Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Γεννηματά: Το Υπερταμείο δεν μπορεί να είναι Δούρειος Ίππος για το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας

Γεννηματά: Το Υπερταμείο δεν μπορεί να είναι Δούρειος Ίππος για το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας
photo intime

Συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων στο Ελληνικά Πετρέλαια είχε το μεσημέρι της Τρίτης η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά τόνισε πως «το Υπερταμείο δεν μπορεί να είναι Δούρειος Ίππος για το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας» και εξέφρασε την αντίθεσή της στην επιλογή της κυβέρνησης να πουλήσει το ποσοστό του Δημοσίου, ενώ την κατηγόρησε ότι υλοποιεί τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Προχωρά στην πώληση της συμμετοχής του Δημοσίου σε αυτά και στην απώλεια σημαντικών πόρων και των καταστατικών δικαιωμάτων του στην εταιρεία, κατά σκανδαλώδη τρόπο, αφού είναι γνωστό ότι η πώληση έστω και μισής μονάδας κάτω από το ελάχιστον ποσοστό του δημοσίου παραδίδει άνευ οιουδήποτε ανταλλάγματος τον όμιλο σε άλλα χέρια», επεσήμανε η κ. Γεννηματά και ζήτησε να αλλάξει άμεσα ο ρόλος του Υπερταμείου.

Όπως τόνισε η κ. Γεννηματά, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με τη βοήθεια εκατοντάδων εργαζομένων, μετέτρεψαν τα ΕΛΠΕ, σε ένα όμιλο επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογικής στάθμης, υψηλής κερδοφορίας, με διεθνή δραστηριότητα, ενώ αναδεικνύονται ως κρίσιμος παράγοντας στην ενεργειακή πολιτική της χώρας και στο μείζον θέμα των υδρογονανθράκων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις