Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Γεωργιάδης για ακρίβεια: Στο τραπέζι και η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα

Γεωργιάδης για ακρίβεια: Στο τραπέζι και η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα

Στις επιπτώσεις της ακρίβειας και στο ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής (10.04.2022) στον ΣΚΑΪ. Εξήγησε δε ότι δεν είναι δυνατό κάθε εβδομάδα να ανακοινώνονται μέτρα από την κυβέρνηση, γιατί τότε θα χαθεί ο έλεγχος.

Αναφερόμενος στα μέτρα της κυβέρνησης κατά της ακρίβειας, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι «το σενάριο υπάρχει στο τραπέζι και η μείωση του ΦΠΑ εξετάζεται από το Υπ. Οικονομικών». Εξήγησε δε ότι «το αν θα γίνει η όχι είναι απόφαση του οικονομικού επιτελείου που πρέπει να λάβει υπόψιν του κι άλλους παράγοντες». «Εξ όσων γνωρίζω μελετάται να μειωθεί σε ορισμένα είδη στο 6%», πρόσθεσε. 

Παράλληλα εξήγησε ότι δεν είναι δυνατό κάθε εβδομάδα να ανακοινώνονται κάποια μέτρα από την κυβέρνηση, γιατί τότε θα χαθεί ο έλεγχος. «Πρέπει δώσουμε λίγο χρόνο να δούμε πως θα πάνε τα μέτρα που ψηφίσαμε, πρέπει να χειριστούμε αυτή την κρίση σαν μαραθωνοδρόμοι και όχι σαν σαν ”κατοστάρηδες”».

«Ξέρουμε ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα, με αυτό τον πληθωρισμό θα ήταν τρελό να μην το παραδεχτούμε» είπε ο Υπουργός.

Στάθηκε δε ο κ. Γεωργιάδης και στην αισχροκέρδια λέγοντας πως από την επόμενη εβδομάδα με την ψήφιση τροπολογίας θα αρχίσουν να δημοσιοοποιούνται ονόματα εταιριών που αισχροκερδούν.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις