Πολιτική

Γεννηματά σε Τσίπρα: Πρέπει να αποκτήσετε επαφή με τη Γη

Από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά έστρεψε τα βέλη της πρωτίστως στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και στην ΝΔ για την άρνησή τους να δείξουν συναίνεση με βάση την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για αναλογικό εκλογικό σύστημα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Να μη κοιτούν λοιπόν προς τα εμάς όσοι ψάχνουν είτε άλλοθι και δεκανίκια είτε ″πρόθυμους και χρήσιμους ηλιθίους″. Σε μας να κοιτάξουν, όταν μπορούν να μας κοιτάξουν στα μάτια», τόνισε η Φώφη Γεννηματά κλείνοντας την ομιλία της, καθιστώντας σαφές ότι, δεν θα στηρίξει την κυβερνητική πρόταση. «Επιχειρήθηκε, από πολλές πλευρές, μεγάλη σπέκουλα αναφορικά με τη θέση του ΠΑΣΟΚ. Καλώς ή κακώς, κάποιοι ξέρουν να κάνουν πολιτική μόνο με τρολς και ″παπαγαλάκια″. Δεν μας αγγίζει ούτε η σπέκουλα, ούτε το ″τρολάρισμα″», συνέχισε.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επανέλαβε την πρότασή της για συναίνεση στο ζήτημα του εκλογικού νόμου, ενώ έστειλε μήνυμα σε στελέχη στο εσωτερικό του κόμματός της λέγοντας ότι, η θέση για κυβερνητική συνεργασία είναι σαφής και δεδομένη. «Η θέση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τα θέματα κυβερνητικών συνεργασιών είναι σαφής, δεδομένη, αδιαπραγμάτευτη και ανταποκρίνεται στο λαϊκό αίτημα και αίσθημα. Ισχυρή κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης, ευρείας πολιτικής συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, που θα υπηρετήσει μια καθαρή Εθνική Γραμμή εξόδου από την κρίση, αλλά θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις παθογένειες που την προκάλεσαν.

Το ξεκαθαρίζω λοιπόν, μην γίνει κανένα λάθος. Η λεηλασία της Δημοκρατικής Παράταξης έλαβε τέλος! Όσοι ονειρεύονται να γίνουν υπουργοί του Τσίπρα ή του Μητσοτάκη με την Δημοκρατική Συμπαράταξη τσόντα, να φροντίσουν έγκαιρα να χωρέσουν και στα ψηφοδέλτια τους!»

Με οξείς τόνους άσκησε κριτική στη κυβέρνηση κάνοντας λόγο για λάθος συζήτηση, σε λάθος χρόνο, με λάθος τρόπο και απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό τόνισε: «Κάποια στιγμή πρέπει να αποκτήσετε επαφή με την Γη. Οι εξελίξεις άλλωστε στην ευρύτερη περιοχή δεν αφήνουν περιθώρια για άλλους τακτικισμούς. Λοιπόν για να τελειώνουμε, μην αναζητάτε σε εμάς συνενόχους στα τερτίπια σας. Ψάξτε αλλού για θηράματα στις παγίδες σας».

«Η ολοκληρωμένη πρόταση μας είναι μια πράξη ευθύνης που προσφέρει την δυνατότητα για ισχυρή κυβέρνηση με πραγματική λαϊκή πλειοψηφία, ικανή να υλοποιήσει την Εθνική Γραμμή εξόδου από την κρίση που έχει ανάγκη ο τόπος. Πρόταση χωρίς “κόλπα”, τυχοδιωκτισμούς και μικροκομματικά παιχνίδια, όπως αυτά που εξελίσσονται σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Δημοκρατία».

Η Φώφη Γεννηματά μίλησε ακόμη για τεχνάσματα, διαδικασία fast truck, καθώς και για αποσπασμαστικές επιλογές εκ μέρους της κυβέρνησης και πως με τις επιλογές της παίζει το παιχνίδι του κ. Μητσοτάκη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Χαρδαλιάς: «Μηδενική ανοχή και σε νομικό επίπεδο για τους υπαίτιους της πυρκαγιάς στη Δυτική Αττική»
Η Περιφέρεια Αττικής καταθέτει δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας του εμπρησμού που φέρεται να τελέστηκε στις 31 Ιουλίου στη Βοιωτία
Η επόμενη ημέρα της φωτιάς στη Δυτική Αττική
Μιχάλης Χουρδάκης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Μου πήρε το γραφείο στη Βουλή και όταν ρώτησα πού θα κάθομαι μου είπε στις σκάλες»
«Ένας βασικός λόγος που με διέγραψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν ότι δεν δέχτηκα να κάνω χατίρια και χάρες σε ό,τι αφορά συνεργάτες, και όχι μόνο»
Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2025. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
22
Στο Πόρτο Γερμενό σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης: «Η κλιματική κρίση δεν μπορεί να είναι άλλοθι»
Έδωσε το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει το κόμμα του μόλις σβήσουν οι φωτιές και «κάτσει η σκόνη», διερωτώμενος ποιος είχε την ευθύνη του εναέριου συντονισμού στην Ψάθα και ποια πρωτόκολλα ίσχυαν
O Νίκος Ανδρουλάκης
Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για τις φωτιές: Αεροσκάφη Diamond παρέμειναν καθηλωμένα λόγω έλλειψης χειριστών
Κεντρικό σημείο της αντιπολιτευτικής επιχειρηματολογίας αποτελεί το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ», το οποίο είχε παρουσιαστεί από την κυβέρνηση ως η μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στην Πολιτική Προστασία
Πυροσβεστικό ελικόπτερο 7
Ο Αυγερινός τρολάρει την Καρυστιανού ενώ συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»: Από την «υφαρπαγή» στην… «απαγωγή» της ηγεσίας
Το Πολιτικό Συμβούλιο του κινήματος καταγγέλλει «εσωτερική άλωση», ο γνωστός δημοσιογράφος και πρώην συνεργάτης της απαντά με σαρκαστικό βίντεο, ενώ η Κατερίνα Μουτσάτσου, η Μαρία Ιωαννίδου και ο Τάκης Κοτσόργιος ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το κόμμα
Μαρία Καρυστιανού και Θανάσης Αυγερινός
26
Στους πυροσβέστες στα Βίλια ο Στέφανος Κασσελάκης: «Τώρα είναι η ώρα και της βοήθειας και των ευθυνών»
Ο πρόεδρος των Δημοκρατών επισκέφθηκε τις πυρόπληκτες περιοχές, παρέδωσε είδη πρώτης ανάγκης στους πυροσβέστες και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των πυρκαγιών
Κασσελάκης, πυροσβέστες, Βίλλια
Νίκος Ανδρουλάκης από τη Βοιωτία: «Να σταματήσουμε να κλαίμε πάνω από τα καμένα»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε τις πυρόπληκτες περιοχές, κάλεσε την κυβέρνηση να επιταχύνει τις αποζημιώσεις και έθεσε ερωτήματα για τον εναέριο συντονισμό στη σύγκρουση των πυροσβεστικών ελικοπτέρων στην Ψάθα
Ανδρουλάκης, Βοιωτία