Πολιτική

Γεωργιάδης: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει blackout τον χειμώνα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σίγουρος πως η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη και δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει blackout τον χειμώνα εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα στο “European Economic Conference” της Frankfurter Allgemeine Zeitung στο Βερολίνο.

«Προχωρούμε πολύ γρήγορα στις απαραίτητες επενδύσεις. Ενδεικτικά αναφέρω ότι είχαμε σταθμό LNG στη Ρεβυθούσα και τώρα κατασκευάζουμε κι ένα δεύτερο για να διπλασιάσουμε τις ποσότητες LNG που εισάγουμε από διάφορες χώρες κι εγκαθιστούμε με ταχείς ρυθμούς σταθμό FSRU στην Αλεξανδρούπολη – πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος το ερχόμενο καλοκαίρι – ώστε να καλύπτουμε και τις εγχώριες και τις ανάγκες γειτονικών χωρών, όπως της Βουλγαρίας.

Επιπρόσθετα, λειτουργούμε τις μονάδες παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη και γενικότερα έχουμε λάβει τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα επάρκειας στον ενεργειακό τομέα», τόνισε ο υπουργός.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι υπάρχει το ζήτημα των υψηλών τιμών της ενέργειας. «Δεν θα έχουμε blackout, ωστόσο θα έχουμε πολύ μεγάλη οικονομική πίεση λόγω του υψηλού κόστους της ενέργειας σε όλους τους Ευρωπαίους, το οποίο προκαλεί ο κ. Putin με τις αποφάσεις του», ανέφερε και τάχθηκε υπέρ της επιβολής πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

«Η Ευρώπη είναι τεράστια αγορά. Εάν επιβάλλουμε το πλαφόν, η αγορά θα προσαρμοστεί διότι κανείς δεν μπορεί να αντέξει να χάσει την ευρωπαϊκή αγορά. Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα στην επιβολή πλαφόν διότι δεν μπορούμε να αφήσουμε τους Ευρωπαίους καταναλωτές απροστάτευτους στην επίθεση που εξαπολύει η Ρωσία σ’ όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε.

Παρών στο συνέδριο ήταν ο Klaus Regling, που εκπροσωπεί όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης εκφράζοντας τις ευχαριστίες του, τον μεγαλύτερο δανειστή της Ελλάδας. «Η Ελλάδα είναι σήμερα σε εξαιρετικά καλή οικονομική κατάσταση. Το 2021 πέτυχε έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην ΕΕ με 8,3%, ενώ και το α’ εξάμηνο του 2022 ο ρυθμός ανάπτυξης είναι πολύ υψηλός, 7,8%, υψηλότερος των αρχικών προβλέψεων.

Πιστεύω ότι στο σύνολο του 2022 θα έχουμε ανάπτυξη πάνω από 5%, ίσως και 6% καθώς η πορεία των επενδύσεων, των εξαγωγών και του τουρισμού είναι καλύτερη από ποτέ.

Η Ελλάδα δεν θα επιτύγχανε αυτές τις επιδόσεις εάν δεν είχαμε μείνει στην Ευρωζώνη κι εάν δεν είχαμε υποστηριχθεί από τους Ευρωπαίους όταν έπρεπε», κατέληξε ο υπουργός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Κανένας δε ζήτησε την αλλαγή της ώρας θανάτου – Φτάνει με τις συκοφαντίες»
«Καλώ τις ανακριτικές αρχές να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα του Διοικητού του Νοσοκομείου και των ιατρών που παρέλαβαν από το ΕΚΑΒ ώστε να μην αφήσουμε χώρο στις συνωμοσιολογικές θεωρίες», είπε ο υπουργός Υγείας
Ο Άδωνις Γεωργιάδης 125
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση στο επίδομα θέρμανσης για όλες τις μορφές ενέργειας και επιδότηση diesel όλο τον Οκτώβριο
Ο πρωθυπουργός σχολιάζει τη διπλή αναβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους Moody’s και Scope, ενώ αναφέρεται και στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης
Κυριάκος Μητσοτάκης 189
Η ΕΛΑΣ εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα – Η μάχη με το ΠΑΣΟΚ και οι αναποφάσιστοι
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την κυριαρχία της ΕΛ.Α.Σ. στον προοδευτικό χώρο - Η πίεση στο ΠΑΣΟΚ, το ισχυρό χαρτί Τσίπρα και το δύσκολο πέρασμα από την εκλογική επιρροή στην κυβερνητική αξιοπιστία
Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ 11
Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναβάθμιση από Moody’s και Scope Ratings: «Η Ελλάδα – νησίδα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας»
«Η Ελλάδα αποτελεί πλέον παράδειγμα ανθεκτικότητας, ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και ταχείας μείωσης του δημόσιου χρέους», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Γιώργος Μαζωνάκης 7