Πολιτική

Γεωργιάδης: «Ανοικτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου ανεμβολίαστων στο λιανεμπόριο»

Η επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα παραμένει δύσκολη με τον Άδωνι Γεωργιάδη να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου σε καταστήματα του λιανεμπορίου για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Η πιθανότητα να εξαφανίσουμε τον ιό στην Ελλάδα ενώ έχουμε ανοιχτά τα σύνορά μας και έχουμε δεκάδες χιλιάδες τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο νομίζω δεν είναι εφικτή, αυτό που μπορούμε να πετύχουμε είναι να τον ελέγχουμε να τον περιορίσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ προσθέτοντας ότι «ετοιμαζόμαστε για αύξηση τουρισμού τον Αύγουστο».

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί αποδίδουν σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης λέγοντας πως «έχει μειωθεί ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων γιατί πήραμε μέτρα που αρχίζουν και αποδίδουν. Σήμερα υπάρχει πίεση ως προς τις εισαγωγές, όχι όμως ως προς τις ΜΕΘ που είναι και το πιο κρίσιμο».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη όπου δημιουργείται πρόβλημα όπως στη Μύκονο να παρεμβαίνει. Στη Μύκονο ανέφερε ότι ο ρυθμός αύξησης της μετάδοσης έπεσε στο μισό. «Έγινε σαφές στη Μύκονο ότι αυτή η ιστορία με τα πάρτι δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Δεν απέκλεισε εξάλλου το ενδεχόμενο να μην επιτρέπεται στους ανεμβολίαστους να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους πχ. καταστήματα λιανεμπορίου αν η πανδημία επιδεινωθεί προς το φθινόπωρο. Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν θα εφαρμοστεί το μοντέλο της εστίασης και στο λιανεμπόριο απάντησε…. «Αναλόγως της εξέλιξης της πανδημίας».

«Η κυβέρνηση δεν κάνει διαχωρισμούς»

Ωστόσο πρόσθεσε ότι υπάρχουν δύο σενάρια: το ένα είναι η πανδημία να σβήσει και να εξαφανιστεί και το άλλο είναι η πανδημία να σημειώσει έκρηξη και να επιβεβαιώσει τα σενάρια των γιατρών που λένε ότι σε διάστημα 12 μηνών θα κολλήσουν όλοι οι ανεμβολίαστοι και αρκετοί από τους εμβολιασμένους.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να ληφθούν οριζόντια μέτρα και σε αλλά νησιά όπως για παράδειγμα στην Κρήτη ο Αδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «το κράτος είναι κράτος και αν θα χρειαστεί θα πάρει μέτρα και θα τα επιβάλλει. Η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, δεν κάνει διαχωρισμούς».

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για κάποιες επαγγελματικές ομάδες εξήγησε ότι «δεν είμαστε τύραννοι. Έπρεπε να συμβεί αυτό έγινε σημείωσε, αλλά πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα είναι ο πρώτος που θα στεναχωρηθεί για κάποιον ανεμβολίαστο εργαζόμενο που θα χάσει τη δουλεία του».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μέσα στον Μάρτιο η τελική εισήγηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση – Μηδενική ανοχή στα κυκλώματα των διακινητών
Στη Συνταγματική Αναθεώρηση και στην τραγωδία στη Χίο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυριακάτικη...
Κυριάκος Μητσοτάκης 12
Ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνει την αλλαγή ονόματος του Κινήματος Δημοκρατίας σε Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο
«Ήρθε η ώρα για ένα άλμα που θα μετατρέψει την πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Γκάζι σε μια νέα δημοκρατική παράταξη, αντάξια των ευρωπαϊκών προτύπων» τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης
29
Πιερρακάκης: «Η έλλειψη αποτελεσματικότητας, διαβρώνει την εμπιστοσύνη σε πολλές κοινωνίες»
«Η ισορροπία στη διακυβέρνηση λείπει από πολλά μέρη του κόσμου, ανάμεσα σε σημαντικές παραμέτρους» λέει ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Ανδρουλάκης στο TikTok: «Με το GenRent έχουμε ολοκληρωμένη απάντηση στο ζήτημα στέγασης»
Το GenRent αποσκοπεί σε περιορισμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης, κατάργηση της golden visa, πλαφόν στην αύξηση ενοικίων, θέσπιση ανώτατων μισθωμάτων για ακίνητα που δεν πληρούν βασικές προδιαγραφές
Νίκος Ανδρουλάκης