Πολιτική

Γεωργιάδης για επενδύσεις: “Θα τρίβετε τα μάτια σας…”!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ενθουσιασμένος ο Άδωνις Γεωργιάδης για το μέτωπο των επενδύσεων. Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι “θα έχουμε πολλά καλά νέα τις επόμενες εβδομάδες”.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο κ. Γεωργιάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 υπογράμμισε ότι “όλα τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια συνεχίζονται απρόσκοπτα”. Όπως είπε ο υπουργός, “δεν μας έχει πει ούτε ένας επενδυτής “σταματάω, μέχρι να δούμε τι θα γίνει με την Τουρκία”. Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει αναχθεί σε στρατηγικό εταίρο των Ηνωμένων Πολιτειών, παρέχει πολύ μεγάλη ασφάλεια στους δυνητικούς επενδυτές, διότι αντιλαμβάνονται ότι η θέση της Ελλάδας έχει πια αλλάξει”, πρόσθεσε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνέχισε λέγοντας, σε ό,τι αφορά στις επενδύσεις ανά την επικράτεια, “σας διαβεβαιώ ότι θα έχουμε και τις επόμενες εβδομάδες πολλά καινούργια και καλά νέα. Θα τρίβετε τα μάτια σας. Το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για την Ελλάδα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Η Ελλάδα επί Κυριάκου Μητσοτάκη έχει κερδίσει σε βαθμούς αξιοπιστίας, τη βλέπουν πλέον ως επενδυτικό προορισμό. Θα το δείτε και στην έκθεση Προόδου των Θεσμών. Εχθές (σ.σ. 20.10.2020) τελείωσε το Review, πήγε περίφημα, ως υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων λάβαμε άπειρα συγχαρητήρια για την πρόοδο που έχει συντελεστεί”.

Γεωργιάδης: Αμυντική βιομηχανία

Επίσης, ο υπουργός γνωστοποίησε σχετικά με την αμυντική βιομηχανία: “Μου ανατέθηκε το θέμα της ΕΑΒ αλλά και γενικότερα η δημιουργία μεγαλύτερων συμπράξεων στην αμυντική βιομηχανία. Ήδη, με το υπουργείο Οικονομικών, έληξε ο διαγωνισμός για την ΕΛΒΟ με μια μεγάλη ισραηλινή κοινοπραξία. Πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε καλές ειδήσεις και για τα ΕΑΣ και προχωράμε στην τελική ευθεία για το σχέδιό μας για την ΕΑΒ, που είναι πιο σύνθετο”.

ΕΣΠΑ

Σχετικά με την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, όπως είπε ο υπουργός: “Έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ. Έχουμε ανέβει από την 19η στην 8η θέση στη συνολική απορρόφηση και όπως δείχνουν τα στοιχεία, μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε φτάσει στην 3η θέση. Όσον αφορά στην απορρόφηση κονδυλίων για τον COVID-19 είμαι περήφανος γιατί το υπουργείο Ανάπτυξης πέτυχε τη 2η θέση έναντι όλων των χωρών της ΕΕ. Η Ελλάδα έτρεξε με ρυθμούς πρωτοφανείς”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Πολιτικά όρνεα που αξιοποιούν μια εγκληματική ενέργεια»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας απορρίπτουν το κυβερνητικό αφήγημα και μιλούν για απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης της τραγωδίας
Τρεις ύποπτοι εμπρησμοί αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη  με διαφορά λίγης ώρας σε πολιτικούς της ΝΔ – 5 άτομα στο νοσοκομείο
Η Καρυστιανού μετά τα «καρφιά» Μαρινάκη καταδίκασε τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη με αιχμές για τα Τέμπη
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την «Ελπίδα για την Δημοκρατία» για τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα, με το κόμμα να συνδέει την υπόθεση με το αίτημα για ασφάλεια και δικαιοσύνη «που τόσο κατάφωρα στερούμαστε»
Μαρία Καρυστιανού
Ανδρουλάκης για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου μετά τις συναντήσεις με Γεραπετρίτη και Δένδια: «Δεν φτάνει το Μαξίμου να σηκώνει τηλέφωνα στις 3 το πρωί»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά καθαρές απαντήσεις για το έργο και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποφεύγει να μιλήσει με σαφήνεια στον ελληνικό λαό
Γεραπετρίτης και Ανδρουλάκης
Χρυσοχοΐδης για τη δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μη συλληφθούν οι δράστες»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απέκλεισε νέο κύμα τρομοκρατίας, μίλησε για «νοσταλγούς μιας παλιάς κατάστασης» και έστειλε μήνυμα ότι «η Δημοκρατία απαιτεί δικογραφία και πλήρεις αποδείξεις»
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
37
Το δείπνο Σαμαρά με εν ενεργεία «γαλάζιους» βουλευτές, η ενόχληση στο Μαξίμου και η εξίσωση των αναποφάσιστων
Η συνάντηση με τους Αθανασίου, Λεονταρίδη και Καρασμάνη, το λακωνικό σχόλιο Μαρινάκη και οι μετρήσεις που δείχνουν γιατί το ενδεχόμενο κόμμα του πρώην πρωθυπουργό δεν περνά απαρατήρητο
Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιώργος Καρασμάνης και Θεόφιλος Λεονταρίδης 36
Θεοδωρικάκος: Άνανδροι τρομοκράτες δολοφόνησαν μια αθώα γυναίκα – Δεν υπάρχει χώρος για τρομοκρατικές ενέργειες στην πατρίδα μας
Με αναφορά στη χθεσινή δολοφονία της Βάγιας Νέστορα μετά από την άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη...
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος