Πολιτική

Γεωργιάδης: «Ίσως ανοίξει η αγορά μετά τις 7 Ιανουαρίου, για περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει η αγορά μετά τις 7 Ιανουαρίου, για περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο όπως η Κρήτη και εφόσον επανεξεταστούν τα δεδομένα για τα κρούσματα κορονοϊού.

«Εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα μπορούσε η Κρήτη να ανοίξει μετά τις 7 Ιανουαρίου» είπε ο υπουργός σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ TV.

Μάλιστα, ο λόγος που αυτή την φορά δεν έγινε επιλεκτικό άνοιγμα Περιφερειών όπως η Κρήτη, η Πελοπόννησος και τα Ιόνια νησιά, είναι το γεγονός ότι στη Κρήτη, οι νομοί Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου είναι στο πράσινο, αλλά όπως παρατήρησε ο κ. Γεωργιάδης, το Ηράκλειο εξακολουθεί να βρίσκεται στο “πορτοκαλί” της αυξημένης επιτήρησης – σημείο το οποίο, όπως είπε, αμφισβήτησαν φορείς της τοπικής αγοράς.

Ωστόσο, η εισήγηση των εμπειρογνωμόνων δεν είναι αντίστοιχη και για την εστίαση, μιας και, όπως είπε ο υπουργός, πρόκειται για χώρο όπου καταγράφεται η No1 εστία μετάδοσης του κορονοϊού, παρά το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες τηρούσαν τα μέτρα.

Πάντως, συνέχισε ο υπουργός, μετά τις γιορτές θα επανεξεταστούν τα δεδομένα για το επιδημιολογικό φορτίο, για το άνοιγμα του λιανεμπορίου ανά περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Κρήτη.

Στην διάρκεια της εκπομπής, δέχτηκε ερωτήματα από φορείς των εμπορικών συλλόγων της Κρήτης αλλά και τις εστίασης, δίνοντας διευκρινίσεις για το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, τονίζοντας ότι θα λάβουν την ενίσχυση, όσοι επιβεβαιωμένα έχουν αισθητή μείωση τζίρου σε σχέση με συγκεκριμένες περιόδους, αλλά και όλοι εκείνοι που παραμένουν κλειστοί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δούρου από τη ΔΕΘ: Πρόγραμμα ανασύνταξης και κάλεσμα προοδευτικής σύγκλισης
Οικονομικές παρεμβάσεις έως 6 δισ. ευρώ, κατάργηση ιδιωτικών πανεπιστημίων, επαναφορά 13ου μισθού και σύνταξης, επίθεση στην κυβέρνηση και πρόταση για μητροπολιτική διοίκηση της Θεσσαλονίκης
Ρένα Δούρου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο: Οι σέλφις, τα χαμόγελα, τα «high five» και η έκπληξη στην παιδική χαρά
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει μήνυμα πως κανένας δεν είναι μόνος του, ακόμη και αν βρίσκεται σε ένα πολύ απομακρυσμένο σημείο της χώρας, όπως το Καστελόριζο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο
10
Αλέξης Τσίπρας στην 90ή ΔΕΘ: Καινοτομία, παραγωγή και ευχές για επιστροφή του Απόλλωνα Καλαμαριάς στα «μεγάλα σαλόνια»
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ συνομίλησε με φοιτητές, νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην 90η ΔΕΘ
Κώστας Αρβανίτης: Η κυβέρνηση τιμωρεί την ανεργία υπέρ της εργοδοσίας – Το νέο κοινωνικό «τσεκούρι» Μητσοτάκη
«Απέναντι στην πολιτική της φτωχοποίησης και του εκβιασμού, διεκδικούμε ισχυρή προστασία των ανέργων, αξιοπρεπείς μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και σταθερή εργασία με δικαιώματα» απαντά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Κώστας Αρβανίτης