Πολιτική

Γεωργιάδης για επενδύσεις: “Θα τρίβετε τα μάτια σας…”!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ενθουσιασμένος ο Άδωνις Γεωργιάδης για το μέτωπο των επενδύσεων. Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι “θα έχουμε πολλά καλά νέα τις επόμενες εβδομάδες”.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο κ. Γεωργιάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 υπογράμμισε ότι “όλα τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια συνεχίζονται απρόσκοπτα”. Όπως είπε ο υπουργός, “δεν μας έχει πει ούτε ένας επενδυτής “σταματάω, μέχρι να δούμε τι θα γίνει με την Τουρκία”. Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει αναχθεί σε στρατηγικό εταίρο των Ηνωμένων Πολιτειών, παρέχει πολύ μεγάλη ασφάλεια στους δυνητικούς επενδυτές, διότι αντιλαμβάνονται ότι η θέση της Ελλάδας έχει πια αλλάξει”, πρόσθεσε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνέχισε λέγοντας, σε ό,τι αφορά στις επενδύσεις ανά την επικράτεια, “σας διαβεβαιώ ότι θα έχουμε και τις επόμενες εβδομάδες πολλά καινούργια και καλά νέα. Θα τρίβετε τα μάτια σας. Το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για την Ελλάδα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Η Ελλάδα επί Κυριάκου Μητσοτάκη έχει κερδίσει σε βαθμούς αξιοπιστίας, τη βλέπουν πλέον ως επενδυτικό προορισμό. Θα το δείτε και στην έκθεση Προόδου των Θεσμών. Εχθές (σ.σ. 20.10.2020) τελείωσε το Review, πήγε περίφημα, ως υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων λάβαμε άπειρα συγχαρητήρια για την πρόοδο που έχει συντελεστεί”.

Γεωργιάδης: Αμυντική βιομηχανία

Επίσης, ο υπουργός γνωστοποίησε σχετικά με την αμυντική βιομηχανία: “Μου ανατέθηκε το θέμα της ΕΑΒ αλλά και γενικότερα η δημιουργία μεγαλύτερων συμπράξεων στην αμυντική βιομηχανία. Ήδη, με το υπουργείο Οικονομικών, έληξε ο διαγωνισμός για την ΕΛΒΟ με μια μεγάλη ισραηλινή κοινοπραξία. Πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε καλές ειδήσεις και για τα ΕΑΣ και προχωράμε στην τελική ευθεία για το σχέδιό μας για την ΕΑΒ, που είναι πιο σύνθετο”.

ΕΣΠΑ

Σχετικά με την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, όπως είπε ο υπουργός: “Έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ. Έχουμε ανέβει από την 19η στην 8η θέση στη συνολική απορρόφηση και όπως δείχνουν τα στοιχεία, μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε φτάσει στην 3η θέση. Όσον αφορά στην απορρόφηση κονδυλίων για τον COVID-19 είμαι περήφανος γιατί το υπουργείο Ανάπτυξης πέτυχε τη 2η θέση έναντι όλων των χωρών της ΕΕ. Η Ελλάδα έτρεξε με ρυθμούς πρωτοφανείς”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά τις αντιδράσεις για το χωροταξικό για τις ΑΠΕ: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο»
Διπλή παρέμβαση από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας κατά του ελληνικού ενεργειακού σχεδιασμού – «Παράνομα» και χωρίς έννομο αποτέλεσμα τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα, απαντά η Αθήνα
Αιγαίο, άσκηση, φρεγάτες 116
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου
ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη: «Απύθμενο θράσος, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ» – «Θα ήταν υπουργός της δραχμής»
Σφοδρή απάντηση στη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών - «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από πολιτικούς που περιφέρουν τις φιλοδοξίες τους από το ένα κόμμα στο άλλο»
Κυριάκος Πιερρακάκης 16
Γιάννης Λοβέρδος: «Ανυπόστατα» τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα – «Η Ελλάδα δεν απειλείται από κανέναν»
Ο υφυπουργός Εξωτερικών για τις νέες κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τις αντιδράσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) - «Αδιανόητο» να επιχειρήσει η Αγκυρα να εμποδίσει την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Γιάννης Λοβέρδος 7
Η ΕΛ.Α.Σ. ανοίγει στεγαστικό μέτωπο με την κυβέρνηση για την «μαύρη τρύπα» των 14.000 σπιτιών
Μόλις 9.000 Βεβαιώσεις Επιλεξιμότητας λίγο πριν κλείσει η πλατφόρμα - Για «χάσμα» ανάμεσα στις εξαγγελίες και στο πραγματικό αποτέλεσμα μιλά η αντιπολίτευση, ζητώντας παράταση και πλήρη δημοσιοποίηση των στοιχείων
Ακίνητα