Πολιτική

Γεννηματά: Θα εμβολιαστώ στις 4 Ιανουαρίου – Η κυβέρνηση καθυστέρησε να πάρει μέτρα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στις 4 Ιανουαρίου πρόκειται να εμβολιαστεί η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι το εμβόλιο είναι ένα πολύ σημαντικό όπλο όμως δεν σημαίνει ότι τελειώνει ο πόλεμος απέναντι στην πανδημία με τον εμβολιασμό, ούτε χρειάζεται εφησυχασμός.

«Έχουμε δρόμο ακόμα. Χρειαζόμαστε μία οργανωμένη στρατηγική, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να φτάσουμε επιτέλους στο τέλος του προβλήματος» πρόσθεσε και σχολίασε ότι για την καμπάνια ενημέρωσης του ελληνικού λαού, η κυβέρνηση δεν είναι μόνη, έχουμε συμβάλει όλοι. «Θα χρειαστεί να βάλουμε πλάτη οι πολιτικοί αρχηγοί για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός και να δείξει εμπιστοσύνη στο εμβόλιο και νομίζω σε αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε όλοι. Έχω συνεννοηθεί με τον υπουργό Υγείας και θα εμβολιαστώ στις 4 Ιανουαρίου. Πρέπει να προηγηθούμε για να δώσουμε το παράδειγμα, να δείξουμε στον ελληνικό λαό ότι μπορεί να εμπιστευτεί το εμβόλιο».

Η Φώφη Γεννηματά σημείωσε ότι η κατάσταση και τα μέτρα στη Δυτική Αττική και στη Βόρειο Ελλάδα δείχνουν ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε και τα λάθη της και οι παραλήψεις της είχαν πολύ μεγάλο κόστος σε ανθρώπινες ζωές, στην υγεία των πολιτών και προφανώς στην οικονομία. «Αυτά δεν πρέπει να επαναληφθούν και γι’ αυτό έχουμε παρουσιάσει ολοκληρωμένη πρόταση για το ασφαλές άνοιγμα. Να ξεφύγουμε από τα οριζόντια μέτρα γιατί δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας», ανέφερε.

Ειδικότερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι η πρόταση που έχει καταθέσει μιλά για σταδιακό άνοιγμα που βασίζεται στα μαζικά τεστ, τα οποία δείχνουν ποια είναι τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.

«Με επαναλαμβανόμενα τεστ να έχουμε τον πλήρη έλεγχο της κάθε περιοχής και να μην τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα όπως κάνει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση», επεσήμανε η κ. Γεννηματά. «Δεν γίνεται, όμως, να ανοίγουμε περιοχές που έχουν πρόβλημα και μετά από μία εβδομάδα να λέμε κάναμε λάθος και πάμε σε πολύ πιο σκληρά μέτρα. Είναι απλό και ρεαλιστικό σχέδιο, είναι εφικτό μπορεί να υλοποιηθεί αύριο το πρωί. Χρειάζεται βούληση.

Χρειάζεται σοβαρό σχέδιο για τους εμβολιασμούς, όχι σαν αυτό για το ΕΣΥ που στην πραγματικότητα δεν υπήρχε», τόνισε η κ. Γεννηματά και υπογράμμισε πως χρειάζεται απόλυτη διαφάνεια για να μην υπάρξει ταλαιπωρία των πολιτών, να είναι όλα καλά οργανωμένα.

Οσο αφορά την στήριξη της οικονομίας των επιχειρήσεων και των εργαζομένων η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι η κυβέρνηση παίρνει τα μέτρα με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και δεν στηρίζουν τη μεσαία τάξη, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες που είναι αντιμέτωποι με αδιέξοδα και λουκέτα και τους εργαζόμενους που είναι αντιμέτωποι με την ανεργία.

«Στηρίζουν μόνο τους πολύ ισχυρούς. Αυτό είναι αδιανόητο. Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις. Χρειάζεται ένα πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής για το 2021, τουλάχιστον αντίστοιχο με το 2020, χρειάζεται κούρεμα υποχρεώσεων και σταθερά 120 δόσεις, ενώ εμείς προτείνουμε και 30% έκπτωση στους συνεπείς και απάλειψη προστίμων και προσαυξήσεων. Διαφορετικά θα δούμε χιλιάδες λουκέτα στην αγορά. Χρειάζεται 100% κάλυψη από το κράτος των ασφαλιστικών εισφορέων με ρήτρα διατήρησης θέσεων εργασίας», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κοινό ανακοινωθέν Ελλάδας και ΗΠΑ: Αμυντικές συμφωνίες 4 δισ. δολαρίων και εμβάθυνση ενεργειακών σχέσεων στον Στρατηγικό Διάλογο Γεραπετρίτη – Ρούμπιο
Τι συμφωνήθηκε στον 6ο Στρατηγικό Διάλογο - Άμυνα, επενδύσεις, ενέργεια, νέες τεχνολογίες και πολιτιστική κληρονομιά στην ατζέντα
Μάρκο Ρούμπιο και Γιώργος Γεραπετρίτης
H ομιλία - αποθέωση στην Ελλάδα του Μάρκο Ρούμπιο, το δώρο του Προέδρου της Δημοκρατίας και το δείπνο με ελληνικές γεύσεις
Τα αμερικανικά ΜΜΕ αλλά και όλου του κόσμου αναφέρονταν το βράδυ της Τετάρτης (7/10/26) στην εικόνα του Αμερικανού ΥΠΕΞ μπροστά από την Ακρόπολη, να στέλνει τα πιο θερμά μηνύματα για τις σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ
Mark Schiefelbein
84
Η Ελλάδα στο επίκεντρο της αμερικανικής στρατηγικής – Το μήνυμα Ρούμπιο από την Αθήνα και η συνάντηση με Μητσοτάκη
Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ενέργεια και τη συνδεσιμότητα, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει επενδύσει σημαντικούς πόρους ώστε να καταστεί σημείο εισόδου αμερικανικού LNG στην Ευρώπη
Μητσοτάκης και Ρούμπιο
5
Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου για τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ρούμπιο – Στο επίκεντρο άμυνα, ενέργεια και γεωπολιτικές εξελίξεις
Ελλάδα και ΗΠΑ επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για στενότερη συνεργασία - Στην ατζέντα Ουκρανία, Ιράν, Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειος
Μητσοτάκης και Ρούμπιο