση να εμβολιάσει ακόμη 50.000 πέραν όσων έχουν εμβολιαστεί αλλά προχωρά με αργούς ρυθμούς. Κάλεσε την κυβέρνηση να ενισχύσει το ΕΣΥ υπό τον φόβο ενός τρίτου κύματος για να μην «πιαστείτε απροετοίμαστοι».

Η κ. Γεννηματά επέμεινε απευθυνόμενη στον κ. Μητσοτάκη πως η κατάσταση τον Νοέμβριο ξέφυγε από την κυβέρνηση και δεν ευσταθεί ότι υπήρξε απότομη άνοδος και πρόσθεσε ότι αμφισβητείται η μεθοδολογία στην καταγραφή των κρουσμάτων κι έτσι δεν είναι αξιόπιστα τα στοιχεία προς τους επιστήμονες.

Για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών στις επιχειρήσεις και την οικονομία σημείωσε πως απαιτούνται άμεσα μέτρα στήριξης στα οποία μεταξύ άλλων να περιλαμβάνονται γενναία ρύθμιση των οφειλών, το 80% τη πληρωτέας προκαταβολής να ρυθμιστεί, να παγώσουν άμεσα οι πλειστηριασμοί .

«Όλοι μαζί δίνουμε την μάχη κ. Πρωθυπουργέ, απέναντι στη πανδημία. Δεν είμαστε αντίπαλοι. Ακούστε τις προτάσεις μας για να την ξεπεράσουμε», κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΚΚΕ κατά Μαρινάκη και Κυρανάκη: «Η θεωρία των δύο άκρων είναι κεντρική κυβερνητική γραμμή»
Ο Περισσός κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποσυνδέει τη ναζιστική ιδεολογία από τα εγκλήματα της οργάνωσης - Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις ποινικές καταδίκες
Κυρανάκης, ΚΚΕ, Μαρινάκης
Κυβερνητικές πηγές κατά ΠΑΣΟΚ: «Ας σταματήσουν να αναζητούν δήθεν “κρυφές ατζέντες” και ας απαντήσουν για τη δική τους»
Η νέα απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη στις κυβερνητικές πηγές, με αιχμές για τον εκλογικό πήχη του 25% και τις δηλώσεις Καράογλου - «Ας πείσουν πρώτα τους βουλευτές τους»
Μέγαρο Μαξίμου
Καράογλου: Η ΝΔ να απευθυνθεί σε Ελληνική Λύση, Νίκη, Λατινοπούλου, Σαμαρά και Καρυστιανού αν δεν πετύχει αυτοδυναμία – ΠΑΣΟΚ: «Αποκαλύφθηκε η κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη»
Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης εισηγείται άνοιγμα σε κόμματα στα δεξιά της παράταξης, με τη Χαριλάου Τρικούπη να κάνει λόγο για σχέδιο συγκυβέρνησης με την Ακροδεξιά
Θεόδωρος Καράογλου, ΝΔ
ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα: «Τον ακούγαμε και ήταν σαν να ακούμε τον Μητσοτάκη» – Βολές για «νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη»
Σφοδρή επίθεση της Χαριλάου Τρικούπη στον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΕΛΑΣ για τη 13η σύνταξη και τις οικονομικές του θέσεις - «Έταξε τα πάντα στους πάντες για να κάνει τα ακριβώς ανάποδα»
ΠΑΣΟΚ, Γραφεία Χαριλάου Τρικούπη