Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Γεννηματά: Οι προτάσεις Νίμιτς θα πρέπει να απορριφθούν – Σεβόμαστε όσους διαδήλωσαν για την Μακεδονία

Γεννηματά: Οι προτάσεις Νίμιτς θα πρέπει να απορριφθούν – Σεβόμαστε όσους διαδήλωσαν για την Μακεδονία

Ευθύνες σε κυβέρνηση και ΝΔ επιρρίπτει η Φώφη Γεννηματά για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, κατηγορώντας τους ότι διχάζουν τον Ελληνικό λαό. Παράλληλα τονίζει ότι οι προτάσεις Νίμιτς θα πρέπει να απορριφθούν.

Όπως τονίζει η κ. Γεννηματά, η κυβέρνηση, με τη διγλωσσία και τις άστοχες εν κρυπτώ διαπραγματευτικές κινήσεις, υπονόμευσε την αναγκαία πολιτική συναίνεση, παραβλέπει το κεκτημένο της ενδιάμεσης συμφωνίας, ακολουθώντας έναν δρόμο που οδηγεί στη σαλαμοποίηση της «λύσης».

«Είναι ανεπίτρεπτη και καταδικασμένη σε αποτυχία η πολιτική εκμετάλλευση που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει. Ταυτόχρονα, επικρίνει τη ΝΔ πως “διολισθαίνει σε ακροδεξιές λογικές και αναθερμαίνει το αδιέξοδο και ένοχο παρελθόν της”.

Για το συλλαλητήριο, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει: «Σεβόμαστε και ακούμε τις γνήσιες εκφράσεις πατριωτισμού και τις ευαισθησίες των Ελλήνων».

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, επιβάλλεται συνολική λύση πακέτο, σε ενιαία συνθήκη, με σύνθετη ονομασία και νομικά δεσμευτικές ρυθμίσεις για τα θέματα αλυτρωτισμού και παραχάραξης της ιστορίας. «Οποιαδήποτε άλλη φόρμουλα λύσης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή» υπογραμμίζει.

Τέλος, επιμένει στην πρότασή της για τη σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ώστε να διαμορφωθεί εθνική γραμμή, σημειώνοντας ότι πρέπει να απορριφθούν οι προτάσεις Νίμιτς γιατί δεν μπορούν να αποτελέσουν βάση για συνολκή λύση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις