Πολιτική

Γεννηματά: Σοβαρές οι ευθύνες της κυβέρνησης για το τρίτο κύμα της πανδημίας

Με αφορμή την αυριανή, μέσω τηλεδιάσκεψης, τρίτη ψηφιακή περιοδεία του Κινήματος Αλλαγής στα Δωδεκάνησα και το Νότιο Αιγαίο, η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου.

Η κ. Γεννηματά, μεταξύ άλλων, καταλογίζει σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του τρίτου κύματος της πανδημίας. Το τρίτο κύμα βρίσκεται, όπως είπε, εκτός ελέγχου, με αποτέλεσμα να έχει εξαντληθεί η υπομονή των πολιτών και η αντοχή της οικονομίας.

«Φταίνε τώρα οι μεταλλάξεις και οι πολίτες που δεν συμμορφώθηκαν. Και όχι τα λάθη και οι παραλείψεις της πολιτικής τους, το ακορντεόν, ο συνωστισμός στα ΜΜΜ, στα σχολεία και στους εργασιακούς χώρους. Καμιά αυτοκριτική για την εγκατάλειψη του ΕΣΥ, όπου υποδομές και εργαζόμενοι λειτουργούν σε οριακές συνθήκες. Τώρα μιλούν για δήθεν έξυπνα μέτρα, που είναι μια από τα ίδια. Η έλλειψη διαφάνειας στη λήψη αποφάσεων, η παραβίαση των μέτρων ακόμα και από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, οι “απ’ το παράθυρο” γαλάζιοι εμβολιασμοί, έχουν πια ραγίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Έχουμε προτείνει ολοκληρωμένη δέσμη πρωτοβουλιών, επιτέλους ας σοβαρευτούν και ας μας ακούσουν», αναφέρει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Σχετικά με την ανάκαμψη της οικονομίας η Φώφη Γεννηματά επαναλαμβάνει τις προτάσεις του κόμματός της και ειδικά για την ενίσχυση της ανάπτυξης των νησιών τονίζει: «Η επόμενη μέρα απαιτεί για τα νησιά μας ένα ειδικό σχέδιο με ρήτρα νησιωτικότητας. Πρώτα απ’ όλα για την υγεία, όπου θα χρειαστούν ειδικές πολιτικές, ιδιαίτερα για τα μικρά νησιά και βέβαια για την οικονομία με πρώτο βήμα την επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ και τα μέτρα στήριξης ανταγωνιστικότητας του τουρισμού».

«Ο πρωθυπουργός δεν δέχθηκε εθνική συνεννόηση για τα ελληνοτουρκικά»

Οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις για την Ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα συμπίπτουν με έντονη προκλητικότητα από την Τουρκία. Η Φώφη Γεννηματά επικρίνει τον πρωθυπουργό καθώς, όπως λέει, δεν δέχθηκε να υπάρξει εθνική συνεννόηση, όπως είχε προτείνει και «επέλεξε να προχωρά μόνος, με πολιτική κατευνασμού, αμήχανης και εκ των υστέρων αντίδρασης στις προκλήσεις των γειτόνων μας με αδικαιολόγητη διστακτικότητα και έλλειψη αποφασιστικότητας, τη στιγμή που η Τουρκία αλωνίζει στο Αιγαίο».

Καταλογίζει στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως απέτυχε να πείσει τους εταίρους για την επιβολή αυστηρών κυρώσεων, ούτε να διασφαλίσει δέσμευση της Άγκυρας για αποφυγή προκλητικών ενεργειών έστω όσο εξελίσσονται οι διερευνητικές. «Δεν λαμβάνει καμία πρωτοβουλία στην Ευρώπη να αφαιρεθούν τα κλειδιά του μεταναστευτικού – προσφυγικού από τον κ. Ερντογάν ώστε να πάψει να εκβιάζει. Η υποχωρητικότητα της ελληνικής πλευράς πρέπει να τελειώσει γιατί δεν οδηγεί στην αποτελεσματική υπεράσπιση των δικαίων μας», υπογραμμίζει.

Τέλος για το κίνημα #Metoo καλεί σε υπεράσπιση και βοήθεια των θυμάτων για να σπάσει παντού η σιωπή και να προωθηθούν όλες οι «αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε να υπάρχουν επαρκείς δικλείδες ασφαλείας με στόχο καμία ψυχή και κανένα σώμα να μην βιώσει στο μέλλον ανάλογες οδυνηρές εμπειρίες κακοποίησης και βίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση και για τις μεταβολές στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ
«Μας χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με μία κυβέρνηση, που είναι επικίνδυνη για τη χώρα, διευρύνει τις ανισότητες και μοιράζει στα καρτέλ τον πλούτο της χώρας» λένε στη Χαριλάου Τρικούπη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27