Πολιτική

Γεννηματά: Χορτάσαμε από λόγια! Απαιτούμε από την Ευρώπη αλλαγή πολιτικής και πράξεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για την τουρκική προκλητικότητα και τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις μίλησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλή.

Η κ. Γεννηματά εξέφρασε έντονες επιφυλάξεις για τις δεσμεύσεις της Ευρώπης και τους φόβους της για όσα υποσχέθηκαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες ενώπιον του Κυριάκου

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε πως αν χρειαστεί να γίνει χρήση και του ΒΕΤΟ από ελληνικής πλευράς και ζήτησε εθνική συνεννόηση με τη σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε «λόγια παρηγοριάς» όσα ανέφεραν οι επικεφαλής των τριών θεσμικών οργάνων της ΕΕ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό στις Καστανιές κι άσκησε δριμεία κριτική για το γεγονός ότι δεν ορθώνουν ανάστημα στην επιθετικότητα και τις προκλήσεις του Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως είπε η κ. Γεννηματά «Οι ηγέτες της Ε.Ε. θα φύγουν και εμείς θα μείνουμε με τα λόγια παρηγοριάς. Δεν μας αρκεί. Δεν μας ταιριάζει. Δεν δικαιώνονται έτσι οι προσπάθειες του Ελληνικού λαού. Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που θέλουμε. Που φοβάται να ορθώσει το ανάστημά της απέναντι στον Ερντογάν».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. «Χορτάσαμε από λόγια. Απαιτούμε από την Ευρώπη αλλαγή πολιτικής και συγκεκριμένες πράξεις. Δεν μπορεί να συνεχίζουν να μας λένε κατάμουτρα ότι και μετά από τις ενέργειες του κ. Ερντογάν, θεωρούν ισχυρή κι εφαρμόσιμη την Κοινή Δήλωση. Δεν μπορεί να μας προκαταβάλλουν μισθώματα για να συνεχίζουμε να είμαστε αποθήκη ψυχών». Απευθυνόμενη στον κ. Μητσοτάκη σημείωσε: «Αναρωτιέμαι επιτέλους τι ακριβώς ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες ο κ. Μητσοτάκης. Θεωρεί ότι είναι αρκετά τα όσα ακούστηκαν από αυτούς; Εμείς απαντάμε ΟΧΙ».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι οι πολίτες απαιτούν αποφασιστική δράση και εθνική συνεννόηση , σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία και πως ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να πορεύεται μόνος του. «Μόνη λύση να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι είμαστε αποφασισμένοι. Ότι θα θέσουμε ακόμη και veto σε κρίσιμες αποφάσεις της Ε.Ε., εάν αυτή δεν αφαιρέσει τα κλειδιά του προσφυγικού από τον κ. Ερντογάν. Επαναλαμβάνω ότι είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη διαμόρφωση μιας Εθνικής Γραμμής, που θα υπερασπίσει αποτελεσματικά τα σύνορα και την ασφάλειά μας. Χωρίς λογικές κομματικού οφέλους, με μόνο κριτήριο τα πραγματικά συμφέροντα της χώρας και του λαού μας. Γι’ αυτό και θεωρώ ότι είναι όσο ποτέ αναγκαία κ. Μητσοτάκη, άμεση σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Ο ελληνικός θέλει να νιώθει σιγουριά και ασφάλεια και ότι υπάρχει εθνική γραμμή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα βρίσκεται στο απόγειο της ισχύος της – Αν χρειαστεί θα πει και πάλι το μεγάλο «Όχι»
«Η Ελλάδα έχει μία οικονομία δυνατή, μία άμυνα που έχει θωρακιστεί και μία διπλωματία που είναι στο ισχυρότερο σημείο από ποτέ» υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών
O υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης
Το τελεσίγραφο του ΣΥΡΙΖΑ έληξε, η έξοδος προς την ΕΛΑΣ μόλις αρχίζει
Η προθεσμία της Κουμουνδούρου πέρασε χωρίς παραιτήσεις. Τώρα το βλέμμα στρέφεται στους τέσσερις που, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζονται να παραδώσουν τις έδρες τους και να κάνουν το επόμενο βήμα
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 6
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι τρεις ελληνικές πρωτοβουλίες για την ενέργεια πήραν πράσινο φως από τους Ευρωπαίους ηγέτες
«Σε ό,τι μας αφορά, αυτήν την εβδομάδα προχωρήσαμε σε νέα μέτρα για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 42