Πολιτική

Γεωργιάδης: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει blackout τον χειμώνα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σίγουρος πως η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη και δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει blackout τον χειμώνα εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα στο “European Economic Conference” της Frankfurter Allgemeine Zeitung στο Βερολίνο.

«Προχωρούμε πολύ γρήγορα στις απαραίτητες επενδύσεις. Ενδεικτικά αναφέρω ότι είχαμε σταθμό LNG στη Ρεβυθούσα και τώρα κατασκευάζουμε κι ένα δεύτερο για να διπλασιάσουμε τις ποσότητες LNG που εισάγουμε από διάφορες χώρες κι εγκαθιστούμε με ταχείς ρυθμούς σταθμό FSRU στην Αλεξανδρούπολη – πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος το ερχόμενο καλοκαίρι – ώστε να καλύπτουμε και τις εγχώριες και τις ανάγκες γειτονικών χωρών, όπως της Βουλγαρίας.

Επιπρόσθετα, λειτουργούμε τις μονάδες παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη και γενικότερα έχουμε λάβει τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα επάρκειας στον ενεργειακό τομέα», τόνισε ο υπουργός.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι υπάρχει το ζήτημα των υψηλών τιμών της ενέργειας. «Δεν θα έχουμε blackout, ωστόσο θα έχουμε πολύ μεγάλη οικονομική πίεση λόγω του υψηλού κόστους της ενέργειας σε όλους τους Ευρωπαίους, το οποίο προκαλεί ο κ. Putin με τις αποφάσεις του», ανέφερε και τάχθηκε υπέρ της επιβολής πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

«Η Ευρώπη είναι τεράστια αγορά. Εάν επιβάλλουμε το πλαφόν, η αγορά θα προσαρμοστεί διότι κανείς δεν μπορεί να αντέξει να χάσει την ευρωπαϊκή αγορά. Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα στην επιβολή πλαφόν διότι δεν μπορούμε να αφήσουμε τους Ευρωπαίους καταναλωτές απροστάτευτους στην επίθεση που εξαπολύει η Ρωσία σ’ όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε.

Παρών στο συνέδριο ήταν ο Klaus Regling, που εκπροσωπεί όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης εκφράζοντας τις ευχαριστίες του, τον μεγαλύτερο δανειστή της Ελλάδας. «Η Ελλάδα είναι σήμερα σε εξαιρετικά καλή οικονομική κατάσταση. Το 2021 πέτυχε έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην ΕΕ με 8,3%, ενώ και το α’ εξάμηνο του 2022 ο ρυθμός ανάπτυξης είναι πολύ υψηλός, 7,8%, υψηλότερος των αρχικών προβλέψεων.

Πιστεύω ότι στο σύνολο του 2022 θα έχουμε ανάπτυξη πάνω από 5%, ίσως και 6% καθώς η πορεία των επενδύσεων, των εξαγωγών και του τουρισμού είναι καλύτερη από ποτέ.

Η Ελλάδα δεν θα επιτύγχανε αυτές τις επιδόσεις εάν δεν είχαμε μείνει στην Ευρωζώνη κι εάν δεν είχαμε υποστηριχθεί από τους Ευρωπαίους όταν έπρεπε», κατέληξε ο υπουργός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας για Νίκο Ταγαρά: Υπόδειγμα προσφοράς και αφοσίωσης στις δημοκρατικές αξίες
«Υπηρέτησε με πλούσιο έργο την Κορινθία ως Νομάρχης, για να την εκπροσωπήσει εν συνεχεία στο Εθνικό Κοινοβούλιο εξίσου αποδοτικά» υπογραμμίζει ακόμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας
Κυριάκος Μητσοτάκης για Νίκο Ταγαρά: Με βαθιά θλίψη αποχαιρετώ έναν σπάνιο άνθρωπο και αγαπημένο φίλο
«Δυστυχώς, ο Νίκος έφυγε πριν ακόμη ολοκληρωθεί ο Χωροταξικός και Πολεοδομικός Σχεδιασμός, ένα έργο στο οποίο εργάστηκε με γενναιότητα μέχρι την τελευταία στιγμή» τονίζει ακόμα ο πρωθυπουργός
O Κυριάκος Μητσοτάκης
Παύλος Μαρινάκης: Τα συλλυπητήρια για τον θάνατο του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Νίκου Ταγαρά – «Αγωνιστής της ζωής»
«Αθόρυβος, αλλά αποτελεσματικός υπουργός, έμπειρος κοινοβουλευτικός και άξιος εκπρόσωπος των πολιτών της Κορινθίας, πάλεψε μέχρι τέλους» γράφει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Νίκος Ταγαράς
Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς – Έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο
Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα - Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή η γιος του με σπαρακτική ανάρτηση στα social media
Νίκος Ταγαράς 13
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 9 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: «Μας λείπεις κάθε μέρα»
Η 29η Μαΐου παραμένει ιδιαίτερα σημαντική για την οικογένεια Μητσοτάκη αλλά και για πολλούς ανθρώπους της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι συνδέθηκαν πολιτικά και προσωπικά με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
Κυριάκος Μητσοτάκης
Στράτος Φαναράς: «Ψυχραιμία παιδιά, το νεκροταφείο κομμάτων θα έχει δουλίτσα»
Ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis προειδοποιεί ότι ανοίγει περίοδο αβεβαιότητας που απαιτεί «ταλαντούχους παίκτες» και «στρατηγικά μυαλά», την ώρα που η αντιπαράθεση για τις δημοσκοπήσεις οξύνεται
Στράτος Φαναράς