Πολιτική

Γεωργιάδης για επενδύσεις: “Θα τρίβετε τα μάτια σας…”!

Ενθουσιασμένος ο Άδωνις Γεωργιάδης για το μέτωπο των επενδύσεων. Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι “θα έχουμε πολλά καλά νέα τις επόμενες εβδομάδες”.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο κ. Γεωργιάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 υπογράμμισε ότι “όλα τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια συνεχίζονται απρόσκοπτα”. Όπως είπε ο υπουργός, “δεν μας έχει πει ούτε ένας επενδυτής “σταματάω, μέχρι να δούμε τι θα γίνει με την Τουρκία”. Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει αναχθεί σε στρατηγικό εταίρο των Ηνωμένων Πολιτειών, παρέχει πολύ μεγάλη ασφάλεια στους δυνητικούς επενδυτές, διότι αντιλαμβάνονται ότι η θέση της Ελλάδας έχει πια αλλάξει”, πρόσθεσε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνέχισε λέγοντας, σε ό,τι αφορά στις επενδύσεις ανά την επικράτεια, “σας διαβεβαιώ ότι θα έχουμε και τις επόμενες εβδομάδες πολλά καινούργια και καλά νέα. Θα τρίβετε τα μάτια σας. Το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για την Ελλάδα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Η Ελλάδα επί Κυριάκου Μητσοτάκη έχει κερδίσει σε βαθμούς αξιοπιστίας, τη βλέπουν πλέον ως επενδυτικό προορισμό. Θα το δείτε και στην έκθεση Προόδου των Θεσμών. Εχθές (σ.σ. 20.10.2020) τελείωσε το Review, πήγε περίφημα, ως υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων λάβαμε άπειρα συγχαρητήρια για την πρόοδο που έχει συντελεστεί”.

Γεωργιάδης: Αμυντική βιομηχανία

Επίσης, ο υπουργός γνωστοποίησε σχετικά με την αμυντική βιομηχανία: “Μου ανατέθηκε το θέμα της ΕΑΒ αλλά και γενικότερα η δημιουργία μεγαλύτερων συμπράξεων στην αμυντική βιομηχανία. Ήδη, με το υπουργείο Οικονομικών, έληξε ο διαγωνισμός για την ΕΛΒΟ με μια μεγάλη ισραηλινή κοινοπραξία. Πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε καλές ειδήσεις και για τα ΕΑΣ και προχωράμε στην τελική ευθεία για το σχέδιό μας για την ΕΑΒ, που είναι πιο σύνθετο”.

ΕΣΠΑ

Σχετικά με την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, όπως είπε ο υπουργός: “Έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ. Έχουμε ανέβει από την 19η στην 8η θέση στη συνολική απορρόφηση και όπως δείχνουν τα στοιχεία, μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε φτάσει στην 3η θέση. Όσον αφορά στην απορρόφηση κονδυλίων για τον COVID-19 είμαι περήφανος γιατί το υπουργείο Ανάπτυξης πέτυχε τη 2η θέση έναντι όλων των χωρών της ΕΕ. Η Ελλάδα έτρεξε με ρυθμούς πρωτοφανείς”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για F-16 στα κατεχόμενα: Το τι συμβαίνει στο ψευδοκράτος δεν επηρεάζει την απόφαση να προστατεύσουμε την Κύπρο
Ερωτηθείς για τις ενδεχόμενες οικονομικές επιπτώσεις από την κρίση στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε ετοιμότητα να λάβει νέα μέτρα, εφόσον αυτό καταστεί αναγκαίο
Παύλος Μαρινάκης
Μακρόν, Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης στέλνουν μήνυμα ευρωπαϊκής στήριξης στην Κύπρο
Εκτός από την Ελλάδα, τη Γαλλία και τη Βρετανία (οι βάσεις της οποίας είναι στόχος drones), τις τελευταίες ημέρες, με ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις, ενισχύουν την Κύπρο και η Ιταλία, η Ισπανία και η Ολλανδία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Εμανουέλ Μακρόν
Ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» και μοίρασε τριαντάφυλλα στις γυναίκες
«Τις γυναίκες τις σεβόμαστε, τις φροντίζουμε όσο μπορούμε, όπως μας φροντίζουν και αυτές, τις προστατεύουμε, δεν τις φερόμαστε ποτέ άσχημα και εκτιμούμε όσα κάνουν για μας», είπε μεταξύ άλλων
Άδωνις Γεωργιάδης 7