Πολιτική

Γεωργιάδης: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει blackout τον χειμώνα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σίγουρος πως η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη και δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει blackout τον χειμώνα εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα στο “European Economic Conference” της Frankfurter Allgemeine Zeitung στο Βερολίνο.

«Προχωρούμε πολύ γρήγορα στις απαραίτητες επενδύσεις. Ενδεικτικά αναφέρω ότι είχαμε σταθμό LNG στη Ρεβυθούσα και τώρα κατασκευάζουμε κι ένα δεύτερο για να διπλασιάσουμε τις ποσότητες LNG που εισάγουμε από διάφορες χώρες κι εγκαθιστούμε με ταχείς ρυθμούς σταθμό FSRU στην Αλεξανδρούπολη – πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος το ερχόμενο καλοκαίρι – ώστε να καλύπτουμε και τις εγχώριες και τις ανάγκες γειτονικών χωρών, όπως της Βουλγαρίας.

Επιπρόσθετα, λειτουργούμε τις μονάδες παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη και γενικότερα έχουμε λάβει τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα επάρκειας στον ενεργειακό τομέα», τόνισε ο υπουργός.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι υπάρχει το ζήτημα των υψηλών τιμών της ενέργειας. «Δεν θα έχουμε blackout, ωστόσο θα έχουμε πολύ μεγάλη οικονομική πίεση λόγω του υψηλού κόστους της ενέργειας σε όλους τους Ευρωπαίους, το οποίο προκαλεί ο κ. Putin με τις αποφάσεις του», ανέφερε και τάχθηκε υπέρ της επιβολής πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

«Η Ευρώπη είναι τεράστια αγορά. Εάν επιβάλλουμε το πλαφόν, η αγορά θα προσαρμοστεί διότι κανείς δεν μπορεί να αντέξει να χάσει την ευρωπαϊκή αγορά. Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα στην επιβολή πλαφόν διότι δεν μπορούμε να αφήσουμε τους Ευρωπαίους καταναλωτές απροστάτευτους στην επίθεση που εξαπολύει η Ρωσία σ’ όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε.

Παρών στο συνέδριο ήταν ο Klaus Regling, που εκπροσωπεί όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης εκφράζοντας τις ευχαριστίες του, τον μεγαλύτερο δανειστή της Ελλάδας. «Η Ελλάδα είναι σήμερα σε εξαιρετικά καλή οικονομική κατάσταση. Το 2021 πέτυχε έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην ΕΕ με 8,3%, ενώ και το α’ εξάμηνο του 2022 ο ρυθμός ανάπτυξης είναι πολύ υψηλός, 7,8%, υψηλότερος των αρχικών προβλέψεων.

Πιστεύω ότι στο σύνολο του 2022 θα έχουμε ανάπτυξη πάνω από 5%, ίσως και 6% καθώς η πορεία των επενδύσεων, των εξαγωγών και του τουρισμού είναι καλύτερη από ποτέ.

Η Ελλάδα δεν θα επιτύγχανε αυτές τις επιδόσεις εάν δεν είχαμε μείνει στην Ευρωζώνη κι εάν δεν είχαμε υποστηριχθεί από τους Ευρωπαίους όταν έπρεπε», κατέληξε ο υπουργός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πυρά» Μαρινάκη κατά Ανδρουλάκη για τις επιστολές Μητσοτάκη και τα «Γαλάζια σου γράμματα»: «Ειρωνείες» και «εύκολη αντιπολίτευση»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά στην ειρωνική αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις επιστολές του πρωθυπουργού προς την πρόεδρο της Κομισιόν και παραθέτει τέσσερις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού
Παύλος Μαρινάκης και Νίκος Ανδρουλάκης
Παπασταύρου για δημοσιεύματα περί πιέσεων από Γκιλφόιλ: «Δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα» – «Σε ιστορικά υψηλό οι σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ»
Τι απάντησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα όσα αναφέρει η Wall Street Journal και τις φερόμενες παρεμβάσεις της Αμερικανίδας πρέσβειρας - Τι είπε για Chevron, ExxonMobil και τις ενεργειακές επενδύσεις
Σταύρος Παπασταύρου
Μιχελογιαννάκης για την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ μετά τη περατζάδα από ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκη: «Γιατί να μην είμαι αξιόπιστος;» – Τι λέει για Τσίπρα
Αυτοκριτική για το τρίτο μνημόνιο και την απεργία πείνας του 2014, αιχμές για τον χώρο του πρώην ΣΥΡΙΖΑ και μήνυμα στον πρόεδρο της ΕΛΑΣ
Μιχελογιαννάκης και Τσίπρας
Μαρινάκης: «Καμία υποχώρηση» στην Κάσο – Το «άδειασμα» στον Συρίγο και η απάντηση για τις αποζημιώσεις βουλευτών
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου θα προχωρήσει - Τι είπε για τα περί «αλαζονείας» κυβερνητικών στελεχών, την υπόθεση των Τεμπών και τα γενέθλια της ΝΔ
Παύλος Μαρινάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πιερία: «Δεν υπάρχει για εμάς καμία ξεχασμένη περιοχή» – Η θερμή υποδοχή στον Κολινδρό και τα «πηγαδάκια» με τους κατοίκους
«Μιλάω για μια Ελλάδα που όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες θα έχουν ίδιες ευκαιρίες και πρόσβαση στις ίδιες υπηρεσίες» δήλωσε ο πρωθυπουργός που επισκέφτηκε τον δήμο Πύδνας - Κολυνδρού
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πιερία
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
7